Η Ohlins πουλήθηκε για 160 εκατομμύρια στην Tenneco

Δώρο στη Monroe η ημι-ενεργητική τεχνολογία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2019

Ένας κολοσσός της Αμερικής εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών την Ohlins. Το όνομα της Tenneco είναι άγνωστο σε εμάς, όμως όσοι έχουν αυτοκίνητο μάλλον θα γνωρίζουν τα αμορτισέρ της MONROE. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ΟΕΜ αμορτισέρ στον κόσμο και πελάτες της είναι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, τόσο στις ΗΠΑ, όσο στην Ευρώπη και την Ασία.

Το όνομα της Tenneco είχε ακουστεί πιο παλιά, όταν είχε εξαγοράσει την ιταλική Marzocchi, όμως πολύ γρήγορα την πούλησε στην επίσης αμερικάνικη FOX. Η απάντηση σε αυτή τη μάλλον περίεργη επιχειρηματική κίνηση έρχεται με την εξαγορά της Ohlins. Προφανώς η Ohlins ήταν ο μεγάλος στόχος της Tenneco, όμως έως σήμερα ο ιδιοκτήτης της Kenth Ohlins δεν είχε σκοπό να την πουλήσει. Φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, παίρνοντας όπως ο ίδιος δήλωσε “την πιο δύσκολη απόφαση στη ζωή μου”. Πουλώντας τη Marzzochi στη FOX, η Tenneco μάζεψε τα 160 εκατομμύρια δολάρια που ήθελε να δει στην τσέπη του ο κύριος Kenth Ohlins για να βάλει την υπογραφή του. Ο Kenth θα διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό μετοχών και θα παραμείνει ενεργός μέσα στην εταιρεία. Η αντικατάσταση της Marzocchi με την Ohlins φαίνεται πως έγινε κυρίως για την τεχνολογία των ημι-ενεργητικών αναρτήσεων που… ΔΕΝ είχε η Marzocchi και ΕΧΕΙ η Ohlins. Αυτό επιβεβαιώνεται ως ένα βαθμό κι από την Monroe, η οποία επιλέχτηκε από την Toyota να προμηθεύει με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις την νέα Supra, της οποίας τα αμορτισέρ έχουν ενσωματωμένες τις βαλβίδες και το λογισμικό της Ohlins. Ένα αστείο που προκύπτει από όλη αυτή την ιστορία είναι πως τη νέα Toyota Supra την φτιάχνει η… BMW στο εργοστάσιο της Stayer στην Αυστρία μαζί με την Z4 φυσικά και χρησιμοποιεί τα ίδια αμορτισέρ της Monroe/Ohlins, ενώ την ίδια στιγμή συνεργάστηκε με τη Marzocchi για την κατασκευή της πρώτης ημι-ενεργητικής ανάρτησης της ιταλικής εταιρίας για το νέο S1000RR!   

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες