Lorenzo vs Pedrosa - Θα παίξουν μπουνιές στις 20 Ιουνίου [VIDEO]

Το ματς θα μεταδοθεί ζωντανά από τη βρετανική πλατφόρμα DAZN
Lorenzo vs Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Παρόλο που στα βίντεο από τις προπονήσεις τους, οι Jorge Lorenzo & Dani Pedrosa δείχνουν ανίδεοι όσον αφορά στο μποξ, εντούτοις το ματς μεταξύ τους θα λάβει χώρα κανονικά στις 20 Ιουνίου και θα μεταδωθεί ζωντανά από το DAZN, και πιθανώς και από το YouTube κανάλι του Lorenzo.

Η επιβεβαίωση για τα... μπουνίδια έγινε από το MotoGP podcast “Dura la Vita”, που προωθεί ο Jorge Lorenzo, με τους δυο Παγκόσμιους Πρωταθλητές μοτοσυκλέτας να δίνουν ραντεβού στο ρινγκ, αυτή την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Τόπος διεξαγωγής του αγώνα είναι το “Gran Price” boxing club, ένας εμβληματικός χώρος του μποξ στη Βαρκελώνη.

Θυμίζουμε πως το σόου ξεκίνησε από δηλώσεις του Lorenzo, με τον Pedrosa να απαντά θετικά στην πρόκληση, αναφέροντας πως “δεν θα με χάλαγε να σου ρίξω μια-δυο μπουνιές”.

Lorenzo vs Pedrosa

Στο μονοπάτι που χάραξαν οι Jake & Logan Paul, με τους αγώνες μποξ διασημοτήτων πατούν και οι δυο πρώην Πρωταθλητές μοτοσυκλέτας, ενώ όπως προαναφέραμε, από τα λίγα βίντεο που έχουμε δει από τις ικανότητές τους στο κλασικότερο των μαχητικών αθλημάτων, ο αγώνας πιο πολύ με παρωδία μοιάζει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη διαφορά κιλών μεταξύ των δύο που δίνει σαφές προβάδισμα στον Jorge. Ας αρχίσουν τα στοιχήματα.

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες