Motul WSBK: Mε Rea και Chantra στο τεστ του Portimao η Honda HRC - Μένει εκτός ο Dixon

Ο Βρετανός αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό, με την αποθεραπεία να εξελίσσεται θετικά
Rea & Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/3/2026

Η Honda HRC θα παραταχθεί με διαφορετική σύνθεση στο διήμερο δοκιμών του Portimao (9-10/3), με τους Jonathan Rea και Somkiat Chantra να αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο Jake Dixon συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά από τραυματισμό στον καρπό.

Η Honda HRC θα συμμετάσχει στο διήμερο ιδιωτικό τεστ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Autodromo Internacional do Algarve με μια ελαφρώς διαφοροποιημένη σύνθεση αναβατών. Μετά την απουσία του από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στην Αυστραλία, ο Somkiat Chantra θα επιστρέψει στη δράση πάνω στην CBR1000RR-R SP, ενώ στο ίδιο γκαράζ θα βρίσκεται και ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea.

Ο Rea, που υπέγραψε τον χειμώνα ως δοκιμαστής της Honda, θα πάρει μέρος στο τεστ στη θέση του Jake Dixon. Ο Βρετανός αναβάτης συνεχίζει να αναρρώνει από κάταγμα στον καρπό που υπέστη κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία.

Ο Chantra τραυματίστηκε σε ιδιωτικές δοκιμές στη Sepang πριν από τα χειμερινά τεστ σε Jerez και Portimao και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο χέρια. Παρότι η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, η αποθεραπεία του δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα της Αυστραλίας.

Έκτοτε ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, οδηγώντας μια CBR600RR στην Ταϊλάνδη και στο Portimao θα επανενωθεί με την ομάδα Honda HRC, ανεβαίνοντας ξανά σε μοτοσυκλέτα WorldSBK.

Rea & Chantra

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε πως, "όλοι οι μετεγχειρητικοί ιατρικοί έλεγχοι στα χέρια του Chantra είχαν θετικά αποτελέσματα και ο Ταϊλανδός αναβάτης έχει ήδη επιστρέψει στην πίστα, οδηγώντας μια CBR600RR σε προπονήσεις στη χώρα του. Το τεστ του Portimao θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα του και τη CBR1000RR-R για πρώτη φορά μετά από μια σύντομη δοκιμή που πραγματοποίησε στο τέλος του 2025."

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Jake Dixon δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο τεστ. Ο αναβάτης με τον αριθμό #96 υπέστη κάταγμα στον καρπό κατά τη διάρκεια του επίσημου τεστ στην Αυστραλία, γεγονός που τον άφησε εκτός δράσης από τον πρώτο γύρο της χρονιάς.

Dixon

Όπως και ο teammate του, ο Dixon υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που στέφθηκε με επιτυχία και στη συνέχεια πραγματοποίησε νέο ιατρικό έλεγχο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα επέστρεψε στην Andorra, όπου συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Ωστόσο, το τεστ στο Portimao έρχεται πολύ νωρίς για την επιστροφή του και έτσι τη θέση του στο γκαράζ της Honda HRC θα πάρει ο Jonathan Rea, ο οποίος θα μοιραστεί τα δεδομένα της ομάδας με τον Chantra, καθώς ο τελευταίος επιστρέφει στη δράση.

Rea & Chantra

Ο Rea έχει ήδη δοκιμάσει τη CBR1000RR-R SP κατά τη διάρκεια των χειμερινών τεστ σε Jerez και Portimao, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως αναβάτης εξέλιξης της Honda. Η συμμετοχή του στο επερχόμενο τεστ αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Chantra να επανέλθει ομαλά στον ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Brad Binder πλησιάζει στην εργοστασιακή ομάδα της BMW στo WSBK

Θα αγωνίζεται δίπλα στον Miguel Oliveira
binder
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2026

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike βρίσκεται σε καλοκαιρινή ανάπαυλα, όμως πολλές ομάδες και κατασκευαστές εκμεταλλεύονται αυτήν την περίοδο για να θέσουν τις βάσεις για το 2027.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, η οποία έχει σίγουρο τον έναν αναβάτη - από δύο συνολικά - για την επόμενη σεζόν και φυσικά αυτός είναι ο Miguel Oliveira.

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Speedweek, οι Βαυαροί θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον Danilo Petrucci στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Ιταλός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και βρίσκεται μόλις στην 16η θέση της γενικής κατάταξης. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα ROKiT-BMW, δίπλα στον Miguel Oliveira, θα καταλάβει ο Brad Binder.

Ο Νοτιοαφρικανικός αγωνίζεται στα GP από το 2012, ενώ το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Moto3. Έπειτα μεταπήδησε στην Moto2 και από το 2020 αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με καλύτερη επίδοση την 4η θέση της γενικής κατάταξης που κατάφερε το 2023.

Ο Binder δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη συμβόλαιο στο MotoGP για την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της BMW, που θεωρούν πως το οδηγικό του στυλ θα ταιριάξει πολύ καλά στην M 1000 RR, αλλά και στα Superbikes γενικότερα.