MOTO Test Ride Event 2018 - Έρχεται το μεγαλύτερο test ride της χρονιάς!

Το μεγαλύτερο Test Ride της Ευρώπης!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2018

Το μεγαλύτερο Test Ride μπαίνει δυναμικά στην τέταρτη εκκίνησή του! Πολυαναμενόμενο και αγαπημένο, το Test Ride Event έρχεται και το 2018 στις 5 και 6 Μαΐου, το πρώτο δηλαδή Σαββατοκύριακο του Μαΐου! Σημειώστε την ημερομηνία, διαγράψτε κάθε καταχώρηση του ημερολογίου και ελάτε στην πίστα των Μεγάρων! Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαθέσιμων μοτοσυκλετών για test ride θα σας περιμένει και πάλι, πάντα δωρεάν, πάντα στην σειρά για να τις οδηγήσετε μία-μία! Εμείς βάζουμε όλα τα έξοδα, σας κερνάμε την βενζίνη και σας προσκαλούμε σε μία γιορτή της μοτοσυκλέτας που αντίστοιχη δεν υπάρχει πουθενά!

Για τέταρτη χρονιά, για δύο ολόκληρες ημέρες, πάντα ΔΩΡΕΑΝ, πάντα με τις καινούριες μοτοσυκλέτες, σας προσκαλούμε να οδηγήσετε στην πίστα συνέχεια, ασταμάτητα για όσο περισσότερο αντέχετε εσείς οι ίδιοι! Το Test Ride Event ήταν ένα στοίχημα, ένα κοινωνικό-μοτοσυκλετιστικό πείραμα που ξεκίνησε το 2015 και με την δική σας προτροπή συνεχίζεται ακάθεκτα! Για ακόμα μία φορά λοιπόν, η πίστα των Μεγάρων μαζί με την πίστα του καρτ, σας περιμένει να οδηγήσετε τα νέα μοντέλα μοτοσυκλετών και σκούτερ, με μόνη προϋπόθεση τον σωστό εξοπλισμό και την καλή διάθεση, το MOTO βάζει όλα τα υπόλοιπα!

 

MOTO Test Ride Event 2018: 87 Μοτοσυκλέτες & Scooter - Δείτε την λίστα των μοντέλων ανά εταιρία!

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Κράνος, μπουφάν με προστασίες, γάντια, μακρύ τζην ή αντίστοιχο παντελόνι και μπότες ή μποτάκια μοτοσυκλετιστικά. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ θα μπορείτε να οδηγήσετε αν έρθετε μέχρι τα Μέγαρα με αθλητική φόρμα ή κοντό παντελόνι ή/και αθλητικά παπούτσια! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν θα μπορεί να γίνει καμία έκπτωση στον ελάχιστο εξοπλισμό ασφαλείας που θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Τα υπόλοιπα όμως τα αναλαμβάνουμε εμείς!

Για να γίνει δεκτή η εγγραφή, πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πρέπει να προσκομίσετε έγκυρο δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Οδηγείτε μονάχα τις μοτοσυκλέτες που προβλέπονται από το δίπλωμά σας! Δεκτά είναι τα διπλώματα όλων των κατηγοριών, αλλά θα μπορείτε να οδηγήσετε μοντέλα μοτοσυκλετών που προβλέπονται από την κατηγορία διπλώματος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, όπως κάθε φορά, ότι κανείς δεν θα μπορεί να οδηγήσει αν έρθει με κάτι λιγότερο σε εξοπλισμό από αυτά που γράφουμε, όπως αθλητική φόρμα, ή αθλητικό παπούτσι. Με την αιτιολογία ότι έχετε ταξιδέψει από πολύ μακριά για να έρθετε στο test ride, ζητώντας μας να κάνουμε τα στραβά μάτια για το αθλητικό παπούτσι, ή την φόρμα ή το κοντό παντελόνι (όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχει έρθει κάποιος με κοντό παντελόνι ζητώντας να οδηγήσει στην πίστα) το μόνο που συμβαίνει είναι να μας κάνετε να στεναχωριόμαστε περισσότερο, με το να μην σας δεχτούμε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται καμία έκπτωση στην ασφάλεια. Το αθλητικό παπούτσι μπορεί πολύ εύκολα να φύγει από το πόδι σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, όσο καλά κι αν είναι δεμένο, για αυτό το ΕΛΑΧΙΣΤΟ για το test ride είναι το μποτάκι, όπως το ΕΛΑΧΙΣΤΟ είναι το τζην παντελόνι.

 

κανείς δεν θα μπορεί να οδηγήσει αν έρθει με κάτι λιγότερο από τον απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται αναλυτικά

 

Με την είσοδό σας στον χώρο του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, επισκέπτεστε την γραμματεία όπου γίνεται η εγγραφή σας, ο έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού. Με την επιτυχή εγγραφή προμηθεύεστε το ειδικό βραχιολάκι, που επιτρέπει την είσοδό σας στην πίστα με κάποια από τις μοτοσυκλέτες του Test Ride Event. Το test ride event είναι μία γιορτή του περιοδικού για τους αναγνώστες του, ένα δώρο από εμάς σε εσάς, και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ημερήσιο event. Άλλωστε κανείς δεν έρχεται μέχρι τα Μέγαρα για λίγο, και φυσικά κανείς για να οδηγήσει μία και μόνο μοτοσυκλέτα! Στόχος μας είναι να οδηγήσουν όλοι οι συμμετέχοντες όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες γίνεται και με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έχουμε καταφέρει να αναχωρούν τα γκρουπ των μοτοσυκλετών κάθε 1,5 λεπτό! Είναι ένας χρόνος ρεκόρ για αναβάτες που μόλις τους έχουμε γνωρίσει και που ελαχιστοποιεί την αναμονή σας! Κάθε 1,5 λεπτό αναχωρεί και ένα μεγάλο γκρουπ μοτοσυκλετών, δίνοντας έτσι την εγγύηση πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κάθε ένας συμμετέχοντας στο Test Ride Event βρίσκεται ξανά στην σέλα για ακόμα μία δοκιμή στην πίστα!

Στο Test Ride Event του MOTO οι μοτοσυκλέτες διαλέγουν τον αναβάτη τους, σε μία διαδικασία που είναι πλέον γνωστή και γίνεται με τον ίδιο τρόπο για 4η συνεχή χρονιά!

Το Test Ride Event έχει λοιπόν μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, που είναι να προσφέρει στους φίλους συμμετέχοντες την ευκαιρία να οδηγήσουν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ στην πίστα, κάποια από τα καινούρια μοντέλα! Σε μία διαδικασία που είναι πλέον γνωστή, με τις μοτοσυκλέτες να διαλέγουν τους αναβάτες τους, το Test Ride Event προετοιμάζεται αυτές τις μέρες να υποδεχτεί τον κόσμο με στόχο να σπάσουμε ξανά το ρεκόρ μας, που είναι ο χρόνος του 1,5 λεπτού για την αναχώρηση του επόμενου γκρουπ! Με τόσο μεγάλη ταχύτητα πλήρωσης των ξεχωριστών γκρουπ, καταφέραμε τις προηγούμενες χρονιές πέρσι η αναμονή ανάμεσα σε κάθε test ride του κάθε συμμετέχοντα, όταν στην πίστα ήταν περισσότερα από 1.000 άτομα, να μην ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά! Είκοσι λεπτά για να ξανά οδηγήσεις κι ας ήσουν ένας ανάμεσα σε τόσους πολλούς!

Σύντομα θα ανακοινώσουμε την πλήρη λίστα των διαθέσιμων μοντέλων

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, θα ξεκινήσουμε στις 9:00 το πρωί με την λήξη να είναι στις 18:00 και τις δύο μέρες.

Όλοι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα πρέπει να βρίσκονται στα Μέγαρα το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαΐου! Πάρτε τον απαραίτητο εξοπλισμό σας κι ελάτε να οδηγήσετε τα νέα μοντέλα δωρεάν, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία από τις νεότερες εξελίξεις κι από την οδήγηση στην πίστα, πίσω από τους επαγγελματίες πλοηγούς του California Superbike School!

 

Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο

Ο επόμενος αντιπρόσωπος υπογράφει την σύμβασή του
Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2026

Και επίσημα πλέον μπορεί να ανακοινωθεί στο κοινό η πληροφόρηση που είχε ήδη το δίκτυο πωλήσεων της Triumph και τα συνεργαζόμενα καταστήματα και εταιρείες, καθώς και οι εργαζόμενοι της ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. πως η αγγλική εταιρεία διακόπτει την πολυετή συνεργασία της με τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ υπήρξε ο εισαγωγέας της Triumph για 33 χρόνια και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ένας από τους πετυχημένους στον κλάδο εισαγωγέων μοτοσυκλετών έχοντας ήδη κεφαλοποιήσει τα προηγούμενα βήματά του που εκτός των άλλων συμπεριέλαβαν τότε και την αντιπροσώπευση της Yamaha, προχώρησε στη συμφωνία με το Αγγλικό εργοστάσιο σε μία ταραχώδη περίοδο που η γκάμα της δεν βρισκόταν στο σημερινό επίπεδο.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ στήριξε για πολλά χρόνια την Αγγλική εταιρεία, ιδιαίτερα σε εκείνη την περίοδο πριν από τρεις δεκαετίες και ήλπιζε τουλάχιστον σε μία πιο ήπια μετάβαση, κι ακόμη καλύτερα, να συμπεριληφθεί στην συμφωνία της μετάβασης το στοκ της ή ακόμη και τα προσφάτως εγκαινιασμένα καταστήματα.

Δεν ήταν επίσης κάτι κρυφό στο δίκτυο πωλήσεων πως ο κος Νάσος Ηλιόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία με μεταβιβάσει την αντιπροσωπεία σε άλλη εισαγωγική εταιρεία, έχοντας πραγματοποιήσει ένα πρώτο κύκλο συναντήσεων πριν από αρκετά χρόνια. Το τελευταίο όμως διάστημα η ΗΛΙΟΦΙΛ είχε πραγματοποιήσει σοβαρές επενδύσεις στη λιανική πώληση και είχε ανοίξει και νέο κατάστημα, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ διέθετε και αρκετά σημεία service. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο κι απολύτως λογικό από πλευράς τους πως θα συνεκτιμηθεί η αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της αγοράς επένδυση από την μητρική εταιρεία. Δυστυχώς η TRIUMPH MOTORCYCLES LTD αποφάσισε να διακόψει άμεσα την συνεργασία.

Ο νέος αντιπρόσωπος είναι επίσης γνωστός, διαθέτει μία από τις κορυφαίες σε μερίδιο πωλήσεων εταιρείες της ελληνικής αγοράς και πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου όμως, σύμφωνα με πηγή από τη μεριά της Triumph, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την υπογραφή της σύμβασης με τους Άγγλους.

Δεν αναμένεται λοιπόν άμεσα μία επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της νέας αντιπροσωπείας.

Για τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες Triumph αυτή η μη ομαλή μετάβαση δημιουργεί κενό, αντίστοιχο με εκείνο που υπήρξε με την Kawasaki. Από αυτή τη στιγμή θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξυπηρετηθούν με ανταλλακτικά, πόσο μάλλον με νέα μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί και το site της Triumph στην Ελλάδα.

Για εκείνους που είχαν παραγγείλει μοτοσυκλέτες με βάση και την πρόσφατη καλοκαιρινή προσφορά που είχαν ανακοινώσει, είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνεργαζόμενα καταστήματα θα βρουν σύντομα μία νέα συμφωνία να τους περιμένει με τον νέο αντιπρόσωπο και τα ιδιόκτητα καταστήματα της ΗΛΙΟΦΙΛ να κάνουν τη μετάβαση με τον πλέον ανώδυνο τρόπο για το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πολλά έτη στο πόστο τους.

Ελπίζουμε για τους ιδιοκτήτες της Triumph να επιτευχθεί η ταχεία εξέλιξη και να έχουμε σύντομα την υπογραφή σύμβασης, ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος αντιπρόσωπος.

 

Η ανακοίνωση της ΗΛΙΟΦΙΛ:

 

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.                                                                                                                             Αθήνα 1/7/2026

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH MOTORCYCLES LTD - ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.

Με το παρόν ενημερώνουμε του πελάτες και συνεργάτες μας για την διακοπή συνεργασίας με το Βρετανικό εργοστάσιο στις 30/6/2026, μετά από 33 χρόνια συνεργασίας και μάλιστα χωρίς καμία υπαιτιότητά μας.

Η αρχικά προταθείσα παράταση από το εργοστάσιο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ομαλή μετάβαση στον νέο αντιπρόσωπο - εισαγωγέα, δεν υλοποιήθηκε καθόσον καμία από τις αυτονόητες προϋποθέσεις που ζήτησε η εταιρεία μας για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτή.

Η εταιρεία μας υπήρξε πάντοτε πελατοκεντρική με γνώμονα την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας, από την αγορά και σε όλη την διάρκεια της κατοχής της μοτοσυκλέτας και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα εταιρεία αντιπροσώπευσης που θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με το Βρετανικό εργοστάσιο επίσημα τους επόμενους μήνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας μας για την εξαιρετικά καλή σχέση που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον με την αγαπημένη μας μάρκα.