KSR Group - Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, εξασφαλίζοντας το μέλλον του Ομίλου

Ευχάριστα τα νέα για την αυστριακή εταιρεία που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα των Brixton και Motron
KSR Group - Το μέλλον του αυστριακού ομίλου εξασφαλίστηκε
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/12/2023

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2023, το περιφερειακό δικαστήριο της αυστριακής πόλης Krems an der Donau ήρε τις διαδικασίες εξωτερικής διαχείρισης του KSR Group GmbH, δίνοντας την έγκρισή του για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου, και εξασφαλίζοντας το μέλλον της γνωστής αυστριακής εταιρείας που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα των Brixton και Motron.

Προηγουμένως, η συνέλευση των πιστωτών είχε εγκρίνει και εκείνη τα μέτρα αναδιάρθρωσης με μεγάλη πλειοψηφία. Κι έτσι ξεκαθαρίζει ο δρόμος για μια νέα αρχή, για την αυστριακή εταιρεία που έχει βάση το Gedesdorf. Με τον τρόπο αυτό, περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας εξασφαλίστηκαν, μαζί με το μέλλον της KSR στην Ευρώπη. Όπως είχαμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, κίνδυνος για την KSR Hellas δεν υπήρχε κανένας, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία είναι ανεξάρτητη θυγατρική, με αποδεδειγμένη κερδοφορία, ενώ τώρα διαλύονται και τα όποια σύννεφα είχαν σχηματιστεί πάνω από την αυστριακή εταιρεία.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ρόλος του Δρ. Christoph Sauer ως διαχειριστή αναδιάρθρωσης έλαβε τέλος, και η διοίκηση της KSR Αυστρίας μπορεί να πάρει πλέον και πάλι ανεξάρτητες επαγγελματικές αποφάσεις.

“Τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο μέλλον έχουν τεθεί. Αυτό κατέστη δυνατό, αφενός, χάρη στη διάθεση συνεργασίας των επιχειρηματικών μας εταίρων και, αφετέρου, χάρη στη μεγάλη υποστήριξη των εργαζομένων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους για την εμπιστοσύνη τους και μπορούμε τώρα να είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα", δήλωσαν οι Michael και Christian Kirschenhofer, διευθύνοντες σύμβουλοι της KSR Group GmbH.

Προκειμένου να είναι σε θέση να προσαρμόζεται πιο ευέλικτα στις οικονομικές συνθήκες, η KSR Group GmbH αναδιοργανώνεται. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ελλάδα και το Βέλγιο παραμένουν ως βασικές αγορές στον τομέα της κινητικότητας- άλλες χώρες θα εξυπηρετούνται στο μέλλον μέσω εισαγωγέων. Η μείωση των αγορών πωλήσεων και των εμπορικών σημάτων δημιουργεί πιο λιτές δομές και μεγαλύτερη αποδοτικότητα κόστους. Στις παγκόσμιες πωλήσεις, η έμφαση θα δοθεί στις μάρκες του ομίλου "Malaguti" και "Brixton". Εκτός από την "Κινητικότητα", θα συνεχίσει να υπάρχει και ο τομέας "Έξυπνα προϊόντα" ως δεύτερος οικονομικός πυλώνας.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023, όταν η KSR Group GmbH υπέβαλε αίτηση για διαδικασία αναδιάρθρωσης με εξωτερική διαχείριση στο περιφερειακό δικαστήριο Krems an der Donau, ώστε να επανατοποθετηθεί στην αγορά, και να διαχειριστεί τα χρέη της.

Ετικέτες

Έφυγε από τη ζωή ο Ελβετός Jacques Cornu (1953-2026) - Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1982 στο WEC

Με 10ετή καριέρα και Grand Prix νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - 21 Βάθρα στις κλάσεις 250-350
Jacques Cornu
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/5/2026

Θλίψη προκάλεσε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση του θανάτου του Ελβετού αναβάτη Jacques Cornu, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της χώρας του στους αγώνες ταχύτητας των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Ο Cornu άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix, καταγράφοντας μια σπουδαία πορεία κυρίως στην κατηγορία των 250cc, όπου πέτυχε τρεις νίκες: στο Γαλλικό και Αυστριακό Grand Prix του 1988, καθώς και στο Βελγικό Grand Prix του 1989.

Jacques Cornu

Στην καριέρα του συμμετείχε σε 116 αγώνες Grand Prix, ανεβαίνοντας συνολικά 21 φορές στο βάθρο, με τερματισμούς που περιλάμβαναν επτά δεύτερες και έντεκα τρίτες θέσεις, ενώ δύο φορές ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παράλληλα με τις επιτυχίες του στα Grand Prix, σημείωσε ακόμη μία κορυφαία διάκριση το 1982, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIM μαζί με τον Jean-Claude Chemarin.

Jacques Cornu

Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής του καριέρας το 1990, ο Cornu παρέμεινε ενεργός στον χώρο της μοτοσυκλέτας, αφιερώνοντας τη ζωή του στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση νέων αλλά και έμπειρων αναβατών. Ίδρυσε τη σχολή Cornu Master School, μέσω της οποίας επικεντρώθηκε στην προώθηση της ασφαλούς οδήγησης και της τεχνικής κατάρτισης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εκπαίδευσης των μοτοσυκλετιστών.

Jacques Cornu

Η απώλειά του αφήνει ένα κενό στον κόσμο των αγώνων, με την FIM να εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του ανθρώπου που υπηρέτησε τη μοτοσυκλέτα με πάθος, συνέπεια και αφοσίωση.

Jacques Cornu

 

Ετικέτες