Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Intermot 2018: Moto Guzzi V85TT (Piaggio Group-VIDEO)

Κλασσική όψη με υψηλή τεχνολογία

Η Moto Guzzi υπόσχεται ότι το καινούριο V85TT θα σε πάει εκεί ακριβώς που ακούμπησες το δάκτυλό σου πάνω στο χάρτη χωρίς δεύτερη σκέψη. Για να το επιτύχει αυτό συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του ιταλικού V2 κινητήρα με τον διαμήκη άξονα της Moto Guzzi με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών των superbike της Aprilia.

Έτσι τα ψηφιακά όργανα του V85TT είναι η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης που υπάρχει και στα Touno 1100 και RSV4, μόνο που σε αυτή την περίπτωση έχουν εμπλουτιστεί με επιπλέον λειτουργίες, επικεντρωμένες στο ταξίδι και την καθημερινή οδήγηση. Οπότε πέρα από το πλήρες trip computer, έχουμε επιπλέον πληροφορίες για τον καιρό, την θερμοκρασία της ασφάλτου και ένα ολοκληρωμένο σύστημα built-in πλοήγησης. Φυσικά μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε δική σου συσκευή μέσω Bluetooth και προβάλλοντας τις ενδείξεις της στον πίνακα οργάνων και να την χειριστείς από τους διακόπτες στο τιμόνι.

Στον τομέα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, έχουμε ρυθμιζόμενα traction control και ABS, καθώς και διαφορετικούς χάρτες για την απόδοση του κινητήρα. Πρόκειται φυσικά για έναν αερόψυκτο, δικύλινδρο, διβάλβιδο με άξονα, ο οποίος όμως έχει πάρα πολλές διαφορές σε σχέση με εκείνον που ήδη υπάρχει στο V9.

Καθώς έπρεπε να σχεδιαστεί ένα καινούριο πλαίσιο, οι άνθρωποι της Moto Guzzi άρπαξαν την ευκαιρία και προχώρισαν σε μια ριζική αναβάθμιση του κινητήρα τους.

Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ιπποδύναμη να έχει ανέβει στους 80 ίππους και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας δεν ξεπερνά τα 225 κιλά την κάνουν μία από τις ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία των full size On-Off. Η εμφάνισή της στα καταστήματα έχει προγραμματιστεί για των Μάρτιο, ενώ για την Ιταλία η τιμή της αναμένεται να είναι κοντά στα 11.500 ευρώ.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης από την Κολωνία όπως το μεταδώσαμε LIVE καθώς και μία πλούσια συλλογή φωτογραφιών:

 

Tags: