"Living The Dream" Dunlop!

Ζήσε το όνειρο με την Dunlop
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/7/2020

To "Living The Dream" είναι μια καμπάνια της Dunlop, στην οποία οι αναβάτες που τρέχουν με τα ελαστικά της εταιρείας καλούν όλους όσοι μοιράζονται το κοινό πάθος για την μοτοσυκλέτα, είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για απλούς αναβάτες, να μοιραστούν στα social media αυτό το κοινό όνειρο. Η καμπάνια απευθύνεται στους Ευρωπαίους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι μπορούν να αναρτούν βίντεο με το hashtag #LivingThedreamDunlop, ενώνοντας της φωνή τους με τους διάσημους αναβάτες της Dunlop, για το τι σημαίνει γι' αυτούς η οδήγηση της μοτοσυκλέτας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου της Dunlop που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου

 

Living the Dream. Οι αναβάτες της Dunlop ενώνουν τις δυνάμεις τους και γιορτάζουν το κοινό τους πάθος για την οδήγηση μοτοσικλέτας.

 

  •  Διάσημοι αναβάτες μοτοσικλέτας εκφράζουν τι σημαίνει να “Ζεις το Όνειρο”
  •  Βίντεο με το hashtag #LivingThedreamDunlop αναρτώνται στα social media
  • H Dunlop ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους αναβάτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση

 

Οι οδηγοί μοτοσικλέτας είτε συμμετέχουν σε επαγγελματικούς αγώνες είτε οδηγούν τα Σαββατοκύριακα σε φυσιολογικές συνθήκες δρόμου, νιώθουν να τους ενώνει το κοινό πάθος για αυτό που αγαπούν, για κάτι που αποτελούσε όνειρο ζωής και που είχαν ως στόχο από παιδιά.

Γι’ αυτό το λόγο, η Dunlop λανσάρει την καμπάνια “Living The Dream” και ζητά από τους διάσημους αναβάτες της να εκφράσουν με τη σειρά τους τι σημαίνει για εκείνους η ελευθερία του να είσαι αναβάτης υψηλού επιπέδου και να γιορτάζεις Ζώντας το Όνειρο.

 

Η Dunlop αποτελεί την πρώτη επιλογή από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες μοτοσικλέτας παγκοσμίως, είτε αυτοί διαγωνίζονται σε πίστα, σε αγώνες δρόμων ή ως οδηγοί motocross σε εκδηλώσεις όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Endurance, MXGP, Moto2 και Moto3 καθώς και στους διάσημους αγώνες δρόμου ταχύτητας μοτοσικλέτας, όπως το Isle of Man TT.

Η Dunlop δεν υποστηρίζει μόνο μερικούς από τους διασημότερους παγκόσμιους αναβάτες αγώνων, αλλά βοηθάει και τους αρχάριους αναβάτες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο να βελτιωθούν σε σειρά κατάταξης ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως οι αγώνες ‘Road to MotoGP’ με τα διάφορα Talent Cups.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αναβάτες με την υποστήριξη της Dunlop μοιράζονται εντυπωσιακά βίντεο στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, γιορτάζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό της αγωνιστικής οδήγησης, εκφράζοντας τι σημαίνει για εκείνους να ζουν τα όνειρά τους.

Οι οπαδοί των αγώνων μοτοσικλετών μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της Dunlop Moto στο Instagram (dunlopmoto) για να διαπιστώσουν το λόγο που κάνει τόσο ουσιώδη και σημαντική την οδήγηση για τους διάσημους αναβάτες μοτοσικλέτας αγώνων όπως οι NicoTerol, Peter Hickman, Davey Todd, Romain Febvre, Clément Desalle και Arminas Jasikonis, που έχουν κατακτήσει το όνειρό τους μαζί με την Dunlop.

Στο video,που έχει αναρτήσει ο Peter Hickman, θυμάται πως ήταν να θέλει κανείς να Ζήσει το Όνειρο, περιστοιχισμένος ως παιδί από μοτοσικλέτες. “Από την ηλικία που είσαι παιδί, η στιγμή όπου καταφέρεις να νικήσεις στους αγώνες ΤΤ αποτελεί το απόλυτο όνειρο”, ανέφερε. Ο Hickman αναδείχθηκε ο γρηγορότερος νέος αναβάτης στους αγώνες Isle of Man TT το 2014 οδηγώντας με ελαστικά Dunlop, πριν κυριαρχήσει στους περσινούς αγώνες TT, όπου κατέκτησε τρεις συνολικές νίκες.   

Δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι αναβάτες που Ζουν το Όνειρο, αλλά οι αναβάτες όλων των επιπέδων και ικανοτήτων. Για αυτό τον λόγο, η Dunlop ενθαρρύνει τους αναβάτες να αναρτούν δικά τους video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μοιράζονται μέσω stories τους λόγους για τους οποίους η οδήγηση μοτοσικλέτας είναι τόσο σημαντική για εκείνους.

Όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, η κοινότητα των δύο τροχών ενώνει το κοινό πάθος και την αγάπη της για την οδήγηση μοτοσικλέτας, χρησιμοποιώντας στα post που αναρτώνται το hashtag #LivingTheDreamDunlop και κάνοντας tag @dunlopmoto.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP και Supercross.

 

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο
Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2026

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Τραγικός απολογισμός στην πίστα του Brno όπου δύο αναβάτες έχασαν την ζωή τους στην εκκίνηση της κατηγορίας Superbike.

Ο Philipp Steinmayr (γεννημένος στην Αυστρία, 13 August 1993) έχασε ακαριαία την ζωή του και ο Adrian Rus Shinner ( γεννημένος στην Ρουμανίας, 11 August 1982) μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Το δυστύχημα έγινε στην εκκίνηση όταν ο Steinmayr που ξεκινούσε από την δεύτερη σειρά αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έκανε το μόνο δυνατό εκείνη την στιγμή, σήκωσε το χέρι για να δώσει σήμα στην διοργάνωση και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Στην σχάρα εκκίνησης και μπροστά, βρισκόταν ο Δημήτρης Καρακώστας και λίγο πιο πίσω ο Μιχάλης Σπιλιώτης, οι δύο Έλληνες αναβάτες που ακολουθούν την κατηγορία αυτή με πολλούς ακόμη που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες να βρίσκονται στην εξέδρα για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους.

Αρκετοί αναβάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον Steinmayr, εκτός από τον Rus Shinner που δεν τον είδε παρά την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως οι μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον Steinmayr να χάνει ακαριαία τη ζωή του και τους διασώστες να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον Rus Shinner.

Στην σχάρα της εκκίνησης βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή 47 μοτοσυκλέτες κάτι που ξεφεύγει δύο φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι αναβάτες, όπως ο Adrian που εκκινούσε από την προτελευταία σειρά, είχαν να καλύψουν μεγάλη απόσταση στην ευθεία και προλάβαιναν να μαζέψουν χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζήτημα με τις πολλές συμμετοχές. Με σχεδόν 40 από τους 47, να προσπαθούν να αποφύγουν ένα εμπόδιο μερικά μέτρα μπροστά τους, είναι δεδομένο πως θα συμβεί ατύχημα καθώς δεν υπάρχει ορατότητα από τους πίσω, ούτε διαγώνια, ούτε στο πλάι, ούτε μία χαραμάδα που να φαίνεται τι έχει συμβεί μπροστά. Ο Rus Shinner δεν είχε περιθώρια.

Πολυτάλαντος στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του, ο Adrian είχε καλλιτεχνική φύση που την είχε αξιοποιήσει και καλλιτεχνικά εργαζόμενος ως μουσικός, ενώ παράλληλα ήταν και τεχνικός IT με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στους αγώνες έκανε το πάθος του και ήταν εξαιρετικός αναβάτης.

Ο Steinmayr ήταν ένας νεαρός αθλητής που είχε βλέψεις να φτάσει ακόμη ψηλότερα, να βρει χορηγούς και να επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα θέλοντας να παραμείνει στους αγώνες ταχύτητας για όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ και επαγγελματικά είχε βάλει στόχο να παραμείνει στον χώρο για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU με χαρά ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της ανατολικής Ευρώπης θα συστεγάζονταν, κάνοντας λόγο για 228 συμμετοχές.

Συστέγαση σημαίνει λιγότερα έξοδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, απεναντίας είναι θετικό στα πρωταθλήματα αυτά που συντηρούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και όχι θεσμικά ή από χορηγούς, οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά όχι σε πλήρη κάλυψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί οι αναβάτες σε μία εκκίνηση.

Διοργανωτικά υπήρχαν λύσεις, καμία δεν θα άφηνε τους πάντες χωρίς γκρίνια, είναι δεδομένο πως θα υπήρχαν προβλήματα με όποια λύση και αν είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν, σίγουρα όμως θα ήταν ασφαλέστερη η εκκίνηση με λιγότερους αναβάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να χωριστούν με βάση χρόνου σε δύο μεικτούς αγώνες με τους συμμετέχοντες του Alpe Adria που και πάλι θα είχε δυσαρεστήσει αρκετούς αναβάτες, αλλά θα είχε μειώσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο δυστύχημα.

Η FIM που έχει την αιγίδα των πρωταθλημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τους νεκρούς του Alpe Adria εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

Όλοι οι αγώνες έχουν ακυρωθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τόσο οι χθεσινοί, όσο και σήμερα Κυριακή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, συγγενείς, φίλους και στις ομάδες.