Kawasaki: Καλοκαιρινή προσφορά, δύο χρόνια επιπλέον εγγύηση

Νέα προωθητική ενέργεια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/6/2019

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Kawasaki στην Ελλάδα, TEOMOTO A.E., προχώρησε σε μια νέα καλοκαιρινή προσφορά. Προσφέρει σε όσους αποκτήσουν ένα μοντέλο της γκάμας (εκτός του Kawasaki Athlete 125) μέσα στο καλοκαίρι του 2019, δώρο δύο επιπλέον χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραετής εργοστασιακή εγγύηση Kawasaki Care Warranty Plus σε όλες τις νέες Kawasaki

Warranty Plus, η έξυπνη επιλογή

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών προς τον μοτοσυκλετιστή, η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. επεκτείνει χωρίς χρέωση την εργοστασιακή εγγύηση των δικύκλων της Kawasaki για ακόμα δύο έτη πέρα από τη διετή εγγύηση που συνοδεύει την αγορά κάθε νέου δικύκλου με το πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης Kawasaki CARE Warranty Plus.

Το πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης K-CARE Warranty Plus παρέχει όλα όσα απαιτούνται ώστε η Kawasaki να εξακολουθήσει να αποδίδει, χρόνο με το χρόνο, προσφέροντάς μακροχρόνια και αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους ιδιοκτήτες της.

Εάν κάποιο εξάρτημα που καλύπτεται από το πρόγραμμα εγγύησης παρουσιάσει πρόβλημα λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος, η Kawasaki θα το επισκευάσει ή θα το αντικαταστήσει χωρίς κανένα κόστος – τόσο απλά. Χωρίς εκπλήξεις και χρεώσεις για την εργασία ή τα ανταλλακτικά. Και το πιο σημαντικό, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων, χωρίς όριο επί των απαιτήσεων αποζημίωσης και με κάλυψη Kawasaki CARE Warranty Plus σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, το πρόγραμμα K-CARE Warranty Plus μεταβιβάζεται στον επόμενο ιδιοκτήτη χωρίς επιπλέον κόστος. Η Kawasaki χειρίζεται αποκλειστικά το πρόγραμμα K-CARE Warranty Plus από την αρχή έως το τέλος.

Η προωθητική ενέργεια αφορά σε όλα τα νέα δίκυκλα της Kawasaki που θα ταξινομηθούν από την Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019. Από την ενέργεια εξαιρούνται τα Kawasaki Athlete 125 για τα οποία βρίσκεται ήδη σε ισχύ άλλη προωθητική ενέργεια.

Παράλληλα, για κατόχους Kawasaki με δίκυκλα που βρίσκονται ήδη σε διάρκεια ισχύος της εργοστασιακής εγγύησης και που επιθυμούν να αποκτήσουν το πρόγραμμα πρόγραμμα πρόσθετης εγγύησης K-CARE Warranty Plus, το πρόγραμμα μπορεί να αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω του επίσημου δικτύου αντιπροσώπων της Kawasaki στην Ελλάδα στις παρακάτω τιμές:

Κόστος K-Care Warranty Plus

Μοτοσυκλέτες

< 810 κ.ε.: για 24 μήνες 248 € συμπ. ΦΠΑ

> 810 κ.ε.: για 24 μήνες 310 € συμπ. ΦΠΑ

Scooters & MC=<200 κ.ε.: για 24 μήνες 174 € συμπ. ΦΠΑ

Καύσιμα: Νέα επιδότηση-χαδάκι στη βενζίνη – Ισχύει μόνο για δυο εβδομάδες κι ο ΕΦΚ καλά κρατεί

Οι νέες εξαγγελίες επικεντρώνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με μια ελάχιστη αναφορά στην αμόλυβδη βενζίνη
kausima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/10/2026

Την τελευταία φορά που γράφαμε για επικείμενα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στα καύσιμα ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2026 και το άρθρο κατέληγε σε μια πικρή προφητεία: πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει την πηγή του προβλήματος, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ευχόμασταν να διαψευστούμε.

