Moto Guzzi Stelvio – Τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο ιταλικό adventure

Μεγάλη γκάμα για να φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας τη νέα μοτοσυκλέτα του Mandello del Lario
motomag Moto Guzzi Stelvio – Διαθέσιμα τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο adventure μοντέλο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/11/2023

Η Moto Guzzi στην EICMA παρουσίασε το νέο της Adventure μοντέλο Stelvio, το οποίο διαθέτει μεγάλη γκάμα επίσημων αξεσουάρ που εστιάζουν στο άνετο ταξίδι αλλά και στην κομψότητα.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει να προσθέσει σκληρές πλαϊνές βαλίτσες γκρι χρώματος, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η δεξιά βαλίτσα έχει χωρητικότητα 29 λίτρα ενώ η αριστερή έχει χωρητικότητα 30 λίτρα, ενώ αμφότερες μπορούν να φιλοξενήσουν ένα κράνος full face. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να αγοράσει κάποιος βάση στήριξης καθώς η Moto Guzzi έχει προνοήσει ώστε αυτές να κουμπώνουν σε συγκεκριμένα σημεία στη μοτοσυκλέτα. Εάν κάποιος θέλει και άλλο χώρο τότε μπορεί να επιλέξει να αγοράσει και την κεντρική βαλίτσα (top box) χωρητικότητας 37 λίτρων, η οποία διαθέτει πλάτη ώστε να ακουμπά ο συνεπιβάτης. Αν ούτε κι αυτός μας φτάνει, και έχουμε αυξημένες ανάγκες για τον γύρο της Γης, τότε υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κεντρική βαλίτσα XL η οποία έχει χωρητικότητα 52 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει δύο full face κράνη.

Moto Guzzi Stelvio – Διαθέσιμα τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο adventure μοντέλο

Στα επίσημα αξεσουάρ υπάρχει η μεγαλύτερη ζελατίνα για καλύτερη προστασία στα μακρινά ταξίδια, οι θερμαινόμενες σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη οι οποίες ρυθμίζονται σε τρία επίπεδα, καθώς και τα θερμαινόμενα γκριπ τα οποία ομοίως ρυθμίζονται σε τρία επίπεδα. Ταυτόχρονα, η Moto Guzzi έχει φροντίσει να υπάρχουν αξεσουάρ και για την προστασία της μοτοσυκλέτας. Στον κατάλογο της ιταλικής εταιρείας υπάρχουν κάγκελα προστασίας για τον κινητήρα καθώς και αλουμινένια προστατευτικά καλύμματα κεφαλών κινητήρα, ενώ διατίθεται και κεντρικό σταντ ώστε να γίνεται πιο ασφαλές το παρκάρισμα του Stelvio σε όλες τις επιφάνειες.

Για ένα άνετο ταξίδι ειδικά τις βραδινές ώρες υπάρχουν διαθέσιμα LED προβολάκια, ενώ η θύρα USB, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα, έρχεται να συμπληρώσει την κεντρική θύρα USB που υπάρχει στον στάνταρ εξοπλισμό. Το ηλεκτρονικό πακέτο συμπληρώνουν το TPMS (το σύστημα που ελέγχει τις πιέσεις των ελαστικών), η πλατφόρμα Moto Guzzi MIA η οποία επιτρέπει τη σύνδεση του κινητού με τα όργανα μέσω Bluetooth, το quickshifter τόσο για ανέβασμα όσο και για κατέβασμα ταχυτήτων, καθώς και το ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα.

Moto Guzzi Stelvio – Διαθέσιμα τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο adventure μοντέλο

Ο υποψήφιος αγοραστής του νέου Stelvio μπορεί να επιλέξει και τεχνικό ρουχισμό μέσα από την γκάμα που δημιούργησε η Moto Guzzi για εκείνον. Ο ρουχισμός περιλαμβάνει το μπουφάν Road Carver, το παντελόνι Road Carver Pants και τα γάντια Trail Chaser.

Moto Guzzi Stelvio – Διαθέσιμα τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο adventure μοντέλοMoto Guzzi Stelvio – Διαθέσιμα τα επίσημα αξεσουάρ για το νέο adventure μοντέλο
Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025