Jessi Combs: Αναγνωρίστηκε επίσημα το ρεκόρ που της κόστισε τη ζωή

Το βαρύ αντίτιμο για την επίτευξη ενός ονείρου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/6/2020

Το όνειρο της Jessi Combs ήταν να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου, σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτητας που είχε η θρυλική Kitty O’Neil από το 1976 με 819,2km/h. Χρησιμοποιώντας ένα τετράροδο πυραυλοκίνητο όχημα είχε πετύχει στις πρώτες δοκιμές 636,8km/h, δίνοντάς της τον τίτλο της γρηγορότερης γυναίκας εν ζωή. Όμως στόχος της ήταν να μείνει στην ιστορία ως η γρηγορότερη γυναίκα όλων των εποχών και έτσι πήγε ξανά στην αποξηραμένη λίμνη της Νεβάδα για μια τελευταία προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ. Πράγματι στο πρώτο πέρασμα, το όχημα της Jessi Combs πέτυχε τελική ταχύτητα 836,4 km/h, όμως στη δεύτερη προσπάθειά της προς την αντίθεση κατεύθυνση (για να μετρήσει επίσημα ένα ρεκόρ ταχύτητας θα πρέπει να κάνεις την διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις, εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου. Αυτό έχει να κάνει με την δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου, που είναι σύμμαχος σου προς τη μία κατεύθυνση και εχθρός σου προς την αντίθετη. Ο μέσος όρος από τις δύο προσπάθειες αποτελεί και την τελική επίδοση) το όχημά της βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της. Ένα χρόνο μετά, το Guinness αποφάσισε να αναγνωρίσει επίσημα την τελική ταχύτητα που πέτυχε στο πρώτο πέρασμα η Jessi Combs και να της δώσει τον τίτλο της ταχύτερης γυναίκας όλων των εποχών μετά από 40 χρόνια.

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.