Kawasaki H2R – Εγκαινιάζει γέφυρα με 400Km/h: VIDEO 360 μοιρών!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2016

Ο Kenan Sofuoğlu, ο πιο πετυχημένος αναβάτης στα Supersport, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του για να δει τα 400Km/h – στο κοντέρ – του Kawasaki H2R!

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα μέρος από τις προσπάθειές του όταν δημοσίευσε video που έδειχνε το κοντέρ του Kawasaki να πιάνει τα 391Km/h και λίγες μέρες πριν μας ενημέρωσε για πιο λόγο έκανε όλες αυτές τις δοκιμές, ενίοτε σε δημόσιο δρόμο, κλειστό όμως στην κυκλοφορία.

Σκοπός του Kenan Sofuoğlu ήταν να εγκαινιάσει με αυτό τον τρόπο, την γέφυρα Osman Gazi - μία νέα κρεμαστή γέφυρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, που αποτελεί την τέταρτη σε μέγεθος για το είδος της, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα, σύμφωνα με τον Kenan, κράτησε 4 μήνες στην διάρκεια των οποίων επισκέφτηκε πολλές φορές την γέφυρα πριν αυτή ολοκληρωθεί. Παράλληλα έκανε πολλές δοκιμές με το H2R σε υψηλές ταχύτητες δοκιμάζοντας την ανοχή του ελαστικού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για να είναι ασφαλής από τυχόν υπερθέρμανση και καταστροφή του ελαστικού, θα έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο παραμονής του, στην περιοχή άνω των 300Km/h.

Αν και μήνες πριν είχε ενημερώσει ότι προσπαθεί να φτάσει την μέγιστη ταχύτητα με το H2R, έχοντας πραγματοποιήσει ορισμένες τροποποιήσεις, μετά το σημερινό εγχείρημα δήλωσε ότι απλά έκανε «μικρές αλλαγές, χωρίς επέμβαση στα χαρακτηριστικά».

Το εγχείρημα ήταν προγραμματισμένο να γίνει παράλληλα με την εορτασμό των εγκαινίων, ωστόσο ο Kenan με την ομάδα του είδαν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα ήταν κατάλληλες, με την ταχύτητα του αέρα να κάνει τα πράγματα επικίνδυνα, και έτσι πραγματοποίησαν την δοκιμή τα ξημερώματα.

 

Η νέα γέφυρα έχει μήκος 2,682 μέτρα και αποτελεί μέρος ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα ελαττώσει τον χρόνο ταξιδιού ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη κατά 3 ολόκληρες ώρες. Με μήκος μεγαλύτερο από 2,5Km η γέφυρα είναι ιδανικό μέρος για μία τέτοια δοκιμή, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει δυνατός πλευρικός άνεμος. Κι αυτό γιατί το H2R θέλει χρόνο για να πιάσει με ασφάλεια αυτές τις υψηλές ταχύτητες. Θυμίζουμε ότι στο MOTO είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που το έχουν δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες – και από τους λίγους στον κόσμο – και είχαμε δει ότι όσο η πραγματική ταχύτητα ανέβαινε πάνω από τα 300Km/h τόσο μεγαλύτερη ήταν και η διαφορά στο κοντέρ. Την διαφορά την είχαμε επίσης επιβεβαιώσει και στην δυναμομέτρηση του H2R. Ακόμα όμως κι αν ο Kenan πηγαίνει με είκοσι ή εικοσιπέντε λιγότερα χιλιόμετρα τελικής, ή και πολύ λιγότερα, εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο και να υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας. Βασικός λόγος είναι ότι το ελαστικό της Bridgestone είναι φτιαγμένο για κανονική οδήγηση στην πίστα, κι όχι για τέτοιου είδους εγχειρήματα, που το καταπονούν ιδιαίτερα, αυξάνοντας την θερμοκρασία ανόμοια στην επιφάνεια του. Εμείς, μετρώντας την επιτάχυνση στο πρώτο χιλιόμετρο, έπρεπε να πραγματοποιούμε συχνά διαλλείματα καθώς η τρομακτική επιτάχυνση αύξανε την θερμοκρασία στα όρια του ελαστικού πολύ γρήγορα. Αναγνωρίζουμε λοιπόν την επικινδυνότητα της προσπάθειας και του δίνουμε συγχαρητήρια, έστω κι αν δεν ήταν 400 πραγματικά χιλιόμετρα! Αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αναβάτες σε ολόκληρη την ιστορία του WorldSSP!!

Δείτε ένα εντυπωσιακό VIDEO - 360 μοιρών:

 

Σε ότι αφορά την ίδια την γέφυρα, είχε προσελκύσει την δημοσιότητα πέρσι, όταν ο Ιάπωνας υπεύθυνος έργου της κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή της, αυτοκτόνησε στο σημείο, αφήνοντας μήνυμα ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την αποτυχία. Μέρες πριν ένα καλώδιο της γέφυρας είχε κοπεί, καθυστερώντας την ολοκλήρωση του έργου για πολλούς μήνες. Ωστόσο η γέφυρα ολοκληρώθηκε, ελέγχθηκε, και πλέον αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές του είδους της, σε όλο τον κόσμο

Απρίλιος 2015:

Ετικέτες

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος