MOTO Test Ride Event 2019: Ακόμη περισσότερα μοντέλα

Οι επιλογές πληθαίνουν
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/5/2019

Έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό event της Ελλάδας και το μεγαλύτερο Test Ride Event σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμη και τώρα, κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα πριν ανοίξουμε τις πύλες στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, η λίστα με τα μοντέλα που δηλώνονται από τις εταιρείες εξακολουθεί να μεγαλώνει, φτάνοντας αισίως τις 80 συμμετοχές! Οι πιο πρόσφατες προσθήκες έρχονται από την Piaggio, την Vespa, την Yamaha και την Ducati. Σχεδόν όλες οι εταιρείες θα είναι εκεί. Δεν μπορεί να λείπετε εσείς!

Ducati
Monster 821
Multistrada 950S
Multistrada 1260 Enduro
Scrambler Full Throttle

Για πρώτη χρονιά φέτος η ιταλική φίρμα θα συμμετέχει στο MOTO Test Ride Event με το Monster 821, ενώ θα διαθέτει και τρία ακόμη μοντέλα που θα μπορούν να οδηγηθούν μετά το διάλειμμα στις 15:00 κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στην γραμματεία και με σειρά προτεραιότητας

* Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες μετά τις 15:00 και θα μπορούν να οδηγηθούν κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στην γραμματεία και με σειρά προτεραιότητας

 

Piaggio / Vespa
Beverly 300
Beverly 350 Sport Touring
GTS 300 HPE Supertech

Τα best sellers της οικογένειας Beverly θα δηλώσουν παρών στα Μέγαρα, μαζί με την Vespa GTS 300 HPE που διαθέτει τον ανανεωμένο και δυνατότερο κινητήρα των 300cc!

 

Yamaha
YS 125
MT-10
TMAX Sport Edition
MT-09SP
Tracer 900
MT 320
MT-07
NMAX

Με οκτώ μοτοσυκλέτες και scooters θα είναι παρούσα η Yamaha στην πίστα των Μεγάρων, τα οποία καταλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Από τα streetfighter MT-10, MT-09SP, ΜΤ-07 και MT 320, μέχρι το sport touring Tracer 900, τα best sellers scooters TMAX S.E. και NMAX, αλλά και το χρηστικό YS125!

 

Παρακάτω ακολουθούν και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν δηλωθεί ήδη από τις εταιρείες με τη χρονολογική σειρά που δηλώθηκαν, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα

 

BMW


S1000XR
R1250R
F850GS

To S1000XR είναι "θαμώνας" πλέον στο event και τώρα στην ανανεωμένη μορφή του δίνει μια διαφορετική διάσταση για τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της BMW. To R1250R από την άλλη, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του βελτιωμένου boxer με την ShiftCam τεχνολογία που έχει προσδώσει νέα χαρακτηριστικά στην απόδοση του δικύλινδρου. Το F850GS θα εκπροσωπήσει τα δικύλινδρα εν σειρά των Βαυαρών στο νέο… outfit για το 2019.

 

 

Kawasaki


Versys 1000 SE
Versys 650
Versys 300X
Z900RS
W800
Z400

Η Kawasaki θα παρατάξει σύσσωμη την οικογένεια των Versys, με το Versys 1000 SE να συγκεντρώνει την προσοχή, καθώς ο πλούσιος ηλεκτρονικός εξοπλισμός του το έχει ανανεώσει ριζικά, ενώ τα Versys 650 και Versys 300X αποτελούν από τις πιο δυνατές επιλογές σε δύο αντίστοιχα από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της αγοράς. Το Ζ900RS είναι η neoretro πρόταση από το Akashi, ενώ το W800 φέρει την κλασσική παράδοση της Kawasaki προσαρμοσμένη στην Euro4 εποχή, μαζί με το Ζ400 που θέτει τα στάνταρ των επιδόσεων στην μικρομεσαία κατηγορία των Naked μοτοσυκλετών.


