Και ξαφνικά μία Africa Twin! Κρυφό ταλέντο ο Πετρετζίκης! [video]

Ντυμένος εντουράς…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2018

Εμείς το λέμε καιρό, η μοτοσυκλέτα είναι «mainstream» κι ας μην βγάζουν πλέον τα νέα παιδιά δίπλωμα! Για αυτό και χρειάζεται που και που καμιά δημοφιλή τόνωση, ώστε να μην φύγει ποτέ από την μόδα, κι έτσι να βλέπουμε ολοένα και περισσότερους με κράνη και μοτοσυκλέτες στους δρόμους. Είναι θετικό λοιπόν που από χθες το βράδυ μας στέλνετε το video, το ανεβάζετε στην ομάδα… και βρισκόμαστε να μελετάμε πως φιλετάρεται το κοτόπουλο! Ναι υπάρχει «plot twist»  μετά το τρίτο λεπτό στο video που δικαιολογεί την διαφορά ενδυμασίας του σεφ…

 

Δείτε το video - πατήστε στην εικόνα:

 

Ο Πετρετζίκης κυκλοφορεί τελευταία με Africa Twin αλλά δεν ξέραμε πως της “Αφρικάνας», όπως την ονομάζει ο ίδιος, της έχει πάρει τον αέρα. Γιατί από το μικρό δείγμα που είδαμε φλερτάρει με μία υποψηφιότητα για το Mega Test, τώρα που μαζί μας έρχονται εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Chris Birch!

Κομμάτι της μεγάλης αυτής περιπέτειας του Mega Test ήταν ανέκαθαν και η μαγειρική, καθώς ούτε «delivery», ούτε ταβέρνες υπάρχουν εκεί που βρισκόμαστε κάθε βράδυ! Και μπορεί φέτος να μην υπήρχαν ολισθήματα τύπου «φακόρυζου» που οι πιστοί αναγνώστες θα ξέρουν πολύ καλά πόσο σοβαρά είναι και τι επιπτώσεις έχουν, αλλά πάντα ένας Πετρετζίκης μπορεί να κάνει την διαφορά!

Ολότελα εντουράδικη ανάβαση, πιέζοντας τις αναρτήσεις για να έχουν πρόσφυση τα λάστιχα, σωστή στάση του σώματος, τραβέρσες… μιλάμε για μία άνεση πάνω στην Africa Twin, αντίστοιχη με τα μαχαίρια της κουζίνας! Κρυφό ταλέντο λοιπόν ο Άκης Πετρετζίκης κερδίζει από τώρα μία υποψηφιότητα από εμάς για Mega Test!

Χαμός στα σχόλια στο κανάλι του, που η Africa Twin γίνεται «ξερό» / «μοτο κρος» / «καθαρόαιμη» ή πιο ενεργοβόρα από Varadero (?) αλλά και αντίστοιχα πολλοί που ξέρουν την ορολογία και τα μοντέλα σωστά, δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο…

 

David Alonso: Ο rookie-αστέρι των MotoGP

Ο Κολομβιανός David Alonso ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στο MotoGP με τη Honda, έχοντας ήδη γράψει ιστορία στις μικρότερες κατηγορίες
David Alonso
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Από πρωταθλητής του Red Bull Rookies Cup και της Moto3 μέχρι διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, ο 20χρονος αναβάτης έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς αναβατών.

Ο David Alonso είναι ένα από τα ονόματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή των MotoGP. Ο Κολομβιανός έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη Honda και το 2027 θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα 850cc.

Ο Alonso θα γίνει ο δεύτερος Κολομβιανός στο grid του MotoGP μετά τον Yonny Hernandez, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία κατηγορία το 2016.

Η πορεία προς τα Grand Prix

Η πορεία του Alonso προς την κορυφή ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Το 2019 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο του European Talent Cup, ενώ το 2020 κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας τους πρώτους τέσσερις αγώνες και ακόμη έναν στη Valencia.

Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Red Bull Rookies Cup και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας ήδη πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη.

Το 2021 πέρασε στο Moto3 Junior World Championship, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο Red Bull Rookies Cup. Εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα με έξι νίκες, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Το 2022 ήρθε η πρώτη του νίκη στο Moto3 Junior World Championship στη Valencia και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι θα ανέβαινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 με την Aspar για τη σεζόν του 2023.

Ρεκόρ και τίτλος σε δύο σεζόν στην Moto3

Η πρώτη του πλήρης σεζόν στην Moto3 ήταν εντυπωσιακή. Ο Alonso πήρε το πρώτο του βάθρο στη Jerez και στη συνέχεια πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Silverstone. Στους τελευταίους δέκα αγώνες της σεζόν ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο, με τέσσερις νίκες.

Το 2024, όμως, ήταν η χρονιά που πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Ο Alonso κατέκτησε 14 νίκες, ανέβηκε στο βάθρο στο 75% των αγώνων και συγκέντρωσε 421 βαθμούς, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν σε οποιαδήποτε κατηγορία των Grand Prix.

Παράλληλα, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 11 νικών σε μία σεζόν στις μικρές κατηγορίες, που ανήκε στον Valentino Rossi και έγινε ο πρώτος Κολομβιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στα Grand Prix.

Από εκεί προέκυψε και το παρατσούκλι "BabyGΟΑΤ" (Greatest Of All Time).

Η μετάβαση στη Moto2

Η μετάβαση στη Moto2 το 2025 ήταν φυσικά πιο απαιτητική. Ο Alonso χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στη μεγαλύτερη και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα, παίρνοντας βαθμούς σε τρεις από τους έξι πρώτους αγώνες.

Στο Silverstone ήρθε το πρώτο του βάθρο στη Moto2, ενώ στην Ουγγαρία πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Ακολούθησαν ακόμη βάθρα στην Αυστραλία, στη Μαλαισία και στην Πορτογαλία.

Το 2026 έχει εμφανιστεί ακόμη πιο σταθερός. Στους πρώτους πέντε γύρους βρέθηκε τέσσερις φορές μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ πήρε το πρώτο του βάθρο στη Brno και την πρώτη του νίκη της σεζόν στο Assen. Με τα αποτελέσματα αυτά βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Moto2.

Επόμενος σταθμός MotoGP

Το επόμενο βήμα είναι πλέον δεδομένο. Ο Alonso έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη HRC και θα κάνει την πρώτη του δοκιμή με MotoGP μοτοσυκλέτα στο μεταβατικό τεστ της Valencia μετά το τέλος της σεζόν.

Το 2027 θα βρεθεί στο grid μαζί με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκρουπ αναβατών της Honda. Ο Diogo Moreira θα συνεχίσει επίσης με τη HRC, ενώ ο Fabio Quartararo θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα, έχοντας τον ρόλο του έμπειρου σημείου αναφοράς για το project. Ο Johann Zarco συμπληρώνει το έμπειρο κομμάτι της σύνθεσης.

Για τον Alonso, η πρόκληση είναι πλέον η μεγαλύτερη της καριέρας του. Από πρωταθλητής Moto3 και διεκδικητής του τίτλου στη Moto2, θα βρεθεί απέναντι στους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου, στην πρώτη σεζόν των νέων MotoGP των 850 κυβικών εκατοστών.