Η Honda Team HRC εξασφάλισε νέα χορηγία της MOTUL!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/2/2015

Συνεχίζει την επέκτασή της στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, η MOTUL, που μετά από τα MotoGP θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στο συναρπαστικό MXGP, ανανεώνοντας την συνεργασία της με την εργοστασιακή ομάδα της Honda, την Team HRC.

Η ομάδα θα επωφεληθεί από τα ταλέντα των Gautier Paulin και Evgeny Bobryshev και θα πλαισιωθεί από μέλη της ιταλικής ομάδας του Paolo Martin και το προσωπικό της HRC της Ιαπωνίας. Η σύνθεση αυτή σχηματίζει μία ομάδα ικανή να διεκδικήσει την επιτυχία σε κάθε εκδοχή της. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η σειρά Factory Line της MOTUL, ειδικά φτιαγμένη για τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των λιπαντικών 300V Off-Road.

Την ομάδα θα πλαισιώσει ο Jean-Michel Bayle με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ως πρεσβευτής της MOTUL, ο οποίος θα αποτελέσει πλήρες μέλος της ομάδος και coach των δύο οδηγών στο πλαίσια των καθηκόντων του ως Team HRC Sporting Manager. O Bayle είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος αναβάτης motocross της Γαλλίας και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, απολαμβάνοντας την επιτυχία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, έχοντας κερδίσει σημαντικούς τίτλους στην κατηγορία 250cc και 500cc, καθώς και στην κατηγορία Supercross με τη Honda.

Ο Monsieur Hervé Amelot, , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MOTUL σχολίασε: "Είμαστε στην ευτυχή θέση να ανταποκριθούμε μαζί με την Team HRC στις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν στο MXGP το 2015.Και οι δύο εταιρείες έχουν μακρά ιστορία στον κόσμο του motocross. Τα δύο κερδισμένα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1988 (125cc) και του 1989 (250cc) ζουν στις καρδιές και στο μυαλό μας. Η νέα συνεργασία αποτελεί μία επέκταση των σημαντικών δεσμών της Motul με την HRC, που περιλαμβάνει την επιτυχημένη τεχνική υποστήριξη της Motul στο κορυφαίο Rally Dakar που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Νότιο Αμερική, την ομάδα ‘Honda Road Racing Team’ με αρχηγό τον θρύλο της μοτοσυκλέτας John McGuinness, το Πρωτάθλημα ‘Honda Endurance World Championship’ και την ομάδα ‘HRC All Japan Motocross’ που έχει στεφθεί Πρωταθλήτρια τα δύο τελευταία χρόνια (2013/2014)."

Ο Roger Harvey, Γενικός Διευθυντής της HRC στο MXGP πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καλωσορίζουμε την MOTUL στην ομάδα HRC για την σεζόν 2015. Ως HRC έχουμε μία μακροχρόνια συνεργασία με την MOTUL, η οποία έχει επανειλημμένα αποδείξει την ποιότητα και τις επιδόσεις των προϊόντων της. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους στο φετινό MXGP. Η συνεργασία συμπίπτει χρονικά με την νέα εικόνα και τα νέα διακριτικά των μοτοσυκλετών 2015 CRF και το brand της MOTUL ταιριάζει απόλυτα τόσο στην εικόνα της ομάδας, όσο στις απαιτήσεις μας για μηχανική ακρίβεια και στην αποφασιστικότητά μας για επιτυχίες.

 

Το MXGP του 2015 ξεκινά στο Qatar στις 28 Φεβρουαρίου και η σεζόν των 18 αγώνων θα διαρκέσει έως τον τελικό γύρο της Γαλλίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Εν τω μεταξύ, δείτε την ομάδα HRC στο επίσημο pre-season video!

 

 

 

Σχετικά με την Motul

Η γαλλική εταιρία Motul  δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητάς της Motul Tech.

H Motul είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την 160χρονη ιστορία της, την ποιότητα των προϊόντων της, την καινοτομία της και την ενεργό συμμετοχή της στις αγωνιστικές διοργανώσεις. Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών,  η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών  για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη

Ετικέτες

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK

Σημαντική διάκριση για την CFMOTO η οποία κάνει ντεμπούτο στον δημοφιλή αυτό θεσμό
motomag CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

H CFMOTO για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, είδε μοτοσυκλέτα της και συγκεκριμένα το 800ΝΚ να αποσπά βραβείο σχεδιασμού στην κατηγορία Red Dot Award: Product Design 2024.

Πιο συγκεκριμένα το 800ΝΚ βραβεύτηκε για τον design του, ενώ για πρώτη φορά είδαμε μεγάλη κινεζική μοτοσυκλέτα να κερδίζει βραβείο στον δημοφιλή αυτό θεσμό. Αυτή η διάκριση αποτελεί διεθνή αναγνώριση για την ομάδα σχεδιασμού της CFMOTO και για το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ το ότι συνέπεσε με τα 35 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η CFMOTO έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην εταιρεία με έδρα την Hangzhou.

Το ΝΚ800 έχει σχεδιαστεί στην Ιταλία από το Modena 40 studio του Carles Solsona, ενώ στην καρδιά του βρίσκεται ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του 790 Duke με τους 95 ίππους -και σε έκδοση Α2-, που κατασκευάζεται από τη CFMOTO στο εργοστάσιο του Hangzou.

O Carles Solsona, Διευθυντής σχεδιασμού της CFMOTO δήλωσε: "Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλη την ομάδα. Το 800NK είναι ένα από τα προϊόντα της CFMOTO που ενσαρκώνει καλύτερα τις βασικές αξίες της μάρκας μας: σχεδιασμός, τεχνολογία, απόδοση. Αυτό το επίτευγμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γιορτάσουμε την 35η επέτειο της εταιρείας μας, καθώς και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση και την ανάπτυξη της δικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που προορίζεται για μια παγκόσμια αγορά".

CFMOTO – Κερδίζει για πρώτη φορά βραβείο Red Dot Award με το 800NK
Ετικέτες