Peugeot


Belville 200i
Speedfight 4 125i

Δύο διαφορετρικές εκφάνσεις από το σύμπαν των scooter θα έχει διαθέσιμες η Peugeot, με το Belville 200i που συνδυάζει το στιλ με την πρακτικότητα και το Speedfight 4 που δεν μπορεί να κρύψει τα σπορ γονίδιά του.

 

Aprilia

RSV4 1100 Factory
Tuono 1100 Factory

Μέσα στις πρώτες κιόλας συμμετοχές, ήταν η μοτοσυκλέτα με τα περισσότερα άλογα που κατέγραψε το δυναμόμετρο του ΜΟΤΟ. Η ναυαρχίδα της Aprilia που θα συνοδεύεται από τ streetfighter Tuono –επίσης στην έκδοση Factory- με το οποίο μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα. Το ποδαρικό στις δηλώσεις συμμετοχών έγινε με πολλά γκάζια!

 

Daytona

X310
T310
R310

Τα μονοκύλινδρα της Daytona που κατασκευάζονται από την Zontes, και που μέχρι στιγμής έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις χάρη στον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και την ποιότητα κατασκευής τους, σε συνδυασμό με την άκρως ανταγωνιστική τιμή τους, θα βρίσκονται όλα διαθέσιμα για εσάς.

 

FB Mondial

HPS 300
HPS 125

Η αναγεννημένη Mondial θα είναι παρούσα με τις δύο εκδόσεις-κυβισμούς του εντυπωσιακού σχεδιαστικά HPS.


Honda

CB650F
CB500F MY18
CBR500R
CB300R
CB500X MY19
CRF250 RALLY MY18 BLACK
NC750 X ABS DCT 2018
X-ADV
INTEGRA NC750 2018
AFRICA TWIN ABS 2018 M/T
AFRICA TWIN BIG TANK ABS DCT 2018
GTR150
MONKEY 125 ABS
C125 ICONIC-RED
SH MODE 125
FORZA 300 ABS
SH300 AIR FORCE
SH150 ABS TOP BOX 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αντιπροσωπεία της Honda στην Ελλάδα θα έχει μια δυναμική παρουσία με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 μοντέλα! Από το Africa Twin μέχρι το CB650F και από το Χ-ADV μέχρι την οικογένεια των SH οι επιλογές θα είναι πραγματικά πολλές, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το παρών θα δηλώσουν το Z125 Monkey και το C 125 Super Cub, καθώς και το παπί GTR 150.

 
Kymco

AK 550i ABS Noodoe

Xciting S 400i ABS Noodoe

DownTown 350i ABS Noodoe

XTown 300i ABS

Agility 16+ 200i ABS

Τα αναβαθμισμένα scooters της Kymco που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα υποκατηγοριών, με τα περισσότερα από αυτά να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα πολυμέσων και οργάνων Noodoe της εταιρείας, θα είναι κι αυτά διαθέσιμα όλο το διήμερο του event.

 
Moto Guzzi

V85TT
Το πολυαναμενόμενο adventure bike της Moto Guzzi, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το event. Θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι όλα όσα διαβάσατε στην παρουσίαση του μοντέλου μέσα από τις σελίδες του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα.


Royal Enfield

Himalayan
Classic
Interceptor
Continental GT

Η Royal Enfield θα έχει επίσης μια δυναμική παρουσία, καθώς πέρα από τα Himalayan και Classic θα διαθέτει και τα δύο δικύλινδρα, Interceptor και Continental GT 650cc, που σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην Ιστορία της.


Suzuki

V-Strom 250
V-Strom 650
V-Strom 650XT
V-Strom 1000
SV 650
GSX250R
GSX-S125
Address 110
Burgman 200
Burgman 400

Η Suzuki θα παρατάξει στα πιτς των Μεγάρων τα best sellers της, όλη την οικογένεια των V-Strom δηλαδή, μαζί με τις προτάσεις της για την μεσαία και μικρότερη κατηγορία κυβικών, αλλά και δύο από τα πιο εμπορικά μέλη της οικογένειας των Burgman

 


SYM

VF185
HD300

Το μεγαλύτερο παπί της αγοράς –από άποψη κυβικών- και το ανανεωμένο HD300, θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν την SYM δίνοντας την δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από την φιλοσοφία της εταιρείας που καταγράφει εκ των μεγαλύτερων ποσοστών των ταξινομήσεων στην Ελλάδα.

