Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 – Άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος, με τα δίκυκλα να μην κερδίζουν ούτε ένα ευρώ από την αύξηση...

Τελικά αύξηση επιδότησης στα δίκυκλα δεν θα δούμε καθώς οι εταιρείες αυτοκινήτων πίεσαν για απορρόφηση των αυξημένων κονδυλίων
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 – Άνοιξε ο νέος κύκλος του προγράμματος, με τα δίκυκλα να μην κερδίζουν ούτε ένα ευρώ από την αύξηση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/6/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως το νέο πρόγραμμα επιδότησης “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” βρισκόταν προ των πυλών, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να δημοσιεύει τώρα την ΚΥΑ, δίνοντας το πράσινο φως στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν το ηλεκτρικό όχημα της αρεσκείας τους.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” είναι γεγονός καθώς τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησαν στις απαραίτητες υπογραφές και δημοσίευση της ΚΥΑ -όπως ορίζει η νομοθεσία- ώστε να ανακτήσουν τον χαμένο χρόνο καθώς οι αιτήσεις εδώ και κάποιο διάστημα είχαν παγώσει.

Όσον αφορά τώρα το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”, το ποσό που θα διατεθεί φτάνει τα 33 εκατομμύρια ευρώ, με την ΚΥΑ να προβλέπει τη δυνατότητα αύξησης αυτού του ποσού μελλοντικά, αν χρειαστεί. Το 90% αφορά αυτοκίνητα, δίκυκλα-moto και microcars, ενώ το 10% των πόρων αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Τα χρήματα του προγράμματος προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων.

Αν χρειαστεί να προστεθούν χρήματα μελλοντικά αυτά θα προέλθουν από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, αλλά και από το περιβαλλοντικό τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει όπως αναφέραμε με το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” να λήγει στις 30 Απριλίου 2025, ενώ τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχος μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Πάμε τώρα να δούμε και τα ποσά της επιδότησης για ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα, τα οποία όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας θα παραμείνουν τα ίδια με τον προγενέστερο κύκλο του προγράμματος σε αντίθεση με τα ποσά του αυτοκινήτου τα οποία θα αυξηθούν στον νέο κύκλο.

Α) ποσοστό 30% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., για τις κατηγορίες L1e έως και L4e με μέγιστο ποσό  τα 1.300 ευρώ

B) ποσοστό 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α. , για τις κατηγορίες L5e έως και L7e, με μέγιστο ποσό τις 3.000 ευρώ

Γ) Για ηλεκτρικά ποδήλατα το οικολογικό bonus ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ

Η απόσυρση οχήματος ή δικύκλου/τρικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων) επιβραβεύεται με ποσό ίσο με 2.000 ευρώ και 800 ευρώ αντίστοιχα και είναι προαιρετική

Η αγορά οικιακού σημείου επαναφόρτισης Η/Ο επιδοτείται με ποσό συνολικού ύψους 500 ευρώ και είναι προαιρετική. Σε περίπτωση που η τιμή αγοράς του σημείου επαναφόρτισης Η/Ο είναι μικρότερη των 500 ευρώ προ ΦΠΑ, το ποσό της επιδότησης ισούται με το ποσό της τιμής αγοράς προ ΦΠΑ.

Την ίδια στιγμή στα αυτοκίνητα θα δούμε τα ποσά να αυξάνονται και με απλά λόγια εκεί που στον προηγούμενο κύκλο η επιδότηση ήταν 8.000 ευρώ ανεβαίνει στα 9.000 ευρώ. Αν βάλουμε και την απόσυρση οχήματος το ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ, ενώ με την έξτρα επιδότηση για wall-box -οικιακό φορτιστή- τότε το συνολικό ποσό επιδότησης φτάνει τα 11.500 ευρώ.

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες