MOTO Test Ride Event 2018 - Έρχεται το μεγαλύτερο test ride της χρονιάς!

Το μεγαλύτερο Test Ride της Ευρώπης!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2018

Το μεγαλύτερο Test Ride μπαίνει δυναμικά στην τέταρτη εκκίνησή του! Πολυαναμενόμενο και αγαπημένο, το Test Ride Event έρχεται και το 2018 στις 5 και 6 Μαΐου, το πρώτο δηλαδή Σαββατοκύριακο του Μαΐου! Σημειώστε την ημερομηνία, διαγράψτε κάθε καταχώρηση του ημερολογίου και ελάτε στην πίστα των Μεγάρων! Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαθέσιμων μοτοσυκλετών για test ride θα σας περιμένει και πάλι, πάντα δωρεάν, πάντα στην σειρά για να τις οδηγήσετε μία-μία! Εμείς βάζουμε όλα τα έξοδα, σας κερνάμε την βενζίνη και σας προσκαλούμε σε μία γιορτή της μοτοσυκλέτας που αντίστοιχη δεν υπάρχει πουθενά!

Για τέταρτη χρονιά, για δύο ολόκληρες ημέρες, πάντα ΔΩΡΕΑΝ, πάντα με τις καινούριες μοτοσυκλέτες, σας προσκαλούμε να οδηγήσετε στην πίστα συνέχεια, ασταμάτητα για όσο περισσότερο αντέχετε εσείς οι ίδιοι! Το Test Ride Event ήταν ένα στοίχημα, ένα κοινωνικό-μοτοσυκλετιστικό πείραμα που ξεκίνησε το 2015 και με την δική σας προτροπή συνεχίζεται ακάθεκτα! Για ακόμα μία φορά λοιπόν, η πίστα των Μεγάρων μαζί με την πίστα του καρτ, σας περιμένει να οδηγήσετε τα νέα μοντέλα μοτοσυκλετών και σκούτερ, με μόνη προϋπόθεση τον σωστό εξοπλισμό και την καλή διάθεση, το MOTO βάζει όλα τα υπόλοιπα!

 

MOTO Test Ride Event 2018: 87 Μοτοσυκλέτες & Scooter - Δείτε την λίστα των μοντέλων ανά εταιρία!

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Κράνος, μπουφάν με προστασίες, γάντια, μακρύ τζην ή αντίστοιχο παντελόνι και μπότες ή μποτάκια μοτοσυκλετιστικά. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ θα μπορείτε να οδηγήσετε αν έρθετε μέχρι τα Μέγαρα με αθλητική φόρμα ή κοντό παντελόνι ή/και αθλητικά παπούτσια! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν θα μπορεί να γίνει καμία έκπτωση στον ελάχιστο εξοπλισμό ασφαλείας που θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Τα υπόλοιπα όμως τα αναλαμβάνουμε εμείς!

Για να γίνει δεκτή η εγγραφή, πέρα από τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πρέπει να προσκομίσετε έγκυρο δίπλωμα μοτοσυκλέτας. Οδηγείτε μονάχα τις μοτοσυκλέτες που προβλέπονται από το δίπλωμά σας! Δεκτά είναι τα διπλώματα όλων των κατηγοριών, αλλά θα μπορείτε να οδηγήσετε μοντέλα μοτοσυκλετών που προβλέπονται από την κατηγορία διπλώματος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, όπως κάθε φορά, ότι κανείς δεν θα μπορεί να οδηγήσει αν έρθει με κάτι λιγότερο σε εξοπλισμό από αυτά που γράφουμε, όπως αθλητική φόρμα, ή αθλητικό παπούτσι. Με την αιτιολογία ότι έχετε ταξιδέψει από πολύ μακριά για να έρθετε στο test ride, ζητώντας μας να κάνουμε τα στραβά μάτια για το αθλητικό παπούτσι, ή την φόρμα ή το κοντό παντελόνι (όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχει έρθει κάποιος με κοντό παντελόνι ζητώντας να οδηγήσει στην πίστα) το μόνο που συμβαίνει είναι να μας κάνετε να στεναχωριόμαστε περισσότερο, με το να μην σας δεχτούμε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται καμία έκπτωση στην ασφάλεια. Το αθλητικό παπούτσι μπορεί πολύ εύκολα να φύγει από το πόδι σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, όσο καλά κι αν είναι δεμένο, για αυτό το ΕΛΑΧΙΣΤΟ για το test ride είναι το μποτάκι, όπως το ΕΛΑΧΙΣΤΟ είναι το τζην παντελόνι.