Με μεγάλη θλίψη, οι σημερινές εξαγγελίες των νέων κυβερνητικών μέτρων μας επιβεβαιώνουν.

Πάλι καλά να λέμε. Όλο το προηγούμενο διάστημα που μιλούσαμε για ληστρικούς ειδικούς φόρους στα καύσιμα και αναδεικνύαμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που μειώνουν αυτούς τους φόρους για να ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες τους από τις υπέρογκες τιμές στα καύσιμα, η κυβέρνηση είχε στρέψει το βλέμμα της αποκλειστικά στο πετρέλαιο.

Λογικότατο, θα μου πείτε, αφού αυτήν την εποχή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι το καυτό θέμα. Από κοντά, το πετρέλαιο κίνησης αφορά πολύ τους επαγγελματίες και φυσικά επηρεάζει άμεσα τα μεταφορικά κόστη που με τη σειρά τους μετακυλίονται στις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων.

Η βενζίνη ωστόσο είναι ένα αγαθό που δεν έχει εποχικότητα, είναι σε πρώτη ζήτηση καθημερινά για να πάει κανείς στη δουλειά του, για να μεταφέρει τα παιδιά του, για κάθε ανάγκη μετακίνησης μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Και εδώ η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει προτείνει μέτρα που μοιάζουν με τσιρότα σε σπασμένα κόκκαλα.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμη η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο μοτίβο: περισσότερη επικοινωνιακή στάχτη στα μάτια παρά ουσία.

Η επιδότηση 10 σεντς ανά λίτρο αμόλυβδης που ανακοίνωσε είναι σταγόνα στον ωκεανό της υπερφορολόγησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μέτρο που παίρνει μονόπλευρα η κυβέρνηση, καθώς τα διυλιστήρια δεν κάνουν καμιά έκπτωση από τη δική τους πλευρά, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά που ανακοινώθηκε ανάλογο επιδοματάκι.

Απεναντίας, θα κάνουν έκπτωση 20 λεπτών στο πετρέλαιο θέρμανσης για συνολική επιδότηση 40 λεπτών ανά λίτρο, μαζί με το άλλο εικοσαρικάκι που θα τσοντάρει η κυβέρνηση εν είδει επιδότησης.

Στο ντίζελ κίνησης η κυβέρνηση βάζει 15 λεπτά και τα διυλιστήρια άλλα 5, για σύνολο ωφέλειας 20 λεπτών ανά λίτρο.

Στην αμόλυβδη βενζίνη πάλι καλά να λέμε που μας σκέφτηκαν, γιατί όλα έδειχναν πως πάμε ξυπόλητοι στ’ αγκάθια. Όχι πως περιμένουμε κάποια ουσιαστική βελτίωση. Κρίνοντας από την προηγούμενη “επιδότηση” στα καύσιμα, η ακρίβεια είχε καταπιεί εν ριπή οφθαλμού τα σεντς που προσέφερε το κράτος.

Ας ελπίσουμε να μην γίνει το ίδιο και τώρα, αν και αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ή όποια άλλη κυβέρνηση, καθώς αρκεί ένα πυραυλάκι στο λάθος μέρος για να αρχίσει ξανά το ράλι ανόδου.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προτεινόμενο της Ε.Ε., η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από μια άδεια της Ε.Ε. που δεν χρειάζεται πραγματικά και τα κρατικά ταμεία θα συνεχίσουν να γεμίζουν με φόρους-χαράτσια από τα πανάκριβα καύσιμα στην υγειά του κορόιδου.

Το δε αποκορύφωμα στον σαρκασμό του νέου μέτρου; Η ισχύς του είναι μόλις για τις επόμενες 15 μέρες, ως το τέλος του Οκτώβρη και μετά θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Ενημερωθήκαμε ωστόσο πως οι τρεις αυτές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν θα κοστίσουν, λέει, 46 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή περίπου όσο το κόστος για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” που (στα 44 εκατομμύρια ευρώ) κατά μαγικό τρόπο βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού χωρίς να στραγγαλιστεί κανένας προϋπολογισμός και άνευ άδειας από ανώτερες δυνάμεις.