 

Ακόμη περισσότερα μοντέλα θα προστεθούν τις αμέσως επόμενες μέρες!

 

 

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού

Οι αλλαγές που είδαμε στον CP2 βρήκαν τον δρόμο τους στο Tracer 7
Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2025

Επιτέλους η Yamaha παρουσίασε τον διάδοχο του Tracer 7 που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που άλλαξε η σειρά MT-07 και αναβαθμίστηκε και το Tenere με το οποίο μοιράζεται τον κινητήρα. Επόμενο λογικό βήμα να δούμε τις αλλαγές αυτές και στο Tracer 7 με τον κόσμο που ήταν σε διαδικασία αγοράς για μοτοσυκλέτα της κατηγορίας να ανυπομονεί να δει την τελική τους μορφή.

Οι αλλαγές σε εξοπλισμό και ηλεκτρονική διαχείριση κινητήρα συνοδεύονται από διαφορετικό σχεδιασμό για την συνολική εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ώστε και οπτικά να είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις γενιές αλλά κυρίως, να έρθει πιο κοντά στο Tracer 9 υιοθετώντας το οικογενειακό στιλ. Ευτυχώς με λιγότερο αμφιλεγόμενο τρόπο και με μεγαλύτερη απήχηση από το ευρύ κοινό.

Πέρα από τις γραμμές που ακολούθησε στον σχεδιασμό η αναβαθμισμένη πλευρά του Tracer 7 και η σύνδεση με το Tracer 9 αναδεικνύεται και στον τρόπο που λειτουργούν τα φώτα με «fade in» στην εκκίνηση του κινητήρα, μία από τις διάφορες λεπτομέρειες με τις οποίες η Yamaha θέλει να ντύσει οπτικά την ανωτερότητά του έναντι πιο προσιτών οικονομικά μοτοσυκλετών.

Οι βασικές αλλαγές που έχει το νέο Tracer 7 περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική διαχείριση του γκαζιού, Y-CCT, που ανοίγει την πόρτα στο Cruise Control να έρθει με ευκολία, όπως και στους διαφορετικούς χάρτες απόδοσης του κινητήρα. Το ρεζερβουάρ έχει ανέβει στα 18 λίτρα και βλέπουμε να μπαίνει και εδώ η νέα έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα. Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο τηλεσκοπικό στα 41mm διάμετρο και ρυθμιζόμενο σε 18 κλικ απόσβεσης επαναφοράς, ενώ επανασχεδιασμένο είναι και το ψαλίδι που έχει μακρύνει 40mm. Αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά αλλάζει και το υποπλαίσιο αλλά έτσι και αλλιώς η Yamaha επανασχεδίασε συνολικά το ατσάλινο πλαίσιο με στόχο να ευνοήσει την σταθερότητα και την άνεση της μοτοσυκλέτας στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ δηλώνει πως παραμένει άνετη και ευέλικτη στην καθημερινή οδήγηση.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Στα χνάρια του Tracer 9 αλλά με λιγότερο αμφιλεγόμενο τρόπο

