Άμεση διαθεσιμότητα μοντέλων στη Λ. Φιλαδελφείας 161 στις Αχαρνές
Από τον
Γιάννη Τσινάβο
20/9/2023
Η απόγονος της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ΑΒΕΕΟ και της μετέπειτα KTM Hellas SEE, K-MOTORS SEE ανακοινώνει πως συνεχίζει τη δραστηριότητα της στον χώρο της μοτοσυκλέτας εισάγοντας και υποστηρίζοντας τις BAJAJ και SWM στην Ελλάδα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της K-MOTORS Southeast Europe Α.Ε.
Η K-MOTORS SEE (απόγονος της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ΑΒΕΕΟ και της μετέπειτα KTM Hellas SEE), εισαγωγέας και διανομέας πολλών γνωστών εργοστασίων μοτοσυκλετών στη χώρα μας επί σειρά ετών, παραμένει ενεργή με τη δραστηριότητα εισαγωγής και υποστήριξης των εργοστασίων BAJAJ και SWM στην Ελλάδα, στη γνωστή έδρα της.
Το μέγεθος του ινδικού κολοσσού BAJAJ και η πλούσια ιστορία και γκάμα της ιταλικής SWM, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια της δραστηριότητας της K-MOTORS.
Στην Λ. Φιλαδελφείας 161 στις Αχαρνές, θα βρείτε άμεση διαθεσιμότητα μοντέλων και των 2 εργοστασίων για αγορά αλλά και δοκιμή, καθώς και διαρκή υποστήριξη ανταλλακτικών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Ξεκίνησε εκστρατεία αντικατάστασης έπειτα από σοβαρό τροχαίο που είχε λόγω "παρεξήγησης"
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
27/10/2026
Ο Rob Loupart, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε διασταύρωση με σήμανση παραχώρησης προτεραιότητας τον Δεκέμβριο του 2025, ξεκίνησε εκστρατεία με αίτημα την αντικατάσταση των πινακίδων παραχώρησης προτεραιότητας με πινακίδες STOP, σε διασταυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η πρόταση του Loupart αφορά μικρότερους δρόμους που τέμνονται με κυριότερες οδούς στην Βρετανία. Στόχος είναι οι οδηγοί να υποχρεώνονται να σταματούν πριν εισέλθουν στη διασταύρωση, αντί να μειώνουν απλώς ταχύτητα και να παραχωρούν προτεραιότητα, όπως ορίζει ο βρετανικός ΚΟΚ.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Loupart υποστήριξε ότι βασικός παράγοντας στα τροχαία είναι η ανεπαρκής παρατήρηση, είτε επειδή οι οδηγοί δεν ελέγχουν σωστά τον δρόμο είτε επειδή υπολογίζουν λανθασμένα την ταχύτητα των οχημάτων που έχουν προτεραιότητα -και αυτό παίζει ρόλο στην παραχώρηση προτεραιότητας στη Μ. Βρετανία-, ενώ η σήμανση για παραχώρηση προτεραιότητας δεν επιστεί επαρκώς την προσοχή των οδηγών, τουλάχιστον όχι με την επιτακτικότητα που θα το έκανε η σήμανση με πινακίδα “Stop”.
Ο Loupart τραυματίστηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2025, στην Ουαλία, όταν ένα van βγήκε μπροστά του σε διασταύρωση. Το ατύχημα του προκάλεσε δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, σοβαρό τραυματισμό στη λεκάνη και πολλαπλές κακώσεις στα πόδια. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε έξι χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες.
Περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι είχε δει το van να πλησιάζει και πίστεψε πως ο οδηγός τον είχε αντιληφθεί, καθώς είχε στρέψει το κεφάλι προς το μέρος του. Ωστόσο, όταν οι δύο τους βρίσκονταν σε μικρή πλέον απόσταση περίπου τριών μηκών μοτοσυκλέτας, το van μπήκε ξαφνικά στη διασταύρωση.
Έχοντας βρεθεί σε αντίστοιχο συμβάν στους δρόμους της Αττικής, με παραβίαση “stop” μετά από οπτική επαφή με οδηγό αυτοκινήτου, θεωρώ πως η επιτακτικότερη σήμανση δεν υποκαθιστά την προσοχή και την ευσυνειδησία των οδηγών, αλλά κάθε λιθαράκι προς τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, είναι καλοδεχούμενο.
Αφορμή για την εκστρατεία του Loupart αποτέλεσαν και τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών, τα οποία δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο του 2026. Σύμφωνα με αυτά, περίπου τα μισά θύματα τροχαίων στη χώρα καταγράφονται σε διασταυρώσεις ή σε απόσταση έως 20 μέτρων από αυτές. Τα δεδομένα βασίζονται σε τροχαία που καταγράφηκαν από την αστυνομία έως και το 2025. Η αίτηση του Loupart για την αλλαγή των πινακίδων έχει κατατεθεί και στην ιστοσελίδα αναφορών του βρετανικού κοινοβουλίου.