 

κανείς δεν θα μπορεί να οδηγήσει αν έρθει με κάτι λιγότερο από τον απαραίτητο εξοπλισμό που αναφέρεται αναλυτικά

 

Με την είσοδό σας στον χώρο του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, επισκέπτεστε την γραμματεία όπου γίνεται η εγγραφή σας, ο έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού. Με την επιτυχή εγγραφή προμηθεύεστε το ειδικό βραχιολάκι, που επιτρέπει την είσοδό σας στην πίστα με κάποια από τις μοτοσυκλέτες του Test Ride Event. Το test ride event είναι μία γιορτή του περιοδικού για τους αναγνώστες του, ένα δώρο από εμάς σε εσάς, και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ημερήσιο event. Άλλωστε κανείς δεν έρχεται μέχρι τα Μέγαρα για λίγο, και φυσικά κανείς για να οδηγήσει μία και μόνο μοτοσυκλέτα! Στόχος μας είναι να οδηγήσουν όλοι οι συμμετέχοντες όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες γίνεται και με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έχουμε καταφέρει να αναχωρούν τα γκρουπ των μοτοσυκλετών κάθε 1,5 λεπτό! Είναι ένας χρόνος ρεκόρ για αναβάτες που μόλις τους έχουμε γνωρίσει και που ελαχιστοποιεί την αναμονή σας! Κάθε 1,5 λεπτό αναχωρεί και ένα μεγάλο γκρουπ μοτοσυκλετών, δίνοντας έτσι την εγγύηση πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κάθε ένας συμμετέχοντας στο Test Ride Event βρίσκεται ξανά στην σέλα για ακόμα μία δοκιμή στην πίστα!

Στο Test Ride Event του MOTO οι μοτοσυκλέτες διαλέγουν τον αναβάτη τους, σε μία διαδικασία που είναι πλέον γνωστή και γίνεται με τον ίδιο τρόπο για 4η συνεχή χρονιά!

Το Test Ride Event έχει λοιπόν μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, που είναι να προσφέρει στους φίλους συμμετέχοντες την ευκαιρία να οδηγήσουν ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ στην πίστα, κάποια από τα καινούρια μοντέλα! Σε μία διαδικασία που είναι πλέον γνωστή, με τις μοτοσυκλέτες να διαλέγουν τους αναβάτες τους, το Test Ride Event προετοιμάζεται αυτές τις μέρες να υποδεχτεί τον κόσμο με στόχο να σπάσουμε ξανά το ρεκόρ μας, που είναι ο χρόνος του 1,5 λεπτού για την αναχώρηση του επόμενου γκρουπ! Με τόσο μεγάλη ταχύτητα πλήρωσης των ξεχωριστών γκρουπ, καταφέραμε τις προηγούμενες χρονιές πέρσι η αναμονή ανάμεσα σε κάθε test ride του κάθε συμμετέχοντα, όταν στην πίστα ήταν περισσότερα από 1.000 άτομα, να μην ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά! Είκοσι λεπτά για να ξανά οδηγήσεις κι ας ήσουν ένας ανάμεσα σε τόσους πολλούς!

Σύντομα θα ανακοινώσουμε την πλήρη λίστα των διαθέσιμων μοντέλων

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, θα ξεκινήσουμε στις 9:00 το πρωί με την λήξη να είναι στις 18:00 και τις δύο μέρες.

Όλοι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα πρέπει να βρίσκονται στα Μέγαρα το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαΐου! Πάρτε τον απαραίτητο εξοπλισμό σας κι ελάτε να οδηγήσετε τα νέα μοντέλα δωρεάν, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία από τις νεότερες εξελίξεις κι από την οδήγηση στην πίστα, πίσω από τους επαγγελματίες πλοηγούς του California Superbike School!

 

Ιταλία: Η Beta πουλάει μαθήματα Trial και στους εντουράδες

Γνωριμία με το trial από εκπαιδευτές της Beta, με κόστος μόλις 39 ευρώ
Try Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Η Beta δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες κάθε επιπέδου να δοκιμάσουν την οδήγηση trial μοτοσυκλετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα "Try Trial Special Edition", που συνδυάζει εκπαίδευση, εξοπλισμό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα

Το Try Trial Special Edition περιλαμβάνει ένα μάθημα διάρκειας 60 λεπτών με επίσημους εκπαιδευτές της Beta, σχεδιασμένο για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του trial μέσα από βασικές τεχνικές και ασκήσεις που βελτιώνουν τον έλεγχο και την ισορροπία πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες όπως η δυναμική ισορροπία, ο ακριβής έλεγχος και χειρισμός γκαζιέρας και συμπλέκτη, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι σωστές μεταφορές βάρους για την υπέρβαση εμποδίων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 39 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, το ωριαίο μάθημα με τους εκπαιδευτές, καθώς και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και ημερομηνίες στην Ιταλία με αφορμή μοτοσυκλετιστικά αγωνιστικά δρώμενα, στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου, στο Abetone (Pistoia), παράλληλα με αγώνα Hard Enduro, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία στους φίλους του enduro να γνωρίσουν τις τεχνικές του trial και στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου, στο Gaby (Aosta), κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Ιταλικού Πρωταθλήματος Trial, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις του αθλήματος.