Η Motostuff αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Polaris
Από τον
Λάζαρο Μαυράκη
13/5/2016
H Motostuff, ανακοίνωσε και επίσημα πως αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση της αμερικάνικης Polaris στην Ελλάδα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς των ATV και SSV αποτελώντας μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στα Βαλκάνια. Η Motostuff θα εισάγει όλα τα εκτός δρόμου οχήματα της Polaris, αλλά και το Slingshot, με τις παραλαβές να έχουν ήδη ξεκινήσει.
H Polaris ιδρύθηκε το 1954 στην Μινεσότα των Η.Π.Α., και για περισσότερα από 60 χρόνια κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αξιοπιστίας και επιδόσεων στο χώρο των snowmobile των ATV (All Terrain Vehicles) και SSV (Side by Side Vehicles), με ολοκληρωμένη παρουσία σε όλες τις κατηγορίες και κυβισμούς, διαθέτοντας στην παραγωγή της και το ριζοσπαστικό σπορ τρίκυκλο Slingshot.
Για περισσότερες πληροφορίες: Polaris Hellas, www.polarisorv.gr, Motostuff: Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Θέση Πέτα, Κερατέα Τηλ: 2299069930. Email: [email protected]
Η ZXMoto έρχεται Ευρώπη: Στην EICMA με 14 μοτοσυκλέτες - Τι θα δείξει
3κύλινδρη adventure αλλά και sport μοτοσυκλέτα 800 κ.εκ. ανάμεσα στα 14 μοντέλα και εκδόσεις
Από τον
Παύλο Καρατζά
30/10/2025
Ο πρώην πρόεδρος της Kove, Zhang Xue, μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία, δημιούργησε την δική του το 2024, την ZXMoto που επιχειρεί να μπει δυναμικά στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο της Ευρώπης, όπως δηλαδή έκανε και η Kove.
H ZXMoto αναμένεται θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στην EICMA 9 μοτοσυκλέτες και 14 συνολικά μοντέλα και εκδόσεις, με την κινέζικη εταιρεία να
ξεκινά την πορεία της μόλις το 2024, ενώ το 2026 θα συμμετέχει στο WSBK την κατηγορία Supersport με την 820RR-RS. Ο Zhang Xue τρέχει τα επεκτατικά του πλάνα με γοργό ρυθμό και αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και εμείς ως έναν βαθμό αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις αντιπροσώπευσης της ZXMoto στην ελληνική αγορά με εισαγωγική εταιρεία. Πάμε τώρα να δούμε και σημαντικότερες από τις μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσει η κινέζικη εταιρεία στην EICMA.
Γνωρίζουμε ήδη την 500RR, αλλά θα έρθει και το μεγαλύτερο αδελφάκι της, η 820RR, που θα διαθέτει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 819 κ.εκ. και θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με διαφορετικό εξοπλισμό και ισχύ μεταξύ 135 και 150 ίππων.
Με τον τρικύλινδρο κινητήρα της 820RR σε πιο ήπια έκδοση, θα δούμε την 820ADV, μια μοτοσυκλέτα Adventure που αναμένεται να έχει πλούσιο εξοπλισμό.
Στην συνέχεια, έχουμε την 450Rally, μια μοτοσυκλέτα με μονοκύλινδρο κινητήρα 450 κ.εκ. που μοιάζει σαν να τερμάτισε μόλις από το Rally Dakar.
Επίσης, στο Μιλάνο αναμένουμε την 650V, μια cruiser με υγρόψυκτο κινητήρα V2 και ζάντες 16 ιντσών.
Τέλος, η ZXMoto πιθανόν θα φέρει στο Μιλάνο και τη μοτοσυκλέτα motocross της, την MX, την οποία θα κατασκευάσει σε εκδόσεις 250 και 450 κ.εκ. Ο Xue είναι μεγάλος οπαδός του motocross και ήθελε να έχει τη δική του μοτοσυκλέτα γι' αυτό το άθλημα.
Ο Zhan Xue έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, με μοτοσυκλέτες όλων των κατηγοριών, και αυτό συμπεριλαμβάνει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από την Ασία.