"Living The Dream" Dunlop!

Ζήσε το όνειρο με την Dunlop
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/7/2020

To "Living The Dream" είναι μια καμπάνια της Dunlop, στην οποία οι αναβάτες που τρέχουν με τα ελαστικά της εταιρείας καλούν όλους όσοι μοιράζονται το κοινό πάθος για την μοτοσυκλέτα, είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για απλούς αναβάτες, να μοιραστούν στα social media αυτό το κοινό όνειρο. Η καμπάνια απευθύνεται στους Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι μπορούν να αναρτούν βίντεο με το hashtag #LivingThedreamDunlop, ενώνοντας της φωνή τους με τους διάσημους αναβάτες της Dunlop, για το τι σημαίνει γι' αυτούς η οδήγηση της μοτοσυκλέτας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου της Dunlop που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

 

Living the Dream. Οι αναβάτες της Dunlop ενώνουν τις δυνάμεις τους και γιορτάζουν το κοινό τους πάθος για την οδήγηση μοτοσικλέτας.

 

  •  Διάσημοι αναβάτες μοτοσικλέτας εκφράζουν τι σημαίνει να “Ζεις το Όνειρο”
  •  Βίντεο με το hashtag #LivingThedreamDunlop αναρτώνται στα social media
  • H Dunlop ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους αναβάτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση

 

Οι οδηγοί μοτοσικλέτας είτε συμμετέχουν σε επαγγελματικούς αγώνες είτε οδηγούν τα Σαββατοκύριακα σε φυσιολογικές συνθήκες δρόμου, νιώθουν να τους ενώνει το κοινό πάθος για αυτό που αγαπούν, για κάτι που αποτελούσε όνειρο ζωής και που είχαν ως στόχο από παιδιά.

Γι’ αυτό το λόγο, η Dunlop λανσάρει την καμπάνια “Living The Dream” και ζητά από τους διάσημους αναβάτες της να εκφράσουν με τη σειρά τους τι σημαίνει για εκείνους η ελευθερία του να είσαι αναβάτης υψηλού επιπέδου και να γιορτάζεις Ζώντας το Όνειρο.

 

Η Dunlop αποτελεί την πρώτη επιλογή από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες μοτοσικλέτας παγκοσμίως, είτε αυτοί διαγωνίζονται σε πίστα, σε αγώνες δρόμων ή ως οδηγοί motocross σε εκδηλώσεις όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Endurance, MXGP, Moto2 και Moto3 καθώς και στους διάσημους αγώνες δρόμου ταχύτητας μοτοσικλέτας, όπως το Isle of Man TT.

Η Dunlop δεν υποστηρίζει μόνο μερικούς από τους διασημότερους παγκόσμιους αναβάτες αγώνων, αλλά βοηθάει και τους αρχάριους αναβάτες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο να βελτιωθούν σε σειρά κατάταξης ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως οι αγώνες ‘Road to MotoGP’ με τα διάφορα Talent Cups.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αναβάτες με την υποστήριξη της Dunlop μοιράζονται εντυπωσιακά βίντεο στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, γιορτάζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό της αγωνιστικής οδήγησης, εκφράζοντας τι σημαίνει για εκείνους να ζουν τα όνειρά τους.

Οι οπαδοί των αγώνων μοτοσικλετών μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της Dunlop Moto στο Instagram (dunlopmoto) για να διαπιστώσουν το λόγο που κάνει τόσο ουσιώδη και σημαντική την οδήγηση για τους διάσημους αναβάτες μοτοσικλέτας αγώνων όπως οι NicoTerol, Peter Hickman, Davey Todd, Romain Febvre, Clément Desalle και Arminas Jasikonis, που έχουν κατακτήσει το όνειρό τους μαζί με την Dunlop.

Στο video,που έχει αναρτήσει ο Peter Hickman, θυμάται πως ήταν να θέλει κανείς να Ζήσει το Όνειρο, περιστοιχισμένος ως παιδί από μοτοσικλέτες. “Από την ηλικία που είσαι παιδί, η στιγμή όπου καταφέρεις να νικήσεις στους αγώνες ΤΤ αποτελεί το απόλυτο όνειρο”, ανέφερε. Ο Hickman αναδείχθηκε ο γρηγορότερος νέος αναβάτης στους αγώνες Isle of Man TT το 2014 οδηγώντας με ελαστικά Dunlop, πριν κυριαρχήσει στους περσινούς αγώνες TT, όπου κατέκτησε τρεις συνολικές νίκες.   

Δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι αναβάτες που Ζουν το Όνειρο, αλλά οι αναβάτες όλων των επιπέδων και ικανοτήτων. Για αυτό τον λόγο, η Dunlop ενθαρρύνει τους αναβάτες να αναρτούν δικά τους video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιράζονται μέσω stories τους λόγους για τους οποίους η οδήγηση μοτοσικλέτας είναι τόσο σημαντική για εκείνους.

Όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, η κοινότητα των δύο τροχών ενώνει το κοινό πάθος και την αγάπη της για την οδήγηση μοτοσικλέτας, χρησιμοποιώντας στα post που αναρτώνται το hashtag #LivingTheDreamDunlop και κάνοντας tag @dunlopmoto.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP και Supercross.

 

Ε.Ε.: Χάνεται ο στόχος της οδικής ασφάλειας – Προτείνει ακόμη περισσότερους περιορισμούς και αστυνόμευση

Το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών καταλήγει σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων – Ο καλός βορράς και ο απείθαρχος νότος
athens road
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Στα τέλη του Ιούνη δημοσιεύτηκε το πόρισμα του ETSC, European Transport Safety Council ή Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, για τα πεπραγμένα της γηραιάς ηπείρου στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για μια μελέτη που έγινε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο της δεκαετίας 2020-2030, για την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως στόχο να μειωθούν στο μισό οι θάνατοι από τροχαία.

Τέσσερα χρόνια πριν φτάσουμε στο 2030, το ETSC διαπιστώνει πως ο ρυθμός μείωσης των θανάτων σε τροχαία είναι ο μισός από τον επιθυμητό, κάτι που σημαίνει πως ο στόχος πιθανότατα δεν θα επιτευχθεί.

Το 2025 περίπου 19.500 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε τροχαία και περισσότεροι από 100.000 τραυματίστηκαν σοβαρά. Αυτό ωστόσο συνιστά μείωση κατά 15% από τα επίπεδα προ covid, δηλαδή ως το 2019, ενώ η Ε.Ε. αναζητούσε μια μείωση της τάξης του 31% για να βγει ο στόχος του 2030.

eu road death rates
Με γαλάζιο η καμπύλη που αντιστοιχεί στην μετρήσιμη πραγματικότητα, με μπλε σκούρο η καμπύλη που στόχευε η Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει επιπλέον πως για τα επόμενα χρόνια ως το τέλος αυτής της δεκαετίας η ετήσια μείωση θα πρέπει να είναι διπλάσια του τρέχοντος ρυθμού για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα.

Η μελέτη ενσωματώνει στοιχεία από 31 χώρες, περιλαμβάνοντας τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. – που έχουν δεσμευτεί στον στόχο του 2030 – συν τις Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Νορβηγία και Σερβία.

Το συμπέρασμα που αβίαστα αναδύεται από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων από τις χώρες αυτές είναι πως κάποιες λίγες έχουν υπερβεί τους στόχους τους, ενώ οι περισσότερες υπολείπονται, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Τη μεγαλύτερη μείωση σε θανάτους από τροχαία μετά το 2019 σημειώνει η Πολωνία με 43%, ενώ πάνω από τον στόχο κινήθηκαν στο διάστημα αυτό η Δανία (32%) και το Βέλγιο (31%).

Η Νορβηγία και η Σουηδία δεν εμφάνισαν ανάλογα μεγάλα ποσοστά μείωσης, αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας καθώς αυτές είναι οι δύο χώρες που ήδη είχαν τα μικρότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων σε όλη την Ευρώπη, με 19 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Υπάρχει δε και το αντιπαράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία εμφάνισε αύξηση των θανάτων σε τροχαία κατά την τελευταία δεκαετία και είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με επίδοση που επιδεικνύει “λάθος” πρόσημο.

