KTM Off-Road Days 2019: Επόμενη στάση Καστοριά

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/10/2019

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη τα KTM Off-Road Days 2019 και όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της αυστριακής εταιρείας σε εξαιρετικές διαδρομές. Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς 60 αναβάτες έλαβαν μέρος στα test rides, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην Σκύδρα. Το σαββατοκύριακο που έρχεται, τα KTM Off-Road Days θα βρεθούν στην Καστοριά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

KTM OFF ROAD DAYS 2019: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ENDURO & MX

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ OFF ROAD DAYS ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 60 ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ENDURO ΚΑΙ MOTOCROSS ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΚΤΜ

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το δεύτερο φετινό σταθμό των OFFROAD DAYS και μάλιστα όσοι ήρθαν να οδηγήσουν τα EXC, EXC-F και SX-F 2020 είχαν την ευκαιρία να το κάνουν σε εξαιρετικές διαδρομές. Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της KTM SOUTH EAST EUROPE, η έμπειρη ομάδα του καταστήματος MAKINA, ήταν υπεύθυνη για την μοναδική εμπειρία που βίωσαν όσοι βρέθηκαν στo test ride. Οι γνώμες για τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα του 2020, που είχαν στη διάθεσή τους οι λάτρεις της off road οδήγησης ήταν πολύ θετικές.

Μια ημέρα μετά, στη Σκύδρα, το τερέν που διαμορφώθηκε ήταν ιδανικό ώστε όλοι όσοι οδήγησαν να κατανοήσουν τις δυνατότητες του επαναστατικών «ψεκαστών» δίχρονων endurο 150 και 300 EXC TPI αλλά και του best seller της KTM στην ελληνική αγορά 350 EXC-F και να γευτούν την «ωμή» αλλά πλήρως εκμεταλλεύσιμη δύναμη του «απόλυτου» motocross μοντέλου 450 SX-F.

Το ταξίδι των OFFROAD DAYS 2019 συνεχίζεται στην Μακεδονία και στην πόλη της Καστοριάς στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι της εταιρείας ΔΕΛΤΑ Μοτοσυκλέτες αποτελούν την εγγύηση για ένα ακόμη επιτυχημένο test ride των μοντέλων 2020, Endurο και Motocross.

Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride

KTM 150 EXC TPI

KTM 300 EXC TPI

KTM 350 EXC-F

KTM 450 SX-F

HUSQVARNA FC250*

HUSQVARNA TE300i*

*Τα μοντέλα της HUSQVARNA θα είναι διαθέσιμα για test ride σε επιλεγμένα OFFROAD DAYS σε συνεργασία με επίσημους συνεργάτες της HUSQVARNA

Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:

21 Σεπτεμβρίου Δράμα – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
22 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
28-29 Σεπτεμβρίου Ξάνθη - ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
5-6 Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη & Σκύδρα - ΜΑΚΙΝΑ (2310 553035)

12-13 Οκτωβρίου Καστοριά – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ* (2311 824700)
19-20 Οκτωβρίου Τρίκαλα - ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ (24310 35045)
26-27 Οκτωβρίου Κατερίνη – BOB’S MOTOR GARAGE (23510 79157)
9-10 Νοεμβρίου Χαλκίδα – ΜΙΜΙΚΟΣ MOTOSHOP (22210 60438)
16-17 Νοεμβρίου Κρήτη - Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)

Ετικέτες

30.000 πινακίδες κυκλοφορίας πέφτουν στην αγορά σήμερα – Όποιος προλάβει

Νέα προσωρινή διέξοδος στο πρόβλημα, δεν λύθηκε τίποτε όμως και οι ελλείψεις θα επιστρέψουν
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/4/2026

Την Τετάρτη 8 Απριλίου θα διοχετευτούν στην ελληνική αγορά 30.000 πινακίδες κυκλοφορίας για νέες μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, ξεμπλοκάροντας μιαν αγορά που εδώ και μερικούς μήνες είχε παγώσει περιμένοντας πότε θα ήταν ξανά διαθέσιμες πινακίδες.

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόβλημα και στο παρελθόν, το οποίο επιγραμματικά έχει ως εξής: πόλεμος μεταξύ δύο κατασκευαστών πινακίδων οδήγησε σε ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού μετά από προσφυγή του χαμένου. Η κυβέρνηση επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα με απευθείας ανάθεση, κάτι που ωστόσο μπορεί να γίνει για μικρό αριθμό πινακίδων και δεν μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές, καθώς η Ε.Ε. έχει θέσει ως όρο να μη γίνεται απευθείας ανάθεση πάνω από πέντε φορές στην ίδια επιχείρηση καθώς αυτό θα κατέλυε ουσιαστικά το νόημα του διαγωνισμού.

Για να μπορέσει αυτή τη φορά το κράτος να προχωρήσει στην κατασκευή πινακίδων χρειάστηκε να βρει ένα νέο τέχνασμα για απευθείας ανάθεση, εξασφαλίζοντας έτσι αυτές τις 30.000 πινακίδες που θα διατεθούν από σήμερα (8/4) στην ελληνική αγορά, ωστόσο είναι προφανές πως το επόμενο αδιέξοδο περιμένει στη γωνία.

Τέτοιου είδους παρακάμψεις της προβλεπόμενης διαδικασίας προφανώς και δεν μπορούν να θεωρηθούν πανάκεια, ούτε να υποκαταστήσουν το νόημα ενός δημόσιου διαγωνισμού, έτσι αργά ή γρήγορα κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά υπόλογοι κατά το κοινοτικό δίκαιο και η αγορά να ξαναστερέψει από πινακίδες κυκλοφορίας.

Μια οριστική λύση για το πρόβλημα μας προσφέρει το παράδειγμα άλλων κρατών, στα οποία η προμήθεια των πινακίδων δεν γίνεται μέσω του υπουργείου, αλλά μέσω συμβεβλημένων εμπόρων που έχουν πιστοποιηθεί και εξουσιοδοτηθεί να τις κατασκευάζουν στις επίσημες προδιαγραφές.

Ο πελάτης του οχήματος μπορεί τότε να πάρει τον αριθμό κυκλοφορίας του από το αρμόδιο υπουργείο και να απευθυνθεί ο ίδιος στην επιχείρηση που θα του την φτιάξει, πληρώνοντάς τη επιτόπου και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ούτε διαγωνισμοί με καταγγελίες και προσφυγές, ούτε καθυστερήσεις, ούτε ελλείψεις στην αγορά. Τι πιο απλό και ευθύ;