Kawasaki - Ανάκληση στην Ιαπωνία για Eliminator 400, Z400, Z250

Μπορεί να σπάσει η μανέτα του συμπλέκτη
Ανάκληση Kawasaki Z400 - Eliminator 400
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2025

H Kawasaki Ιαπωνίας ανακαλεί παρτίδες των Eliminator 400, Eliminator SE 400, Z400 και Z250, για πρόβλημα στη μανέτα του συμπλέκτη. Η ανάκληση αφορά συνολικά 1.526 μοτοσυκλέτες.

Όπως αναφέρει η Kawasaki, "Λόγω ακατάλληλης διαχείρισης της διαδικασίας κατασκευής του άξονα απελευθέρωσης του συμπλέκτη, το τμήμα της μανέτας και το τμήμα του άξονα δεν έχουν συγκολληθεί σωστά. Εάν το προϊόν συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως έχει, το συγκολλημένο σημείο ενδέχεται να σπάσει και, στη χειρότερη περίπτωση, ο συμπλέκτης μπορεί να μην μπορεί να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα το όχημα να μην μπορεί να κινηθεί."

Η παραπάνω μετάφραση από τα ιαπωνικά είναι ελαφρώς μπερδεμένη, με την Kawasaki να αναφέρει πως οι πελάτες που επηρεάζονται πρέπει να προσέλθουν στο δίκτυό της για αντικατάσταση του συμπλέκτη.

Αναμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση επηρεάσει και τα δικά μας Eliminator 500 / Z500 ή αν αφορά αποκλειστικά στα ιαπωνικά μοντέλα.

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες