Λευκή Βίβλος Ελέγχου Εισαγωγών της Ε.Ε. φέρνει απαγόρευση πωλήσεων Κινέζικων Μοτοσυκλετών!

Βόμβα από τις Βρυξέλλες βάζει φρένο στην ευρωπαϊκή καριέρα κινέζικων μοτοσυκλετών και scooter!
Λευκή Βίβλος Ελέγχου Εισαγωγών της Ε.Ε. φέρνει απαγόρευση πωλήσεων Κινέζικων Μοτοσυκλετών!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/4/2024

Σοβαρό ενδεχόμενο να περάσουμε σε τακτική "Ξαφνικός Θάνατος" για τα Κινέζικα οχήματα σε Ευρωπαϊκό έδαφος ξεκίνησε στις ΗΠΑ με νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και καλούν σήμερα την Ευρώπη να υπογράψει και να ακολουθήσει στην αναστολή όλων των πωλήσεων Κινέζικων μοτοσυκλετών!

Σε αυτό το στάδιο θα έπρεπε να βρισκόμαστε εμπρός ενός υποθετικού σεναρίου αν οι εξελίξεις δεν ήταν καταιγιστικές! Διότι με την COM(2024) 28 final 1.4.2024 η Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε Λευκή Βίβλο για τις εισαγωγές, θέτοντας ημερομηνία υιοθέτησης οδηγίας για τα Κράτη Μέλη.

Προσπαθώντας να ξεδιπλώσει κανείς το κουβάρι των γεγονότων μέχρι αυτό το σημείο, βλέπει πως η σοβαρή αυτή εξέλιξη καθοδηγούνταν σε πιο υπόγειες διαδρομές το τελευταίο διάστημα, με ζυμώσεις που δεν φανέρωναν το πραγματικό μέγεθος όσων θα ακολουθούσαν:

Η Υπηρεσία Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στο άρθρο "Commerce Strengthens Restrictions on Advanced Computing Semiconductors, Semiconductor Manufacturing Equipment, and Supercomputing Items to Countries of Concern", της 26ης Μαρτίου 2024, διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://www.bis.gov/ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο υπόβαθρο αυτής της απόφασης, εν όψη και των πολιτικών αλλαγών που συντελούνται στις ΗΠΑ.

Δύο ημέρες αργότερα και με κατεπείγουσα επιστολή του ο Wolf, K. που φέρει τον τίτλο "Advancing National Security and Foreign Policy Through Sanctions, Export Controls, and Other Economic Tools" (Προώθηση της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής μέσω κυρώσεων, ελέγχων των εξαγωγών και άλλων οικονομικών εργαλείων), ζητά άμεσα ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για θέματα τραπεζικής, στέγασης και αστικής ανάπτυξης με στόχο η σοβαρή αυτή εξέλιξη να ολοκληρωθεί άμεσα και να τεθεί σε ισχύ πριν τις επικείμενες Ευρωεκλογές 2024!

Καθόλου τυχαία και σε συνέχεια των παραπάνω στις 28/3/2024, το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Θεμάτων και Θεμάτων Ασφάλειας (Stiftung Wissenschaft und Politik) δια στόματος Chorzempa, M. και von Daniels, L εξέδωσε το άρθρο "New US Import Controls: Key Policy Choices for Europe" (Νέοι έλεγχοι στις εισαγωγές των ΗΠΑ: Καθοριστικές επιλογές πολιτικής για την Ευρώπη) επεκτείνοντας το ζήτημα πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα και σε επίπεδο ασφάλειας μεταφορών, καθώς θεωρεί πως υπάρχει παραποίηση στις Εγκρίσεις Τύπου και πολλές από τις Κινέζικες μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί, δεν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα καλώντας σε ανάκληση αυτών των αδειών που μπορεί άμεσα να φέρει αναστολή όλων των πωλήσεων των Κινέζικων μοτοσυκλετών!

