Η Jess στον “γύρο του κόσμου” με μοτοσυκλέτα και συνεπιβάτη τον σκύλο της - Ένα ταξίδι, πολλές απορίες

Επίσημος στόχος η συγκέντρωση 100.000 δολαρίων για καλό σκοπό
GoRuffly
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Πριν καιρό είχε κυκλοφορήσει στον τύπο η ιστορία για την Jess Stone, μια γυναίκα που έκανε μόνη, παρέα με τον σκύλο της, τον γύρο του κόσμου με μοτοσυκλέτα. Ένα σενάριο που εντυπωσιάζει, αλλά σε δεύτερο επίπεδο μας γεμίζει ερωτήματα.

Πρώτα απ’ όλα, η Jess Stone ΔΕΝ ταξιδεύει μόνη της. Ταξιδεύει με τη συνοδεία του άντρα της, Greg, ο οποίος εμφανίζεται σπάνια στις φωτογραφίες, αφήνοντας στον επιφανειακό παρατηρητή την εντύπωση πως η Jess είναι μόνη. Η εντύπωση αυτή καλλιεργείται όμως και από το ζεύγος, αλλά και από το site τους, με τίτλο GoRuffly, στο οποίο το ταξίδι της Jess με τον σκύλο της -ένα γερμανικό λυκόσκυλο ονόματι Moxie- βαφτίζεται “An epic adventure for girls”, ήτοι μια επική περιπέτεια για κορίτσια. Μάλιστα στην πρώτη σελίδα του site διαβάζουμε: “Jess Stone and her White Swiss Shepherd are riding around the world on a motorcycle to raise $100K for the global gender equality nonprofit Girl Up!” Όλα για τη Jess και τη Moxie, με τον κομπάρσο” Greg να απουσιάζει από τους τίτλους των πρωταγωνιστών.

GoRuffly

Στη ενότητα About του GoRuffly, μαθαίνουμε πως Jess και Stone γνωρίστηκαν στην Αφρική όπου εργαζόταν κι οι δυο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις ενάντια στη φτώχεια και τον πόλεμο. Λίγα χρόνια αργότερα έκαναν ένα ταξίδι (με τις μοτοσυκλέτες τους) στη Γουατεμάλα, για να υποστηρίξουν ένα μη κερδοσκοπικό project μικροχρηματοδότησης για γυναίκες επιχειρηματίες. Εκεί υιοθέτησαν τη Moxie και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν αξεσουάρ για σκύλους τα οποία κατασκεύαζαν ντόπιοι τεχνίτες, με αποκορύφωμα το K9 Moto Cockpit, ένα καλάθι σκύλου το οποίο προσαρμόζεται στη σέλα της μοτοσυκλέτας! Το K9 Moto Cockpit πωλείται στο εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο e-shop της σελίδας του ζεύγους, με την τιμή του να ξεκινά από τα… 1.750 δολάρια! Κι αν έχετε μικρότερο σκυλάκι, έχουμε και το Nano Cockpit για εσάς, που ξεκινά από τα 850 δολάρια. Και λουριά έχουμε, και παιχνίδια, και σπιτάκια, και κουβέρτες, και τσάντες, κ.α., με το ζεύγος να ονομάζει τα προϊόντα τους “Ethical Outdoor Dog Gear ”.

“Φανταστείτε τη Vera Wang (σχεδιάστρια μόδας όπως μάθαμε) και η North Face (εταιρεία ορειβατικού και όχι μόνο εξοπλισμού) να είχαν μια γέννα από… αξεσουάρ σκύλων και να τα ανέθρεφαν ώστε να κάνουν το καλό, όπως η Oprah (σσ. Winfrey). Αυτό είναι το Ruffly.” Εντάξει λοιπόν…

Και φτάνουμε στο ταξίδι. Τον “γύρο του κόσμου”.

GoRuffly

Επίσημος στόχος του ζεύγους είναι να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια για τη μη-κερδοσκοπική συνάντηση Girl Up! που παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών. Όπως γράφουν στο site τους, για την ώρα έχουν φτάσει το 17,8% του στόχου τους. Όσοι θέλουν να τους βοηθήσουν μπορούν είτε να αγοράζουν τα προϊόντα του e-shop τους (δίνουν στην οργάνωση το 10% των κερδών τους), είτε να κάνουν απευθείας δωρεές για την Girl Up!

