Η Honda βγάζει σχέδιο Super Cub σε Nanoblock

Τόσο εύκολο που το φτιάχνεις και με LEGO
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/7/2021

Συνεργασία της Honda με την Ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει τα Nanoblock, για ένα σετ με το οποίο κατασκευάζεις το πιο εμπορικό δίκυκλο του κόσμου, το Super Cub!

Τα Nanoblock παρουσιάστηκαν στο Τόκυο το 2008 και έκτοτε έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε αρκετές χώρες ως μία φθηνότερη λύση έναντι των LEGO με τα οποία και μοιάζουν αρκετά αλλά δεν κουμπώνουν μεταξύ τους και διαφέρουν και σε μέγεθος με τα Nanoblock να είναι αρκετά μικρότερα.

Ωστόσο τα σχέδια που βγάζουν σπανίως έχουν εξειδικευμένα κομμάτια κι έτσι σε αντίθεση με άλλες μοτοσυκλέτες που τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί η LEGO σε συνεργασία με τους κατασκευαστές, το Super Cub με Nanoblock είναι και εξαιρετικά φθηνό, το φτιάχνεις και από κομμάτια που έχεις, χωρίς να χρειάζεσαι το σετ…

Το απλοϊκό σχέδιο έχει πάρει την άδεια της Honda, κι αποτελείται από 140 κομμάτια ενώ κυκλοφορεί με δύο διαφορετικούς κωδικούς, τον μπλε NBC_356 και τον πράσινο NBC_357 με διαστάσεις 43x58x84mm και για τις δύο. Στην Ιαπωνία κοστίζουν περίπου 7,5 Ευρώ

 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025