Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Η Suzuki στο διάστημα!

Χρηματοδοτεί διαστημικό πρόγραμμα

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Suzuki ανακοίνωσε ότι θα μπει στο… σύμπαν του διαστήματος, χρηματοδοτώντας μια εταιρεία που εξερευνά τη Σελήνη, την Ispace. Πιο συγκεκριμένα, η Ispace φιλοδοξεί να κατασκευάσει μια ολόκληρη πόλη για μετοίκιση στο Φεγγάρι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια κι εκεί είναι που μπαίνει στο κόλπο η Suzuki.
Η ιαπωνική Ispace κατάφερε να συγκεντρώσει κοντά στα 90 εκατομμύρια δολάρια για να στείλει μερικά ρομπότ στη Σελήνη, ως πρώτη φάση του φιλόδοξου σχεδίου της. Ανάμεσα στις εταιρείες που χρηματοδότησαν την προσπάθεια (όπως η Konca Minolta, η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Japan Airlines κ.α.) βρίσκεται και η Suzuki. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Hamamatsu, "η Suzuki αποφάσισε να χρηματοδοτήσει δύο αποστολές στη Σελήνη που θα οργανωθούν από την Ispace. Η Ispace αυτή τη στιγμή διευθύνει την ομάδα HAKUTO, την μοναδική ιαπωνική ομάδα που συμμετέχει στο Google Lunar XPRIZE, ενώ η Suzuki συνεργάζεται με την HAKUTO από τον Ιούλιο του 2016. Η Ispace ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο αποστολές σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη , οι οποίες θα προσσεληνωθούν βασιζόμενες στο δικό τους σύστημα και η Suzuki θα υποστηρίξει το πρόγραμμα ως μια από τις εταιρείες-χορηγούς. Έχοντας ως αφετηρία τις δύο αυτές αποστολές, η Ispace σχεδιάζει να επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες στο διάστημα έχοντας ως βάση τη Σελήνη, αλλά και να δημιουργήσει μια βιώσιμη πόλη εκτός Γης."

Η Ispace φιλοδοξεί να κατασκευάσει μια ολόκληρη πόλη για μετοίκιση στο Φεγγάρι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

H Ispace από τη μεριά της, δηλώνει πως δουλεύει πάνω στην οικιστική ανάπτυξη της Σελήνης προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία των ανθρώπων και εκτός του πλανήτη μας. Με την χρηματοδότηση που εξασφάλισε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις δύο εξερευνητικές αποστολές στο Φεγγάρι, μετά και την συμμετοχή της στο HAKUTO. Η Ispace ξεκίνησε με την εξέλιξη του δικού της μικρού και ευέλικτου συστήματος προσσελήνωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις τακτικές μεταφορές στην Σελήνη. Η πρώτη αποστολή, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2019, θα θέσει σε τροχιά το πρώτο σύστημα ώστε να συλλεχθούν στοιχεία από την παρατήρηση της επιφάνειας της Σελήνης. Η δεύτερη αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2020, αφορά την προσσελήνωση του συστήματος και την μετέπειτα εξερεύνηση και χαρτογράφηση της επιφάνειας.
Λέτε στην τρίτη αποστολή να μπορούμε να οδηγούμε GSX-R στην Σελήνη…;
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το βίντεο που έχει φτιάξει η Ispace σχετικά με τα όχι και τόσο μακρόπνοα σχέδιά της.