Σκοτώθηκε η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου Jessi Combs

Με 772km/h το ατύχημα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/8/2019

Η Jessi Combs ήταν επισήμως η γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου, καθώς είχε πετύχει ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας 636,8km/h με το πρωτότυπο τετράτροχο όχημά της.

Αυτή τη φορά στόχος της ήταν να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 819,2km/h, που είχε από το 1976 η θρυλική Kitty O’Neil (O’Neil η είχε γεννηθεί κουφή, έπασχε από ασθένεια που προκαλεί παράλυση και είχε υποστεί δύο χημειοθεραπείες για καρκίνο έως τα 28 χρόνια της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει πρωταθλήτρια καταδύσεων και κασκαντέρ του Hollywood!)  χρησιμοποιώντας ένα τρίροδο πυραυλοκίνητο όχημα, που στην πραγματικότητα ήταν ένα μεταποιημένο μαχητικό αεροσκάφος F-104 της Lockheed.

Στις προηγούμενες δοκιμές είχε πετύχει 772km/h και τώρα βρισκόταν στην έρημο Alvord του Όρεγκον για να σπάσει το ρεκόρ της Kitty O’Neil. Για να μετρήσει επίσημα ένα ρεκόρ ταχύτητας θα πρέπει να κάνεις την διαδρομή και προς τις δύο κατευθύνσεις, εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου. Αυτό έχει να κάνει με την δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου, που είναι σύμμαχος σου προς τη μία κατεύθυνση και εχθρός σου προς την αντίθετη. Ο μέσος όρος από τις δύο προσπάθειες αποτελεί και την τελική επίδοση. Έτσι αν στη μια κατεύθυνση επιτύχεις 400km/h και στην αντίθετη κατεύθυνση 350km/h, στον πίνακα των ρεκόρ θα γραφτεί 375km/h και όχι τα 400km/h.

 Η Jessi Combs ήταν πολύ γνωστή στις ΗΠΑ, διότι πέρα από το πάθος της για ταχύτητα, ήταν κατασκευαστής custom μοτοσυκλετών και είχε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή. Ως αγωνιζόμενη είχε λάβει μέρος στο Baja 1000 και επί τέσσερα χρόνια είχε επίσημη συμμετοχή στο King of the Hammers.

 

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.