Το ΜΟΤΟ είναι στην EICMA 2023: Φωτογραφίες, VIDEO, ζωντανές συνδέσεις και φυσικά στην πηγή της πληροφορίας

Στην καρδιά της παγκόσμιας ενημέρωσης
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/11/2023

 

EICMA χωρίς ΜΟΤΟ δεν γίνεται! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην σημαντικότερη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας για να σας μεταφέρει από πρώτο χέρι όλες τις πληροφορίες με εικόνα και ήχο από τα νέα μοντέλα της χρονιάς. Με το πρώτο αεροπλάνο φτάσαμε πρωί στο Μιλάνο και ήδη βρισκόμαστε στις τεράστιες αίθουσες της EICMA όπου φέτος αναμένονται πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα, τόσο από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια, όσο και από εκείνα της Ασίας, όπου κάθε χρόνο ισχυροποιούν τη θέση τους. Φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά για τις προδιαγραφές Euro 5+, όπου κάποιοι κατασκευαστές αναμένεται να προσαρμόσουν τα υπάρχοντα μοντέλα τους σε αυτές, δίνοντάς τους μια παράταση ζωής για μερικά χρόνια ακόμα και κάποιο άλλοι αναμένεται να τα αντικαταστήσουν με εντελώς νέα.

3

Οι πληροφορίες μας μέσα από τα εργοστάσια έχουν εξάψει ήδη τη φαντασία μας, καθώς μεγάλοι όμιλοι όπως το Piaggio Group έχουν ετοιμάσει μια εντελώς καινούρια δικύλινδρη πλατφόρμα για την Α2 κατηγορία, η Kawasaki πρόκειται να κάνει ακριβώς το ίδιο. Η Honda έχει καινούρια Africa Twin 1100 και ετοιμάζει μεγάλο Hornet και Bol d’or, η Yamaha φρεσκάρει τα τρικύλινδρα MT-09 και προσθέτει νέα μοντέλα στην οικογένεια. Η Ducati σοκάρισε τους πάντες με τα μονοκύλινδρα Supermoto και Motocross. Η KTM θέλει να ταράξει τα νερά στη μεσαία κατηγορία και φυσικά να μην ξεχνάμε πλέον τους κατασκευαστές από την Κίνα, με την CFMOTO να παρουσιάζει δικύλινδροι on-off στην Α2 κατηγορία, την VOGE να έχει On-Off στα 900 κυβικά, την KOVE να έρχεται επίσημα πλέον στην Ελλάδα έχοντας και αυτή On-Off με 800 κυβικά… Ένας πραγματικός οργασμός, που συμπληρώνεται από πρωτότυπα plug-in Hybrid, εξωτικά superbike και ό,τι άλλο χωράει ο νους και η φαντασία. H Fantic έκανε την αρχή σήμερα το πρωί και από αύριο μπαίνουμε στο κυρίως πιάτο των παρουσιάσεων μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης. Όλα αυτά νέα και ακόμα περισσότερα με αποκλειστικές συνεντεύξεις, θα τα διαβάσετε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε (!!!!) μέσα από το Motomag.gr και τα social media του περιοδικού ΜΟΤΟ.   

68

 

9291112

 

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00