Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Η nrg παρουσίασε το πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα

Έτοιμοι για την επόμενη ημέρα

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαίνουν σιγά-σιγά στην ζωή μας και ένας από τους βασικούς λόγους για να επιταχυνθεί η διάδοσή τους στο ευρύ κοινό είναι η εύκολη δυνατότητα πρόσβασης στα σημεία επαναφόρτισης σε όλα τα σημεία της χώρας. Η nrg, μια εταιρεία του ομίλου της Motor Oil που έχει ήδη πολυετή και ηγετική παρουσία στην διάθεση ορυκτών καυσίμων μέσω των πρατηρίων της Shell και της AVIN, αλλάζει τα έως σήμερα δεδομένα, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία το πανελλαδικό δίκτυο ταχυφορτιστών για οχήματα που ονομάζεται “incharge”.  Ταυτόχρονα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο για ιδιώτες, όσο και για επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης ταχυφορτιστών. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί θα βρείτε λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της nrg και τις δυνατότητες του δικτύου inchrage στην Ελλάδα:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η nrg φορτίζει το μέλλον με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα

Σε μια εκδήλωση με έντονο το στοιχείο του μέλλοντος στις μεταφορές και τις ενεργειακές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, η nrg παρουσίασε το μεγαλύτερο και αναπτυσσόμενο δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλο το εθνικό δίκτυο. «Κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα», λέει η nrg και το κάνει πράξη αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στον Θόλο, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η εταιρεία παρουσίασε την εξέλιξη του νέου της λογοτύπου και λάνσαρε την πρωτοποριακή υπηρεσία incharge, κάνοντας μια δυναμική τοποθέτηση στη μετεξέλιξη του ενεργειακού τοπίου και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης εναλλακτικών τεχνολογιών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης.  Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων.  Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Με το incharge παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, μιλώντας για την αποκάλυψη της νέας οπτικής ταυτότητας της εταιρείας, και την ολοκληρωμένη στρατηγική της σημείωσε: «Παρέχουμε την ενέργεια του μέλλοντος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε όλο το Εθνικό μας δίκτυο. Με υπευθυνότητα, πληρότητα, επάρκεια και δυνατότητες που μόνο η nrg έχει και υλοποιεί. H nrg, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη», και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων. Ο ίδιος κλείνοντας είπε: «Πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία των εξελίξεων στον χώρο της ενέργειας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, γιατί κατανοούμε ότι η μετάβαση είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι».

Ο κ. Ηλίας Πετρής, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας incharge σημείωσε: «H ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, το οποίο η nrg κάνει πραγματικότητα σήμερα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα.  Το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα. Όσοι κάνουν σήμερα τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορούν πλέον να αισθάνονται άνετα,  αφού το δίκτυο σταθμών φόρτισης incharge θα τους εξυπηρετεί με επάρκεια και αρτιότητα, παρέχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, εγκατεστημένοι σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και  είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα»

Στην εκδήλωση όλα τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν με την παρουσίαση ενός πραγματικού ταξιδιού στο Μέτσοβο, από νικητή του διαγωνισμού της εταιρείας, ο οποίος κατάφερε να ταξιδέψει και να φτάσει γρήγορα και άνετα στον απομακρυσμένο προορισμό του, χρησιμοποιώντας το μοναδικό δίκτυο ταχυφορτιστών της nrg στο εθνικό δίκτυο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη νέα διαφημιστική καμπάνια της nrg που αναδεικνύει τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας μέσω του incharge, να κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, με το μοναδικό και μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στη χώρα, με καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και λύσεις για όλους.

 

Σχετικά με την NRG Supply and Trading Energeiaki S.A. (www.nrg.gr)

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2012 και αποτελεί μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διαθέτει ισχυρό πελατειακό χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και σημαντικό μερίδιο μεταξύ των οικιακών καταναλωτών.

 

 

 

 

Ομιλία Αναστάσιου Λωσταράκου, Γενικού Διευθυντή της nrg

Καλησπέρα σε όλους, και ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Με μεγάλη μας χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ για να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι στο μέλλον.

Ένα ταξίδι στην εμπειρία της ηλεκτροκίνησης από την nrg, με τη σιγουριά της Motor Oil.

Ένα ταξίδι που για εμάς στην nrg ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, με όραμα την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του καταναλωτή. Και σήμερα 10 χρόνια μετά είμαστε περήφανοι που αποτελούμε έναν κορυφαίο πάροχο ενέργειας στην Ελλάδα.

Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ανταγωνιστικά προγράμματα τόσο για το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και για το φυσικό αέριο. 

Είμαστε περήφανοι που καλύπτουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, οικιακών ή εμπορικών.

Προχωρούμε λοιπόν με συνέπεια, τολμάμε και επενδύουμε.

             Διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών μας πελατών,  με τον ταχύτερο ρυθμό στην αγορά, παρουσιάζοντας ήδη έως τον τρέχοντα μήνα αύξηση των εκπροσωπούμενων μετρητών από την εταιρεία μας, της τάξης του 75% σε σχέση με 12 μήνες πριν. Παράλληλα, αυξάνουμε το μερίδιο αγοράς μας στους βιομηχανικούς καταναλωτές και τη Μέση τάση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε στον τομέα της ενέργειας και αυξάνουμε εκθετικά τις επενδύσεις μας.

Είμαστε όμως και περήφανοι γιατί πρωτοπορούμε!  Στην nrg αναγνωρίζουμε τον ρόλο μας ως κορυφαίο πάροχο ενέργειας και συμμετέχουμε ενεργά στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Μέσα από τη στρατηγική επανατοποθέτηση μας προς όφελος της κοινωνίας, γινόμαστε μέρος της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας. Στηρίζουμε νέες επενδύσεις και προοπτικές και επιταχύνουμε τις εξελίξεις.

Η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά, σας παρουσιάζουμε σήμερα τη νέα εταιρική μας ταυτότητα.

Ωστόσο, σήμερα είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε την απόσταση που έχει ήδη διανύσει η nrg προς τον εξηλεκτρισμό ενός ακόμα καθοριστικού τομέα για τους καταναλωτές, την κοινωνία, για όλους μας. Τον τομέα του Mobility, ο οποίος αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου Motor Oil.

Παρέχοντας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή.

Η nrg πλέον μπορεί και παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που συνδέονται με την ηλεκτροκίνηση.

Υπηρεσίες

•             Φόρτιση μέσω πλατφόρμας

•             Υπηρεσία Εγκατάστασης

•             Υπηρεσίες συντήρησης

•             Εμπορία εξοπλισμού

Κυρίες και κύριοι, η ηλεκτροκίνηση δεν βρίσκεται κάπου στο μακρινό ή κοντινό μέλλον.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη εδώ σήμερα, μαζί μας, και έχει πλέον την υπογραφή της nrg.

Με αυτή τη δυναμική κάνουμε σήμερα ένα μεγάλο βήμα για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παρακαλώ υποδεχθείτε μαζί μου το incharge  

Για πρώτη φορά το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, ξεπερνά τα όρια του αστικού ιστού, και απλώνεται σε όλη την επικράτεια.

Τα πρατήρια Shell & Avin του Ομίλου Motor Oil αλλά και πολλά ακόμα ανοιχτά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελούν πλέον τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Κάνοντας χρήση τεχνολογιών αιχμής και επενδύοντας στο μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών της χώρας, η nrg δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων να μετακινούνται σε όλη την επικράτεια, κάνοντας το ηλεκτροκίνητο ταξίδι του μέλλοντος, πραγματικότητα.

Χάρη στο incharge, φορτίζουμε τα ηλεκτρικά οχήματα όλης της χώρας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.