Κατασκοπία: Τα νέα Bridgestone AT41!

Νέο adventure ελαστικό για το 2022
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/5/2021

Κατά την διάρκεια της συμμετοχής μας στην παρουσίαση των νέων Bridgestone T32/GT, που έγινε με την μορφή ενός road trip τύπου σκυταλοδρομίας με τις μοτοσυκλέτες να ξεκινούν από τη Σικελία για να καταλήξουν στην Τοσκάνη, υπήρχαν και δύο μοτοσυκλέτες που συνόδευαν το κομβόι αλλά δεν φορούσαν τα Battlax Τ32. Και οι δύο μοτοσυκλέτες, ένα Honda Africa Twin και ένα BMW R1250GS, είχαν ένα ελαστικό, που δεν είχαμε ξαναδεί από το ιαπωνικό εργοστάσιο και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία για να το φωτογραφίσουμε σε παγκόσμια πρώτη!

Οι άνθρωποι της Bridgestone ήθελαν να κρατήσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερο προφίλ για την συγκεκριμένη περίπτωση, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα έδινε σημασία στις δύο μοτοσυκλέτες που ήταν παρκαρισμένες στο τέλος του στόλου της παρουσίασης, αλλά υπολόγισαν χωρίς το ΜΟΤΟ…

Μετά από έντονες πιέσεις και έχοντας αποταθεί σε όλα τα στελέχη της εταιρείας που ήταν μαζί μας, μέχρι να βρεθεί ο πιο "αδύναμος κρίκος" που θα μας έδινε λίγες παραπάνω πληροφορίες, μάθαμε ότι πρόκειται για το νέο Battlax AT41 Adventure Trail, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης και θα παρουσιαστεί του χρόνου. Θα ανήκει σε μια υποκατηγορία των adventure ελαστικών ανάμεσα στο Α41 και το ΑΧ41. Η χάραξη του μπροστινού μοιάζει υπερβολικά με αυτή του AX41S, ενώ η χάραξη του πίσω θύμιζε μια λιγότερο "άγρια" εκδοχή του Pirelli Scorpion Rally.

Όπως μάθαμε επίσης, δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένη η τελική του μορφή, αλλά ήδη έχουν γράψει αρκετές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε δοκιμές, ενώ αποφάσισαν να αδράξουν την ευκαιρία της συγκεκριμένης παρουσίασης για να προσθέσουν άλλα 3.500 χιλιόμετρα, αλλά με λίγο διαφορετικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, γι' αυτό το σκοπό έδωσαν τις μοτοσυκλέτες σε δύο αναβάτες που ούτε είναι πολύ γρήγοροι, ούτε πιέζουν στο όριο (δύο μέσους αναβάτες δηλαδή) προκειμένου να πάρουν feedback για την αίσθηση και μόνο. Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει στην παρουσίαση των Τ32, οι συνθήκες που επικράτησαν, ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα… "ποτ-πουρί" πιθανών συνδυασμών που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα ταξίδι.

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη παρουσίαση του ΑΤ41 –που όπως αναφέρουμε και παραπάνω θα γίνει του χρόνου- για να μάθουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου αυτού ελαστικού της Bridgestone.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες