KTM ORANGE DAYS 2019: Στην καρδιά της Μακεδονίας

Δυναμική συνέχεια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/5/2019

Τα KTM ORANGE DAYS έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται δυναμικά από πριν το Πάσχα έχοντας ως αφετηρία τη Ρόδο. Με ένα μικρό διάλλειμα για τον εορτασμό του Πάσχα επιστρέφουν και συνεχίζουν να "οργώνουν" το χάρτη σχεδόν ολόκληρης της χώρας προσφέροντας στους αναβάτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες της KTM. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τη μέχρι τώρα πορεία αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι το τέλος τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερις ημέρες γεμάτες οδήγηση. Σε πίστα και δρόμο. Με την  οικογένεια της ΚΤΜ να υποδέχεται σύσσωμη τους 90 αναβάτες που ευχαριστήθηκαν τα μοντέλα της.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα ORANGE DAYS ξεκίνησαν και πάλι. Όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι Σέρρες και η καλύτερη ελληνική πίστα υποδέχθηκαν τα test ride της KTM SOUTH EAST EUROPE τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Στα πλαίσια των track day που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Γιώργος Χάλαρης όλοι οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία οδήγησης μιας KTM στο ιδανικότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον.

Μετά τις Σέρρες, η Δράμα στις 7 και η Ξάνθη στις 8 Μαΐου ήταν οι πόλεις που φιλοξένησαν τα ORANGE DAYS. Με την πολύτιμη βοήθεια και εξαιρετική οργάνωση του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη της KTM S.E.E., ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, πάνω από 60 αναβάτες, με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, οδήγησαν τις 15 μοτοσυκλέτες που ήταν διαθέσιμες.

Όπως ήταν φυσικό, τα νέα 790 ADVENTURE και 790 ADVENTURE R διένυσαν τα περισσότερα χιλιόμετρα, αφού όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να οδηγήσουν το μεσαίο on-off της ΚΤM. Το “δημιούργημα” της “ελληνικής KTM”, 790 DUKE S προσέλκυσε το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη των “ευγενών” της αυστριακής μάρκας.

Το καταξιωμένο 1290 SUPER ADVENTURE S συνεπήρε όσους το δοκίμασαν, ενώ και ο “μικρός πύραυλος” RC 390 απέδειξε πως είναι ένα από τα κορυφαία μικρά supersport. Περισσότεροι από 90 αναβάτες πραγματοποίησαν σχεδόν 140 test ride σε τέσσερις ημέρες. Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. 



Απομένουν 10 ORANGE DAYS σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη και η DELTA MOTORCYCLES είναι ο επόμενος σταθμός στις 10 και 11 Μαΐου, ενώ μία ημέρα μετά η Κατερίνη και το BOB’S MOTOR GARAGE παίρνουν τη σκυτάλη.

Ακολουθεί αναλυτικό gallery με όλες τις φωτογραφίες

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των ORANGE DAYS 2019 έχει ως εξής:

10/05 & 11/05 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, DELTA MOTORCYCLES, 2311 824700

12/05 ΚΑΤΕΡΙΝΗ, BOB'S MOTOR GARAGE, 23510 79157

14/05 ΛΑΡΙΣΑ, N.R.G. MOTO ACTION, 2410 555232

15/05 ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ, 24310 35045

22/05 ΑΘΗΝΑ, DELTA MOTORCYCLES, 210 92 48 996

25/05 & 26/05 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Η&Κ Α.Ε.Β.Ε., 2810 330870

29/05 ΑΘΗΝΑ, ΜΟΤΟΜ, 210 28 48 978

01/06 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, FANMOTO ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ, 210 99 55 451

02/06 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, EMC ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 210 59 10 568

05/06 ΑΘΗΝΑ, KTM CENTRAL STORE, 210 55 40 640

Απαραίτητα: Άδεια οδήγησης, ταυτότητα, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι). Επίσης, βεβαιωμένη κατοχή μοτοσυκλέτας άνω των 600cc για τη δοκιμή των 790, & 1290.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Δηλώστε συμμετοχή σήμερα

Ετικέτες

Η Harley-Davidson επαναπατρίζει την παραγωγή της στις ΗΠΑ υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ

Τα μοντέλα με τον Revolution Max κινητήρα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη και αυτό θα αλλάξει από του χρόνου
revolution max
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 πως η πλατφόρμα των Revolution Max μοντέλων – Pan America, Sportster S και Nightster – που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο “Back to the Bricks” που τρέχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Artie Starrs, και βάσει αυτής τα τρία παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια της Harley-Davidson σε Pennsylvania και Wisconsin.

Η μετάβαση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες από τα αμερικανικά εργοστάσια να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά το 2028.

Η ανακοίνωση της Harley-Davidson εστιάζει ιδιαίτερα στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ στην εμπορική πολιτική και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “νέες ευκαιρίες για εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια βιομηχανία”, ενώ δεν απουσιάζουν οι προβλεπόμενες αναφορές στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και των εργατικών σωματείων στις ΗΠΑ.

Ο Bill Davidson, Αντιπρόεδρος, Ειδικός Σύμβουλος και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η οικογένειά μου εργάζεται σε αυτήν την εταιρεία επί γενεές και έχω δει από πρώτο χέρι την περηφάνεια, την ικανότητα και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να δημιουργηθούν οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson στην Αμερική. Ο πατέρας μου Willie, η αδελφή μου Karen και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν στη Harley-Davidson. Φέρνοντας αυτή τη δουλειά πίσω στο σπίτι μας είναι ένα σημαντικό βήμα, μια επένδυση στην αμερικανική κατασκευή και στις αξίες που έκαναν τη Harley-Davidson μια από τις θρυλικότερες μάρκες στον κόσμο."

H Harley-Davidson είχε βρεθεί στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ, μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες που διέθεταν εργοστάσια εκτός της χώρας, όπως λ.χ. η Ford, με γραμμές παραγωγής στο Μεξικό. Ο στόχος της επιστροφής της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ακούγεται όμορφα και πολύ πατριωτικά στα λόγια, μα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε μια χώρα με ισχυρό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, καθώς κάνει την παραγωγή πολύ ακριβή για να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές επίπεδο.

Έτσι ένα καυτό ερώτημα αναδύεται αυτομάτως: αν η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη είχε γίνει για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλότερα κόστη παραγωγής της χώρας, ο επαναπατρισμός στις ΗΠΑ πόσο μπορεί να επιβαρύνει τις τιμές των μοτοσυκλετών που θα βγαίνουν σε δύο χρόνια από Pennsylvania και Wisconsin; Και τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές που έχει βάλει ως στόχο η Harley-Davidson, όπως οι ασιατικές που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς; Ο χρόνος θα δείξει.