Πριν από δύο έτη λοιπόν, στο κανάλι του ζεύγους στο Youtube μαθαίναμε πως το ταξίδι ξεκινά, και η Jess (ούτε λόγος για τον Greg που όμως ακολουθεί) θα ταξιδέψει με τη μοτοσυκλέτα της και τη Moxie σε 5 ηπείρους, στους επόμενους 18 μήνες. Και μετά;

GoRuffly

Jess, Greg και Moxie ταξίδεψαν από τη Γουατεμάλα στο Μεξικό, στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, φτάνοντας μέχρι την Αλάσκα. Οι φωτογραφίες του ταξιδιού επικεντρωνόταν στη Jess και τη Moxie με ελάχιστες να δείχνουν τα τοπία τα οποία επισκέπτονταν. Κατόπιν από την Αλάσκα το τρίο επέστρεψε πίσω στη Γουατεμάλα, όπου ένα λεωφορείο χτύπησε τον Greg, που έπεσε άσχημα και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο χέρι. Οι αναποδιές συνεχίστηκαν αμέσως μετά, όταν σε μια εγχείρηση ρουτίνας στο πόδι της Moxie, η σκυλίτσα πέθανε. Στο βίντεο που ανάρτησε το ζεύγος -που είναι εξαιρετικά πολυάσχολο στο ανέβασμα βίντεο (243 βίντεο στο κανάλι τους), και στα post στο instagram και στο facebook, μας ανακοίνωσαν πως ξεκινούσαν ένα… προσκύνημα, φόρο-τιμής στη Moxie, όπου θα επισκεπτόταν ιδιοκτήτες σκύλων για να ακούσουν τις ιστορίες τους.

GoRuffly

Αφού τελειώσαμε με τα επεισόδια του προσκυνήματος, το ζεύγος αποφάσισε να συνεχίσει το φιλόδοξο ταξίδι τους -που μέχρι τώρα έχει φέρει ελάχιστους καρπούς-, με ένα… νέο σκύλο, ονόματι Whimsy. Και το σήριαλ ξεκινά και πάλι.

Θα καταφέρουν να κάνουν ποτέ τον γύρο του κόσμου; Θα πάρει ο Gregg ποτέ τα εύσημα του, για να μπει κι αυτός στους πρωταγωνιστές του ταξιδιού; Ή θα παραμείνει “also starring”; Κανείς δεν ξέρει. Εκτός κι αν το Go Ruffly Around the World, που κάνει λογοπαίγνιο με το Rougly (περίπου), μας δίνει ένα στοιχείο για το πώς αντιλαμβάνεται η Jess τον γύρο του κόσμου.

GoRuffly

Όπως και να έχει, κάθε ιστορία έχει πολλές πτυχές, και εμείς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις όποιες δωρεές για την GirlUp!, όμως παράλληλα παραμένουμε σκεπτικοί όσον αφορά τόσο στο ταξίδι, όσο και στην προώθηση του, καθώς αν ήμασταν λίγο κακόπιστοι θα μπορούσαμε να δούμε την όλη προσπάθεια ως ένα έξυπνο PR Stunt για την προώθηση των προϊόντων του pet-shop του ζεύγους Jess-Gregg, και για τη στήριξη του lifestyle τους.

Απόλλων ΑΕ και DIN Agents: Η Συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ασφαλιστική Αγορά

Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, και η εταιρεία διαμεσολάβησης DIN Agents ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
Sarakakis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/2/2026
Η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μια εταιρεία αναγνωρισμένη για τη θεσμική της αξιοπιστία και τη μακρόχρονη εμπειρία και η DIN Agents, η εταιρεία διαμεσολάβησης που αριθμεί περισσότερους από 500 δυναμικούς συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα με χαρτοφυλάκιο άνω των €50 εκατ.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στόχο έχει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Hub Ασφαλιστικών Υπηρεσιών. Η σταθερή ανάπτυξη και η ευελιξία της DIN Agents συναντούν την τεχνογνωσία και τις στιβαρές υποδομές της Απόλλων ΑΕ, με την εγγύηση και την αξιοπιστία του ιστορικού Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Το κοινό όραμα βρίσκεται στη δημιουργία ενός οργανισμού που ηγείται των εξελίξεων προσφέροντας στους συνεργάτες πρόσβαση σε αγορές με προοπτική και σε εργαλεία επόμενης γενιάς. Στόχος είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου-πρότυπου, με νέα σημεία παρουσίας σε κομβικές πόλεις της περιφέρειας και περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος στην Αττική.

Με αθροιστική παραγωγή που ξεπερνά τα €50 εκατ., η Απόλλων ΑΕ, μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η DIN Agents κάνουν ένα κοινό βήμα επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη διαμεσολάβηση.

Κοινή δήλωση Διοίκησης: «Η συμπόρευση της Απόλλων ΑΕ, του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της DIN Agents δεν είναι απλώς μια επιχειρηματική κίνηση, είναι μια δήλωση εξωστρέφειας. Με κοινές αξίες χτίζουμε έναν οργανισμό που τον χαρακτηρίζουν η οικονομική ευρωστία, η προηγμένη τεχνολογικά λειτουργία και το ξεκάθαρο πλάνο για την επόμενη μέρα.

Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για τον σύγχρονο επαγγελματία, μεγιστοποιώντας την αξία του δικτύου μας. Με οδηγό τις αρχές του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ανεβάζουμε ταχύτητα και θέτουμε νέα πρότυπα αξιοπιστίας και καινοτομίας. Αυτή η συμμαχία είναι η δική μας δέσμευση στο μέλλον: Επενδύουμε, Εξελισσόμαστε και Πρωταγωνιστούμε.»