MotoGP – O Alex Marquez επιστρέφει στη δράση στο Brno!

Ο Ισπανός αναβάτης θα είναι στην Τσεχία και η συμμετοχή του θα κριθεί την Πέμπτη 18/6
alex marquez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Η ομάδα BK8 Gresini Racing MotoGP μόλις επιβεβαίωσε πως ο Alex Marquez θα μεταβεί στην πίστα Brno για τον αγώνα που έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο (19-21/6), το Monster Energy Grand Prix of Czechia.

Εκεί ο Ισπανός αναβάτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη 18/6, από τις οποίες θα εξαρτηθεί αν θα λάβει το πράσινο φως για να αγωνιστεί στο Grand Prix.

Ο μικρότερος αδελφός του Marc Marquez είχε τραυματιστεί την Κυριακή 17 Μαΐου στο Grand Prix της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, μετά από ένα τρομακτικό συμβάν όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας της ΚΤΜ του Pedro Acosta, με τον Alex να βρίσκεται μια ανάσα πίσω του με το γκάζι τέρμα ανοικτό και χωρίς το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης.

Από το ατύχημά του ο Alex είχε αποκομίσει ένα μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7, μια σπασμένη κλείδα και κάμποσα άλλα μικρότερης σημασίας τραύματα, ενώ αρχικά η ομάδα είχε ξεκαθαρίσει πως οι επόμενοι δύο αγώνες σε Mugello και Balaton Park ήταν αναπόφευκτα χαμένοι για τον αναβάτη τους. Ωστόσο άφηναν ένα παράθυρο ελπίδας πως ίσως επέστρεφε στο Brno, σενάριο που τώρα επιβεβαιώνεται.

Πλέον αναμένουμε το ιατρικό πόρισμα της Πέμπτης 18/6 που θα κρίνει αν ο αναβάτης της Gresini θα δώσει το παρών κανονικά από το πρωί της Παρασκευής στη δράση του Brno.

MotoGP: Επιστρέφει ο Aldeguer στο Qatar, αντικαθιστά τον Alex Marquez ο Iker Lecuona

Ο Ισπανός της Gresini επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Ινδονησία, ενώ ο Lecuona αναλαμβάνει τη θέση του χειρουργημένου Alex Marquez
Aldeguer
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2026

Δύο αλλαγές στη σύνθεση της BK8 Gresini Racing για το Grand Prix του Qatar, με τον Fermin Aldeguer να επιστρέφει στη δράση και τον Iker Lecuona να αντικαθιστά τον Alex Marquez, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η BK8 Gresini Racing επιβεβαίωσε ότι ο Fermin Aldeguer θα επιστρέψει στη σχάρα εκκίνησης των MotoGP στο Grand Prix του Qatar, έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο Grand Prix  της Ινδονησίας.

Ο Ισπανός είχε πτώση στον δεύτερο γύρο του αγώνα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση του μετακαρπίου του δεξιού χεριού του. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και περίοδος αποκατάστασης, με τον αναβάτη της Gresini να κρίνεται πλέον έτοιμος για την επιστροφή του.

Αντίθετα, εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένει ο Alex Marquez, ο οποίος υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση μετά το Grand Prix της Μαλαισίας και στόχος του είναι να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τη θέση του στην Gresini θα πάρει ο Iker Lecuona, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ως αντικαταστάτης. Ο Ισπανός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με την ομάδα, καλύπτοντας απουσίες αναβατών της.

Έτσι, η Gresini θα παρατάξει στο Qatar τους Fermin Aldeguer και Iker Lecuona, με τον Alex Marquez να επικεντρώνεται στην αποθεραπεία του ενόψει της επιστροφής στην Πορτογαλία.