Kove 650RR και 450R: Τετρακύλινδρη απόβαση στην Ευρώπη
Οι δύο τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες της Kove εξασφάλισαν έγκριση Euro 5+
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
16/6/2026
Η Kove με επίσημη ανακοίνωση αποκαλύπτει στην κινέζικη ιστοσελίδα της πως συνεχίζει την εξέλιξη δύο μοντέλων που περιγράφονται ως “Euro 5+ editions”, των 650RR και 450R.
Το πρώτο το πρωτοείδαμε στην EICMA 2025 και ασχοληθήκαμε πρόσφατα με αυτό, όταν η Kove το συμπεριέλαβε στη λίστα των μοτοσυκλετών που προορίζονται για έγκριση από την κυβέρνηση της Κίνας προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του.
To 650RR φορά έναν νέο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 645 cc που αποδίδει 122 hp και 7 kgm για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 260 km/h, με το υγρό βάρος να ανακοινώνεται στα εντυπωσιακά 188 κιλά.
Το έτερο είναι το γυμνό αδελφάκι του 450RR, του μικρού σπορ τετρακύλινδρου που ήδη δοκιμάζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Sportbike του WSBK χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη έρθει στην Ευρώπη ως μοντέλο παραγωγής. Φαίνεται λοιπόν πως η Kove θα φέρει στα μέρη μας πρώτα το γυμνό 450R, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε σχεδιαστικά πολύ πρόσφατα, μετά την EICMA.
Το γυμνό τετρακύλινδρο των 443 cc αποδίδει 65 hp για 164 κιλά και στην πρώτη του μορφή είχε εμφανιστεί ήδη από το 2024, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ως τώρα στην παραγωγή. Πλέον έχει πάρει πορεία για τις αγορές του κόσμου έχοντας εξασφαλίσει συμμόρφωση με προδιαγραφές Euro 5+, αλλά και νέα εμφάνιση που θυμίζει αρκετά περισσότερο KTΜ Duke.
Η motocross οικογένεια της Beta ανανεώνεται και υποδέχεται τη νέα τετράχρονη RX 250 4T
Ολοκαίνουργια τετράχρονη ΜΧ 250 κυβικών με το βλέμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2027
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
16/6/2026
Με αφετηρία το 2021 η Beta επέκτεινε τη γκάμα της στο Motocross παρουσιάζοντας τη δίχρονη RX 300 και σταδιακά η φαμίλια αυτή μεγάλωσε. Η άφιξη του δίχρονου RX 250 2Τ και η αναβάθμιση του RX 300 2Τ σε RX 350 2Τ συνοδεύτηκε από την εμφάνιση του τετράχρονου RX 450 4T που πλέον έχει σταθερή συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου MXGP.
Ήταν αναμενόμενο πως οι Ιταλοί θα έφτιαχναν και μια τετράχρονη για την ΜΧ2 κατηγορία των 250 κυβικών και οι προθέσεις τους απέκτησαν συγκεκριμένη μορφή και χρονοδιάγραμμα τον περασμένο Χειμώνα, όταν ένα πρωτότυπο έτρεξε σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος ΜΧ.
Beta RX 250 4T
Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η επίσημη αποκάλυψη από τη Beta, το RX 250 4Τ είναι εδώ με ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 250 cc με κιβώτιο πέντε σχέσεων και ηλεκτρική μίζα.
Εξοπλίζεται με αναρτήσεις της ΚΥΒ, αμφότερες προερχόμενες από το αντίστοιχο 450 με διαφορετικό σετάρισμα για να ταιριάξει με την απόδοση του μικρότερου κινητήρα.
Beta RX 250 4T
Το ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων του RX 4T 250 περιλαμβάνει Launch Control ρυθμιζόμενο σε 5 επίπεδα, Quickshifter, Traction control σε 2 επίπεδα και δύο χαρτογραφήσεις κινητήρα.
Πέραν του νέου μοντέλου, η Beta έχει φρεσκάρει και τα υπόλοιπα μοντέλα της RX γκάμας.
Όλα τα μοντέλα
Νέα θέση για το τιμόνι, 5 χιλιοστά ψηλότερα για καλύτερη εργονομία και άνεση
Ενισχυμένος οδηγός αλυσίδας
Νέο προστατευτικό μπροστινού γραναζιού μετάδοσης
Νέα γκριπς από μαλακότερο υλικό και σκαλιστό σήμα Beta
Νέα γραφικά σε κόκκινο και μαύρο.
Beta RX 450 4T
RX 450 4T
Το ηλεκτρονικό του οπλοστάσιο ενισχύεται με Quickshifter και Launch Control, όπως ακριβώς και η νέα RX 250 4T.
Παράλληλα η Beta επαναπρογραμμάτισε το Traction Control για ακριβέστερη λειτουργία, ενώ μια ακόμη αλλαγή θα βρούμε στον κινητήρα και συγκεκριμένα στο σώμα του ψεκασμού που έχει νέο κωνικό σχήμα, υπηρετώντας αμεσότερη απόκριση στο γκάζι και ομαλότερη παροχή ισχύος.
Beta RX 350 2T
RX 250-350 2T
Αμφότερα τα δίχρονα ΜΧ μοντέλα έχουν δεχτεί πληθώρα βελτιώσεων για το 2027:
RX 350 – Νέο πιστόνι, ελαφρύτερο και με νέα επίστρωση PVD (Physical Vapour Deposition) που μειώνει τον συντελεστή τριβής και υπόσχεται τόνωση της απόδοσης κατά 1,5 ίππο.
RX 250 – Μακρύτερη τελική μετάδοση, 14/51 από 13/50.
Τελικό εξάτμισης – Και στα δύο δίχρονα RX ο σιγαστήρας έχει επανασχεδιασμένα σωθικά για αυξημένη αντοχή
Ελαστικά – Η νέα γενιά της Dunlop υπόσχεται κορυφαία πρόσφυση με μικρότερο βάρος από πριν
Τιμόνι – Τα κουμπιά που ελέγχουν τις ρυθμίσεις των Launch Control και Quickshifter τοποθετούνται στο μαξιλάρι στο κέντρο του τιμονιού, μαζί με το κουμπί επιλογής χαρτογραφήσεων κινητήρα.
Τα motocross μοντέλα της Beta για το 2027 αναμένονται στις αγορές σε δύο φάσεις: από τα μέσα Ιουνίου το RX 450 4T και από τον Ιούλιο τα δίχρονα RX 250/350 και το νέο RX 250 4T.