Η δε Ελλάδα, κατά την προηγούμενη δεκαετία ήταν σταθερά μεταξύ των χειρότερων κρατών σε θανάτους από τροχαία, με πάνω από 113 ανά εκατομμύριο κατοίκων την πρώτη δεκαετία του 2000. Το 2015 η χώρα μας είχε βελτιώσει πολύ τη θέση της, αλλά παρέμενε μεταξύ των χειρότερων παραδειγμάτων με πάνω από 68 θανάτους ανά εκατομμύριο. Αφήσαμε πίσω την κόκκινη αυτή ζώνη για να περάσουμε στη δεύτερη χειρότερη το τελευταίο διάστημα (2020-2025) όπου βρίσκονται χώρες με 44-55 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, όπως οι Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία και Ουγγαρία. Μάλιστα το 2021 το ETSC είχε βραβεύσει την Ελλάδα για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σε θανατηφόρα ατυχήματα εκείνη τη χρονιά.

eu road death rates
Η εικόνα της Ε.Ε. το 2025 (σε θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων)

Το πρόβλημα τώρα είναι πώς το ETSC, βλέποντας πως ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, στρέφει τα βέλη του προς κάθε σκέψη ή τακτική που θεωρεί πως εκτροχιάζει τον σκοπό του. Έτσι επιτίθεται εναντίον μέτρων που είχαν περισσότερο οικονομική χροιά, όπως το πάγωμα των απαιτήσεων για εξοπλισμό ασφαλείας στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για μια δεκαετία, απόφαση που είχε ληφθεί για να βοηθήσει την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης διατηρώντας το κόστος τους σε σταθερά επίπεδα.

Ζητά από την Ε.Ε. να μην κάνει καμιά υποχώρηση στα στάνταρ ασφαλείας των οχημάτων (όπως η προαναφερθείσα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα), ενώ προτείνει οριζόντια θέσπιση ορίων ταχύτητας 30 km/h στις πόλεις, 70 km/h στους επαρχιακούς και 120 km/h στους αυτοκινητοδρόμους.

Θέλει επίσης από τα κράτη-μέλη να εντείνουν την επιβολή του νόμου – βλέπε ακόμη περισσότερα μπλόκα και τεχνικοί έλεγχοι – και να δώσουν περισσότερα κονδύλια για την οδική ασφάλεια.

Αν δεν διαβάσατε πουθενά σε αυτό το κείμενο τη λέξη “παιδεία”, μην ψάχνετε, δεν σας διέφυγε, απλώς δεν υπάρχει καν. Η κλασική λύση κάθε πολιτικού φορέα είναι πάντα η ίδια: αστυνόμευση, αστυνόμευση κι άλλη αστυνόμευση. Αυτή όμως είναι μόνο μια πτυχή του προβλήματος και δυστυχώς η λιγότερο αποδοτική, καθώς στοχεύει στις συνέπειες του προβλήματος και όχι στις αιτίες του.

Αν θεωρείται πρόβλημα όταν κάποιος τρέχει πολύ γρήγορα με τη μοτοσυκλέτα μου, είναι ακόμη χειρότερο πρόβλημα να θεωρεί ως αναφαίρετο δικαίωμά του να τρέχει. Το δε κράτος, όχι απλώς δεν φρόντισε από νωρίς να του μάθει τι σημαίνει υπευθυνότητα στην κοινωνία που όλοι μαζί ζούμε, αλλά δεν του προσφέρει και καμιά εναλλακτική για να μπορεί να ξεμπουκώσει νόμιμα.

autobahn
Το μαγικό σήμα των γερμανικών Autobahn που δηλώνει πως δεν υπάρχει όριο ταχύτητας

Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη που έχει αυτοκινητόδρομους χωρίς όρια ταχύτητας και ταυτόχρονα απολαμβάνει μια από τις καλύτερες επιδόσεις σε οδική ασφάλεια με λιγότερους από 34 θανάτους ανά εκατομμύριο. Αυτό με τη λογική του ETSC θα έπρεπε να είναι πρακτικά αδύνατον. Ίσως λοιπόν να μην είναι η ίδια η ταχύτητα το πρόβλημα, αλλά το πώς και πότε τη χρησιμοποιούμε.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι με ουσιαστική αξία σε αυτήν την έκθεση, κρύβεται στις λέξεις “περισσότερα κονδύλια για την οδική ασφάλεια”. Ναι, χρειάζονται πόροι, όχι όμως για νέα περιπολικά και κάμερες μόνο, αλλά για σωστούς δρόμους και για εκπαιδευτικά προγράμματα που να μαθαίνουν στα παιδιά τη σωστή κουλτούρα οδήγησης πριν πιάσουν τιμόνι, αντί για συμμόρφωση υπό τον φόβο του προστίμου.