Moto Guzzi V85TT: Ξεκίνησε η παραγωγή

Στην Ελλάδα τον Μάρτιο!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/2/2019

Το ολοκαίνουριο on-off της Moto Guzzi έρχεται με πολύ μεγάλη φόρα να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στη μεσαία κατηγορία μοτοσυκλετών από την άποψη του κυβισμού και της τιμής. Πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του κόσμου για μοτοσυκλέτες σαν το V 85 TT φαίνεται από το γεγονός πως περισσότεροι από 8.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη, συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους για να κάνουν test ride. Όπως είχατε δει, εδώ. Με τιμή στα 11.800€ η οποία όμως περιλαμβάνει 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και multimedia, η αισθητική neoretro  του V85TT συμβαδίζει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Η παραγωγή της μοτοσυκλέτας έχει ήδη αρχίσει στο εργοστάσιο του Mandello del Lario της βόρειας Ιταλίας από της 6 Φεβρουαρίου και η αναμονή για να έχουμε την πρώτη οδηγηκή εμπειρία μαζί της κορυφώνεται. Δείτε εδώ το video και διαβάστε την πλήρη παρουσίαση που είχαμε κάνει στην V85TT από την έκθεση της EICMA, καθώς και το Δελτίο Τύπου της Piaggio Hellas που ακολουθεί, με φωτογραφίες από το εργοστάσιο της Moto Guzzi και τις πρώτες V85TT που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής του Mandello del Lario:

 

MOTO GUZZI V85 TT: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣΑΠΟ 8.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ TEST RIDE

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Ο ενθουσιασμός κορυφώνεται για τη Moto Guzzi V85 TT: περισσότερα από 8.000 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για μία πρώτη οδηγική εμπειρία. Μέσα σε λίγους μήνες, η ειδική ιστοσελίδα www.discoverv85.motoguzzi.com, δέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες, που ανυπομονούσαν να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη νέα μοτοσυκλέτα.

Στην Ελλάδα τα testrides θα αρχίσουν τον Μάρτιο, με την άφιξη του νέου μοντέλου στα καταστήματα του δικτύου  διανομής MotoGuzzi.Η V85 TT θα διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των 11.800 €, η οποία περιλαμβάνει 4 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια.

Στις 6 Φεβρουαρίου ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή της Moto Guzzi V85 TT στο Mandello del Lario, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Moto Guzzi στον κόσμο των τουριστικώνenduro.

H Moto Guzzi V85 TT είναι μία από τις πολυαναμενόμενες μοτοσυκλέτες της αγοράς. Αυτό αντανακλάται από το τεράστιο ενδιαφέρον κατά την επίσημη αποκάλυψη της τελικής έκδοσης του μοντέλου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Moto Guzzi Open House τον Σεπτέμβριο, αλλά και από την επιτυχία στη διεθνή έκθεση Eicma 2018, όπου ήταν ένα από τα δίτροχα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη προσοχή του κοινού.

H Moto Guzzi V85 TT είναι το πρώτο κλασσικό τουριστικό enduro, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και πρωτοποριακή τεχνολογία, ενσωματωμένα σε ένα ύφος που αντικατοπτρίζει τις αξίες και τη σχεδόν εκατονταετή παράδοση της Moto Guzzi. Έχει αναπτυχθεί γύρω από μια νέα τεχνική πλατφόρμα και τροφοδοτείται από έναν καινοτόμο κινητήρα 80 HP, 80 Nm, εγκάρσια τοποθετημένο 90° V-twin, πιστό στην παράδοση της Moto Guzzi,με μοναδικό κατασκευαστικό μοντέλο και αίσθηση οδήγησης. Η νέα μοτοσυκλέτα προσφέρει βασικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, που ικανοποιεί τον αναβάτη κατά τις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και στις τουριστικές - ακόμα και εκτός δρόμου - διαδρομές. Περιλαμβάνει σύστημα διαχείρισης γκαζιού Ride-By-Wire πολλαπλής χαρτογράφησης, ABS και έλεγχο πρόσφυσης. Η εφαρμογή Moto Guzzi MIA επιτρέπει στον αναβάτη να συνδέει το smartphone του με τη μοτοσυκλέτα επεκτείνοντας σημαντικά τις λειτουργίες των οργάνων. Παράλληλα διατίθεται μία μεγάλη γκάμα ειδικών αξεσουάρ.

 

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες