KTM Off-Road Days 2019: Επόμενη στάση Καστοριά

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/10/2019

Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη τα KTM Off-Road Days 2019 και όσοι βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της αυστριακής εταιρείας σε εξαιρετικές διαδρομές. Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς 60 αναβάτες έλαβαν μέρος στα test rides, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην Σκύδρα. Το σαββατοκύριακο που έρχεται, τα KTM Off-Road Days θα βρεθούν στην Καστοριά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

KTM OFF ROAD DAYS 2019: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ENDURO & MX

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ OFF ROAD DAYS ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 60 ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ENDURO ΚΑΙ MOTOCROSS ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΚΤΜ

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το δεύτερο φετινό σταθμό των OFFROAD DAYS και μάλιστα όσοι ήρθαν να οδηγήσουν τα EXC, EXC-F και SX-F 2020 είχαν την ευκαιρία να το κάνουν σε εξαιρετικές διαδρομές. Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της KTM SOUTH EAST EUROPE, η έμπειρη ομάδα του καταστήματος MAKINA, ήταν υπεύθυνη για την μοναδική εμπειρία που βίωσαν όσοι βρέθηκαν στo test ride. Οι γνώμες για τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα του 2020, που είχαν στη διάθεσή τους οι λάτρεις της off road οδήγησης ήταν πολύ θετικές.

Μια ημέρα μετά, στη Σκύδρα, το τερέν που διαμορφώθηκε ήταν ιδανικό ώστε όλοι όσοι οδήγησαν να κατανοήσουν τις δυνατότητες του επαναστατικών «ψεκαστών» δίχρονων endurο 150 και 300 EXC TPI αλλά και του best seller της KTM στην ελληνική αγορά 350 EXC-F και να γευτούν την «ωμή» αλλά πλήρως εκμεταλλεύσιμη δύναμη του «απόλυτου» motocross μοντέλου 450 SX-F.

Το ταξίδι των OFFROAD DAYS 2019 συνεχίζεται στην Μακεδονία και στην πόλη της Καστοριάς στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι της εταιρείας ΔΕΛΤΑ Μοτοσυκλέτες αποτελούν την εγγύηση για ένα ακόμη επιτυχημένο test ride των μοντέλων 2020, Endurο και Motocross.

Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride

KTM 150 EXC TPI

KTM 300 EXC TPI

KTM 350 EXC-F

KTM 450 SX-F

HUSQVARNA FC250*

HUSQVARNA TE300i*

*Τα μοντέλα της HUSQVARNA θα είναι διαθέσιμα για test ride σε επιλεγμένα OFFROAD DAYS σε συνεργασία με επίσημους συνεργάτες της HUSQVARNA

Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:

21 Σεπτεμβρίου Δράμα – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
22 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
28-29 Σεπτεμβρίου Ξάνθη - ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
5-6 Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη & Σκύδρα - ΜΑΚΙΝΑ (2310 553035)

12-13 Οκτωβρίου Καστοριά – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ* (2311 824700)
19-20 Οκτωβρίου Τρίκαλα - ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ (24310 35045)
26-27 Οκτωβρίου Κατερίνη – BOB’S MOTOR GARAGE (23510 79157)
9-10 Νοεμβρίου Χαλκίδα – ΜΙΜΙΚΟΣ MOTOSHOP (22210 60438)
16-17 Νοεμβρίου Κρήτη - Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)

Ετικέτες

Τα φρένα των 1.000 Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων - Το ορόσημο της Brembo σε 50 χρόνια αγώνων

Δικά του έκανε τα κορυφαία πρωταθλήματα ο ιταλικός όμιλος το 2025
Brembo orosimo 1.000 πρωταθλήματα 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/12/2025

Σε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό ορόσημο έφτασε φέτος η Brembo, με τον ιταλικό όμιλο να έχει από τις μεγαλύτερες "τροπαιοθήκες" σε παγκόσμιους τίτλους που έχουμε ακούσει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Brembo έφτασε φέτος τους 1.000 παγκόσμιους τίτλους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό είναι ένα ορόσημο που χρειάστηκαν 50 χρόνια για να επιτευχθεί.

Με μέσο όρο 20 παγκόσμια πρωταθλήματα ανά έτος (!) από τότε που ξεκίνησε να συμμετέχει στη Formula 1, η Brembo τρέχει... αφρενάριστη στον δρόμο της επιτυχίας όπως φαίνεται και από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα που κατέκτησε φέτος.

Συγκεκριμένα ο ιταλικός όμιλος κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τον M.Marquez να παίρνει τον ένατο παγκόσμιο τίτλο του και την Ducati Desmosedici GP25 να εξοπλίζεται με φρένα Brembo, αλλά και τροχούς Marchesini, αναρτήσεις Ohlins και συμπλέκτη της AP Racing, με τις εν λόγω εταιρείες να αποτελούν θυγατρικές της. Στην κορυφαία κατηγορία οι Ιταλοί μετρούν περισσότερες από 600 νίκες από το 1976 που ξεκίνησαν την πορεία τους.

Brembo orosimo 1.000 πρωταθλήματα 2025

Στη Moto2 Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Diogo Moreira έχοντας επίσης δαγκάνες, τακάκια και τρόμπες Brembo, όπως και αναρτήσεις Ohlins, ενώ το ίδιο έκανε και Jose Rueda στη Moto3 

Οι Ιταλοί σήκωσαν την κούπα και στο WSBK με τον Toprak Razgatlıoglu και την εργοστασιακή BMW M 1000 RR της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK, ενώ συνέχισαν με τις επιτυχίες τους και στους τέσσερεις τροχούς.

Συγκεκριμένα, φέτος έχουμε νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην F1, τον Lando Norris με McLaren με το μονοθέσιό του να χρησιμοποιεί φρένα και συμπλέκτη της θυγατρικής AP Racing, ενώ και οι 24 αγώνες του πρωταθλήματος κερδήθηκαν από μονοθέσιο με φρένα του ιταλικού ομίλου!

Και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA WEC) η Brembo ήταν ο προμηθευτής όλων των αγωνιστικών που έλαβαν μέρος, όπως και το προηγμένο brake-by-wire σύστημα πέδησης των εργοστασιακών Ferrari 499P που πήραν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η παγκόσμια αυτή κυριαρχία στους αγώνες έχει πλήρως εξαργυρωθεί και εμπορικά καθώς η Brembo εξαγόρασε κάθε ανταγωνιστή και όπου οι αγορές δεν ήταν έτοιμες, δημιούργησε η ίδια τον ανταγωνισμό της για να έχει τον πλήρη έλεγχο. Τα παραδείγματα αυτά είναι η J.Juan και η Bybre αντίστοιχα. Αυτή την στιγμή έχουν ένα τεράστιο ποσοστό της αγοράς παγκοσμίως και φυσικά την πλήρη κυριαρχία στους αγώνες, ενώ μπαίνουν και στην τηλεμετρία πλέον και εμπορικά με μία λύση φτιαγμένη για το ευρύ κοινό.

Αντίστοιχα όμως ετοιμάζονται να πράξουν και στον τομέα των αναρτήσεων εξαγοράζοντας την Ohlins, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα αντίστοιχο ξεκίνημα και σε αυτό τον τομέα, όπως εξηγούμε εδώ.