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη καθώς μπορεί να ξεπεράσει τα εθνικά μέτρα! Ως "εθνικά μέτρα" θεωρούνται διάφορα είδη ενεργειών που αναλαμβάνουν τα κράτη μέλη -όπως, μεταξύ άλλων, οι εθνικές γενικές άδειες ελέγχου των εισαγωγών και των εξαγωγών, ο ορισμός των αρμόδιων αρχών, ο ορισμός τελωνείων- αλλά και οι εθνικοί κατάλογοι ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν μια τρίτη χώρα προσβάλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μέτρα που έχουν ληφθεί από μεμονωμένο κράτος μέλος, η Επιτροπή είναι εκείνη που θα κληθεί να τα υπερασπιστεί εξ ονόματος της ΕΕ. Ομοίως, στο πλαίσιο της νέας πράξης κατά των μέτρων εξαναγκασμού, θα εναπόκειται στην ΕΕ να ενεργεί έναντι των μέτρων που θα λαμβάνουν τρίτες χώρες ως απάντηση στους ελέγχους των εξαγωγών των κρατών μελών, επιδιώκοντας να τροποποιήσει τα επίμαχα μέτρα των κρατών μελών ή να διασφαλίσει ότι δεν θα τηρηθούν σε επίπεδο ΕΕ ή από άλλα κράτη μέλη.

Η κοινή ανακοίνωση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο με τίτλο "Στρατηγική για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομικής ασφάλειας" [JOIN(2024) 20 final)] καθιστά ξεκάθαρο πως υπάρχει πλάνο για να αντικρούσει κάθε δυσμενή εξέλιξη μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης.

Από τις "αμυντικές" λοιπόν διενέργειες που λαμβάνει ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι μέτρων της άλλης πλευράς, μπορεί κανείς να εξάγει το ασφαλές συμπέρασμα πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οδηγούμαστε σε απαγόρευση των κινέζικων μοτοσυκλετών και scooter!

Θα μας έκανε εντύπωση αν οι μοτοσυκλέτες ως όχημα γινόντουσαν προτεραιότητα οποιουδήποτε νομοθέτη, ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε το πιθανότερο είναι να υπάρχει στόχος και διάθεση ελέγχου και για τα κινέζικα αυτοκίνητα που πλέον απειλούν σοβαρά την πορεία των Ευρωπαίων κατασκευαστών, με πολύ αυξημένα μερίδια αγοράς. Πιθανότατα οδηγούμαστε σε σταδιακή κλιμάκωση, ξεκινώντας το πεδίο της μάχης από τις μοτοσυκλέτες ώστε να μετρηθούν οι αντιδράσεις πριν έρθει η κλιμάκωση και στα αυτοκίνητα. Εδώ είναι που έρχεται κάπως προφητικό το πρόσφατο άρθρο του ΣΕΥ - Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με υπογραφή των Gehrke, T. και Ringhof, J., που φέρει τον τίτλο "The power of control: How the EU can shape the new era of strategic export restrictions" (Η ισχύς του ελέγχου: πώς η ΕΕ μπορεί να χαράξει μια νέα εποχή στρατηγικών περιορισμών στις εξαγωγές) που κάνει λόγο και για την ενίσχυση των εταιρειών που έχουν ήδη επενδύσει στην αγορά της Κίνας και οι επενδύσεις αυτές θα γίνουν αυτομάτως επίφοβες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, τουλάχιστον φανερά, αντίδραση της άλλης πλευράς πέρα από το προ ημερών καταγεγραμμένο αίτημα της Κίνας για διαβουλεύσεις: Ηνωμένες Πολιτείες - Μέτρα για ορισμένους ημιαγωγούς και άλλα προϊόντα καθώς και συναφείς υπηρεσίες και τεχνολογίες (WT/DS615/1, G/L/1471 S/L/438, G/TRIMS/D/46 IP/D/44).

Πρόκειται για καταιγιστικές εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που το παρακολουθούμε στενά και θα ενημερώνουμε άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.

Τελειώνοντας να ευχηθούμε στους αναγνώστες μας Καλή Πρωταπριλιά 2024 και προσοχή σήμερα, γιατί κυκλοφορούν περίεργες ειδήσεις που πολλές φορές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.