Le Mans 24Η - Απαγόρευση... ανατίναξης μοτέρ από τους επισκέπτες, και πρόσθετα μέτρα ενάντια στον θόρυβο

Απαγόρευση στις ιδιοκατασκευές, απαγόρευση στις μοτοσυκλέτες με τροποποιημένες εξατμίσεις, ωράριο κοινής ησυχίας και πολλά άλλα
Le Mans - Τέλος οι ανατινάξεις μοτέρ για πλάκα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/10/2023

Οι διοργανωτές του Le Mans 24H, προχώρησαν σε αυστηρές απαγορεύσεις οι οποίες αφορούν το camping που βρίσκεται πέριξ της πίστας ώστε να μπει ένα τέλος στα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία προκαλούν την αναστάτωση των κατοίκων ενώ ταυτόχρονα επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του θεσμού. Αν λοιπόν σκεφτόσασταν να επισκεφθείτε την πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να... ανατινάξετε δυο-τρία μοτέρ, κρατώντας το γκάζι ανοιχτό στα κόκκινα όπως είναι μια προσφιλής ακόμα και στην... Πανελλήνια Συγκέντρωση πρακτική, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά.

Αν υπήρχαν Oscar στους αγώνες μοτοσυκλέτας, οι 24 ώρες του Le Mans θα κατακτούσαν κάθε χρόνο μερικά, καθώς όλα όσα συμβαίνουν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας δημιουργούν παραδόσεις και θρύλους, κρατώντας ταυτόχρονα τον μύθο του εν λόγω αγώνα ζωντανό. Ωστόσο οι οργανωτές του αγώνα αποφάσισαν να πάρουν μέτρα για το 2024 ώστε να σταματήσουν το χάος που επικρατεί στο camping, όπου χιλιάδες θεατές κατασκηνώνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν αναλογιστούμε πως η 46η διοργάνωση του διάσημου αγώνα προσέλκυσε 77 χιλιάδες θεατές, με μεγάλο αριθμό αυτών να λατρεύουν την πρόκληση θορύβου με οποιονδήποτε τρόπο, τότε μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Le Mans 24H

Είμαστε σίγουροι πως θα έχετε δει εικόνες ή βίντεο από ιδιοκατασκευές στο camping του Le Mans οι οποίες βγάζουν φλόγες από τις εξατμίσεις τους όπως επίσης αρκετούς ένθερμους οπαδούς οι οποίοι έχουν καταναλώσει άφθονο αλκοόλ να σπάνε τα μοτέρ ή να καίνε στην κυριολεξία τις μοτοσυκλέτες τους κρατώντας το γκάζι στον κόφτη μέχρι το "μπαμ", με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να είναι εκστασιασμένοι με το θέαμα που παρατηρούν. Βλέποντας όλα αυτά να συμβαίνουν οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυστηρές απαγορεύσεις για την 47η διοργάνωση των 24 Ωρών του Le Mans. Έτσι, από την επόμενη χρονιά απαγορεύονται στο camping να υπάρχουν μοτοσυκλέτες οι οποίες έχουν τροποποιήσεις στις εξατμίσεις, όπως επίσης απαγορεύονται οι μοτοσυκλέτες χωρίς εξατμίσεις ή αυτές που έχουν κατασκευαστεί με κώνο ή χωρίς στην εξάτμιση ώστε να βγάζουν φλόγες. Επιπρόσθετα απαγορεύεται να... σπας το μοτέρ και τη μοτοσυκλέτα σου! Ταυτόχρονα θα υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας από τα μεσάνυχτα έως τις 08:00, από σεβασμό προς τους αναβάτες, τους αγωνοδίκες, το προσωπικό της πίστας και τους κατοίκους της περιοχής. Φυσικά οι διοργανωτές σε συνεργασία με την γαλλική αστυνομία θα προχωρούν και σε επιβολή προστίμων. Το μικρότερο πρόστιμο για ηχορύπανση θα ξεκινά από τα 68 ευρώ ενώ σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης ηχορύπανσης, μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα από 1.500 έως 15.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους (άρθρο L.1336-1 του γαλλικού κώδικα δημόσιας υγείας και άρθρο 222-16 του γαλλικού ποινικού κώδικα).

Le Mans 24H

Όπως μπορείτε να υποθέσετε αλλαγές θα υπάρξουν και στα οχήματα τα οποία  μεταφέρουν είτε μοτοσυκλέτες είτε εξοπλισμό στον χώρο του camping που βρίσκεται πέριξ της πίστας. Πλέον κάθε όχημα που θα περνά τις πύλες εισόδου θα ελέγχεται τόσο για τη νομιμότητα των εγγράφων του όσο και για το τι μεταφέρει, με τα παράνομα αντικείμενα να κατάσχονται. Επιπρόσθετα τα οχήματα θα έχουν μέγιστο ύψος τα 2 μέτρα ενώ τα τρέιλερ τα οποία θα μεταφέρουν φορτίο άνω των 750 κιλών θα απαγορεύονται. Όλα αυτά θα ισχύουν για όλους τους χώρους κατασκήνωσης. Με τους διοργανωτές να κάνουν γνωστές όλες αυτές τις αλλαγές για τον αγώνα Le Mans 24 του 2024 περιμένουμε να δούμε αν όντως οι οπαδοί του αγώνα θα συμμορφωθούν ή αν ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς γυρίσει την πλάτη στον διάσημο αυτό αγώνα, αναζητώντας άλλη διέξοδο για τις καταστροφικές του τάσεις.

Le Mans 24H
Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες