KSR Group - Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, εξασφαλίζοντας το μέλλον του Ομίλου

Ευχάριστα τα νέα για την αυστριακή εταιρεία που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα των Brixton και Motron
KSR Group - Το μέλλον του αυστριακού ομίλου εξασφαλίστηκε
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/12/2023

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2023, το περιφερειακό δικαστήριο της αυστριακής πόλης Krems an der Donau ήρε τις διαδικασίες εξωτερικής διαχείρισης του KSR Group GmbH, δίνοντας την έγκρισή του για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου, και εξασφαλίζοντας το μέλλον της γνωστής αυστριακής εταιρείας που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα των Brixton και Motron.

Προηγουμένως, η συνέλευση των πιστωτών είχε εγκρίνει και εκείνη τα μέτρα αναδιάρθρωσης με μεγάλη πλειοψηφία. Κι έτσι ξεκαθαρίζει ο δρόμος για μια νέα αρχή, για την αυστριακή εταιρεία που έχει βάση το Gedesdorf. Με τον τρόπο αυτό, περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας εξασφαλίστηκαν, μαζί με το μέλλον της KSR στην Ευρώπη. Όπως είχαμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, κίνδυνος για την KSR Hellas δεν υπήρχε κανένας, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία είναι ανεξάρτητη θυγατρική, με αποδεδειγμένη κερδοφορία, ενώ τώρα διαλύονται και τα όποια σύννεφα είχαν σχηματιστεί πάνω από την αυστριακή εταιρεία.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ρόλος του Δρ. Christoph Sauer ως διαχειριστή αναδιάρθρωσης έλαβε τέλος, και η διοίκηση της KSR Αυστρίας μπορεί να πάρει πλέον και πάλι ανεξάρτητες επαγγελματικές αποφάσεις.

“Τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο μέλλον έχουν τεθεί. Αυτό κατέστη δυνατό, αφενός, χάρη στη διάθεση συνεργασίας των επιχειρηματικών μας εταίρων και, αφετέρου, χάρη στη μεγάλη υποστήριξη των εργαζομένων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους για την εμπιστοσύνη τους και μπορούμε τώρα να είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα", δήλωσαν οι Michael και Christian Kirschenhofer, διευθύνοντες σύμβουλοι της KSR Group GmbH.

Προκειμένου να είναι σε θέση να προσαρμόζεται πιο ευέλικτα στις οικονομικές συνθήκες, η KSR Group GmbH αναδιοργανώνεται. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ελλάδα και το Βέλγιο παραμένουν ως βασικές αγορές στον τομέα της κινητικότητας- άλλες χώρες θα εξυπηρετούνται στο μέλλον μέσω εισαγωγέων. Η μείωση των αγορών πωλήσεων και των εμπορικών σημάτων δημιουργεί πιο λιτές δομές και μεγαλύτερη αποδοτικότητα κόστους. Στις παγκόσμιες πωλήσεις, η έμφαση θα δοθεί στις μάρκες του ομίλου "Malaguti" και "Brixton". Εκτός από την "Κινητικότητα", θα συνεχίσει να υπάρχει και ο τομέας "Έξυπνα προϊόντα" ως δεύτερος οικονομικός πυλώνας.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023, όταν η KSR Group GmbH υπέβαλε αίτηση για διαδικασία αναδιάρθρωσης με εξωτερική διαχείριση στο περιφερειακό δικαστήριο Krems an der Donau, ώστε να επανατοποθετηθεί στην αγορά, και να διαχειριστεί τα χρέη της.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.