Κινέζικοι V2

Από 350 έως και 1200 κυβικά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/1/2018

Η Shineray παρουσίασε έναν νέο δικό της V2 κινητήρα, ο οποίος θα έχει διάφορες εκδόσεις κυβισμού, σε 350cc, 550cc, 850cc και 1200cc. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε κινέζικες μοτοσυκλέτες σε όλες τις κατηγορίες. Να θυμίσουμε εδώ, ότι η επιλογή ενός V2 υγρόψυκτου κινητήρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Όπως έχει δείξει η ιστορία στο παρελθόν, η Aprilia και η KTM ξεκίνησαν την παρουσία τους στις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες με βάση έναν V2 κινητήρα. Επίσης η Ducati απέδειξε πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις κάθε είδους μοτοσυκλέτα δρόμου ή on-ff με έναν V2 κινητήρα.

Από superbike, streetfighter, sport-touring μέχρι on-off, ο V2 κινητήρας μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε ένα πλαίσιο και γύρω του να στήσεις ό,τι είδους μοτοσυκλέτα θέλεις. Η Shineray δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση της κάθε έκδοσης κυβισμού του κινητήρα της, αλλά το γεγονός ότι έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και υγρόψυξη, υπόσχεται θεωρητικά αξιοπρεπή απόδοση και σύγχρονου επιπέδου επιδόσεις.

Επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι προδιαγραφών Euro 4, όμως η λογική λέει ότι θα μπορεί να καλύψει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, δεδομένου ότι ήδη το κάνουν πολλές κινέζικες μοτοσυκλέτες με τον αερόψυκτο κινητήρα της Shineray των 400cc.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η νέα γενιά σύγχρονης τεχνολογίας κινητήρων από τους Κινέζους, θα αλλάξει δραματικά την πορεία της ιστορίας, αφού η Shineray (στην οποία ανήκει και η SWM) πουλάει τους κινητήρες της σε οποιονδήποτε κατασκευαστή της το ζητήσει, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Οπότε πέρα από την παρουσίαση νέων μικρών και μεγάλων κινέζικων μοτοσυκλετών, ίσως δούμε και μια σημαντική αλλαγή στον χώρο του customizing, με μικρές βιοτεχνίες να φτιάχνουν tailor-made μοτοσυκλέτες.

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες