Kawasaki: Καλοκαιρινή προσφορά, δύο χρόνια επιπλέον εγγύηση

Νέα προωθητική ενέργεια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/6/2019

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Kawasaki στην Ελλάδα, TEOMOTO A.E., προχώρησε σε μια νέα καλοκαιρινή προσφορά. Προσφέρει σε όσους αποκτήσουν ένα μοντέλο της γκάμας (εκτός του Kawasaki Athlete 125) μέσα στο καλοκαίρι του 2019, δώρο δύο επιπλέον χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραετής εργοστασιακή εγγύηση Kawasaki Care Warranty Plus σε όλες τις νέες Kawasaki

Warranty Plus, η έξυπνη επιλογή

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών προς τον μοτοσυκλετιστή, η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. επεκτείνει χωρίς χρέωση την εργοστασιακή εγγύηση των δικύκλων της Kawasaki για ακόμα δύο έτη πέρα από τη διετή εγγύηση που συνοδεύει την αγορά κάθε νέου δικύκλου με το πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης Kawasaki CARE Warranty Plus.

Το πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης K-CARE Warranty Plus παρέχει όλα όσα απαιτούνται ώστε η Kawasaki να εξακολουθήσει να αποδίδει, χρόνο με το χρόνο, προσφέροντάς μακροχρόνια και αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους ιδιοκτήτες της.

Εάν κάποιο εξάρτημα που καλύπτεται από το πρόγραμμα εγγύησης παρουσιάσει πρόβλημα λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος, η Kawasaki θα το επισκευάσει ή θα το αντικαταστήσει χωρίς κανένα κόστος – τόσο απλά. Χωρίς εκπλήξεις και χρεώσεις για την εργασία ή τα ανταλλακτικά. Και το πιο σημαντικό, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, χωρίς όριο επί των απαιτήσεων αποζημίωσης και με κάλυψη Kawasaki CARE Warranty Plus σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, το πρόγραμμα K-CARE Warranty Plus μεταβιβάζεται στον επόμενο ιδιοκτήτη χωρίς επιπλέον κόστος. Η Kawasaki χειρίζεται αποκλειστικά το πρόγραμμα K-CARE Warranty Plus από την αρχή έως το τέλος.

Η προωθητική ενέργεια αφορά σε όλα τα νέα δίκυκλα της Kawasaki που θα ταξινομηθούν από την Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019. Από την ενέργεια εξαιρούνται τα Kawasaki Athlete 125 για τα οποία βρίσκεται ήδη σε ισχύ άλλη προωθητική ενέργεια.

Παράλληλα, για κατόχους Kawasaki με δίκυκλα που βρίσκονται ήδη σε διάρκεια ισχύος της εργοστασιακής εγγύησης και που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρόγραμμα πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης K-CARE Warranty Plus, το πρόγραμμα μπορεί να αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω του επίσημου δικτύου αντιπροσώπων της Kawasaki στην Ελλάδα στις παρακάτω τιμές:

Κόστος K-Care Warranty Plus

Μοτοσυκλέτες

< 810 κ.ε.: για 24 μήνες 248 € συμπ. ΦΠΑ

> 810 κ.ε.: για 24 μήνες 310 € συμπ. ΦΠΑ

Scooters & MC=<200 κ.ε.: για 24 μήνες 174 € συμπ. ΦΠΑ

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.