Μία μεγάλη δράση για την Οδική Ασφάλεια!

Το MOTO συμμετέχει στο Drive Safe!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/6/2017

Στο MOTO αντιλαμβανόμαστε την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια ως μία συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια. Επιτελώντας κοινωνικό έργο εδώ και τρεις δεκαετίες, με επιμορφωτικά σεμινάρια, δράσεις και ομιλίες, η Οδική Ασφάλεια ανήκει μόνιμα στην ατζέντα των εργασιών μας, των εθελοντικών κινήσεων – έχοντας έτσι την ανάγκη εξεύρεσης νέων τρόπων επικοινωνίας για να διατηρείται πάντοτε επίκαιρο, το σοβαρό ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας. Στο παρελθόν έχουμε φτάσει σε σημείο να προκαλέσουμε Πανευρωπαϊκά τον ντόρο, με καμπάνιες όπως το «Σκέψου ΜΟΤΟ», που απευθυνόταν στους οδηγούς αυτοκινήτων, θέλοντας να τους ευαισθητοποιήσει για την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν στις μοτοσυκλέτες που κινούνται στους δρόμους. Με ώθηση αυτή ακριβώς την πεποίθηση, πως τα ζητήματα της Οδικής Ασφάλειας πρέπει να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα, συμμετέχουμε στην δράση του περιοδικού αυτοκινήτου Drive. Τα εγκαίνια αυτής της δράσης έγιναν σήμερα σε μία ειδική εκδήλωση που παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής ΜΟΝΙΜΗΣ Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, κ. Γιώργος Ουρσουζίδης, εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων κι επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κ. Σωτήρης Χατζίκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, και ο Αστυνόμος Α’ κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας την Τροχαίας Αττικής.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η Ειδική Έκδοση για την Οδική Ασφάλεια, ένα μεγάλο, χορταστικό τεύχος που θα διανεμηθεί μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αυτή την Κυριακή 25/6/2017 και στην οποία το MOTO συμμετέχει ενεργά! Ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης για την Οδική Ασφάλεια είναι ανεξάρτητο από το όχημα, κι έτσι πλαισιώσαμε την μεγάλη αυτή Ειδική Έκδοση με θέματα καθαρά μοτοσυκλετιστικά, γραμμένα απλά και ουσιαστικά, ώστε να ανταποκρίνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από το αμιγώς μοτοσυκλετιστικό που δεκαετίες τώρα ακολουθεί πιστά το MOTO! Η Ειδική Έκδοση που θα βρείτε αυτή την Κυριακή σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, είναι πλούσια σε κείμενο με σαφείς και κατανοητές τοποθετήσεις για το σύνολο των ζητημάτων που απαρτίζουν το μεγάλο αυτό θέμα της Οδικής Ασφάλειας. Στη χώρα μας μονάχα η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις, με την συμβολή της πολιτείας να παραμένει –ουσιαστικά και πρακτικά- ανύπαρκτη. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, το MOTO συνέβαλε στην κίνηση του Drive που εγκαινιάζεται με την δαπανηρή σε κόπο και κόστος, Ειδική Έκδοση!

Ήταν λοιπόν ευχάριστη έκπληξη, που ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, ξεκίνησε λέγοντας πως η πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη για την έλλειψη δράσης, κι εξίσου μεγάλη όταν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως παρά τα σεμινάρια που πραγματοποιούν, οι αστυνομικοί είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικές δράσεις! Περιμέναμε πως οι ομιλίες των διαφόρων εκπροσώπων θα κινούνταν σε απλές θεωρητικές τοποθετήσεις, και ζήσαμε το ακριβώς αντίθετο! Ο εκπρόσωπος των σχολών οδήγησης έθεσε ο ίδιος το θέμα της εμπορίας των διπλωμάτων, και τελικά σύσσωμη η αίθουσα βρέθηκε να παρακολουθεί μία συζήτηση με βάση την πραγματικότητα. Όλοι οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου έθεσαν επίσης το θέμα του κόστους των τροχαίων ατυχημάτων στην πραγματική του διάσταση, που εκτός όλων των άλλων έχει και οικονομική επέκταση στην κοινωνία. Ταυτόχρονα βρέθηκαν να γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της Οδικής Ασφάλειας και το ζήτημα για την χώρα μας, που είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα.

, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κ. Σωτήρης Χατζίκος

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και ο κ. Χατζίκος στάθηκαν στη σημασία της ηλικίας του στόλου στην οδική ασφάλεια. Επεσήμαναν την ανάγκη η πολιτεία να βοηθήσει την αγορά ώστε περισσότεροι οδηγοί και αναβάτες να έχουν πρόσβαση σε πιο προηγμένης τεχνολογίας ασφαλέστερα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ο κ. Χατζίκος τόνισε πως με βάση την εικόνα στους ελληνικούς δρόμους τα περασμένα χρόνια, έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, όμως βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτό που απαιτεί η κοινωνία. Χρειάζεται επίσης να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες αστυνόμευσης και να επιβάλλονται οι νόμοι. Οι εκπρόσωποι των κλάδων αυτοκινήτου και μοτοστυκλέτας, υπογράμμισαν επίσης από κοινού, την ανάγκη για πιο αυστηρούς και αδιάβλητους τεχνικούς ελέγχους, ενώ φυσικά τόνισαν την ανάγκη για την καλλιέργεια της οδηγικής κουλτούρας από την παιδική ακόμη ηλικία. Στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκης, τονίζοντας ότι στις χώρες που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σε υψηλό επίπεδο, οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά.

Ο κ. Γιώργος Ουρσουζίδης ζήτησε τότε ξανά τον λόγο, και κάλεσε αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση να γίνει ημερίδα και να μεταφερθεί στην Βουλή, τονίζοντας πως ακούει κάθε πλευρά και όλες τις απόψεις. Τελικά η εκδήλωση για την Ειδική Έκδοση που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή, και για την δράση Drive Safe στο σύνολο, μετατράπηκε σε μία ουσιαστική συζήτηση από τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, των κλάδων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, τους ανθρώπους των εταιριών που βοήθησαν σε αυτή την κίνηση. Βρισκόμενοι σ’ ένα ουδέτερο περιβάλλον, με οικοδεσπότη τον ειδικό τύπο, τους δόθηκε η ευκαιρία μιας ουσιαστικής τοποθέτησης, δίνοντας το καλύτερο έναυσμα και για το επόμενο βήμα!

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."