Διαφορετικό μεταξόνιο, υποπλαίσιο και πλαίσιο σημαίνει πως αλλάζει και η εργονομία θέσης οδήγησης, όπου και εδώ ο στόχος της Yamaha ήταν να ευνοήσει την πολύωρη οδήγηση χωρίς να γίνει καμία θυσία στην καθημερινή μετακίνηση που πρεσβεύει η μοτοσυκλέτα αυτή. Το νέο φαρδύτερο κατά 25mm τιμόνι που δημιουργεί καλύτερο μοχλό για τις μανούβρες που απαιτεί η καθημερινότητα έρχεται και 30mm ψηλότερα σε μία πιο φυσική θέση για τους ώμους και του αγκώνες σε ένα πλήθος αναβατών με διαφορετικό ύψος. Η σέλα δεν είναι ενιαία και του αναβάτη ρυθμίζεται σε εύρος 20mm για τον ανωτέρω λόγο, με το σχήμα της να έχει αλλάξει εμπρός ώστε να πατούν όλοι με μεγαλύτερη ευκολία στο έδαφος.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Ρυθμίζεται σε ύψος η σέλα του αναβάτη, μακρύτερη του συνεπιβάτη. Στην Gallery της έκδοσης GT με πιο άνετο αφρώδες

Στην έκδοση GT τόσο το εξωτερικό υλικό της σέλας όσο και το αφρώδες εσωτερικά είναι διαφορετικά και πιο άνετα στο ταξίδι. Του συνεπιβάτη έχει μακρύνει αντίστοιχα με το ψαλίδι κατά 40mm δημιουργώντας τον απαραίτητο χώρο για άνεση στην μεγαλύτερη παραμονή όπως επίσης και στις δυνατότητες φόρτωσης.

Η ζελατίνη της έκδοσης GT είναι και 90mm ψηλότερη και ρυθμιζόμενη σε εύρος 60mm έχοντας περάσει CFD ανάλυση για την αεροδυναμική της με πρώτο μέλημα να μην δημιουργεί στροβιλισμούς κουνώντας το κράνος του αναβάτη αλλά και το φαινόμενο της υποπίεσης όπου νιώθεις συνεχώς μία πίεση στον αυχένα όταν την σηκώσεις ψηλότερα. Για τον ίδιο λόγο είναι και ένα χιλιοστό παχύτερη για να παραμένει σταθερή χωρίς κραδασμούς. Η έκδοση GT έρχεται στον βασικό της εξοπλισμό και με θερμαινόμενα γκριπ.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Ρυθμιζόμενη η ζελατίνα και με αεροδυναμική σχεδίαση

Οι διακόπτες είναι οι νέοι που έχουμε δει ήδη από την Yamaha και βρίσκουν τώρα τον δρόμο τους και στο Tracer 7 με την οθόνη να είναι μία επίσης δημοφιλή προσθήκη καθώς προσφέρει δυνατότητα πλοήγησης μέσα από κατάλληλη εφαρμογή στο συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο. Για αυτό τον λόγο και έχουμε φυσικά διεπαφή και φόρτιση USB Type-C δίπλα στην οθόνη. Τα φλας αναβοσβήνουν ταυτόχρονα στο δυνατό φρενάρισμα και αυτοακυρώνονται στην περίπτωση στροφή μετά από 15 δευτερόλεπτα ή 150 μέτρα, όποιο έρθει πρώτο.

Το Tracer 7 έρχεται με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Pilot Road 6 GT, μία σωστή επιλογή που δείχνει σεβασμό στον πελάτη.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού
Η έγχρωμη TFT 5 ιντσών βρήκει τον δρόμο της στο Tracer 7

Η Yamaha υπόσχεται αναβαθμισμένη λειτουργία και αίσθηση από τα φρένα με νέες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες για καλύτερη απόδοση στο δυνατό φρενάρισμα.

Στον κινητήρα τώρα έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε ήδη δοκιμάσει στο εξωτερικό αλλά και σε ελληνικό έδαφος στο MT-07 αλλά και στο Tenere. Αυτό σημαίνει πως ο CP2 των 690 κυβικών με τον στρόφαλο των 270 μοιρών αποδίδει 72 ίππους στις 8.750 στροφές και 6,kg.m ροπής στις 6.500 στροφές. Ένας ροπάτος κινητήρας που έχει αυξημένες σπορ δυνατότητες χωρίς να παράγει ενοχλητικούς κραδασμούς για το ταξίδι με τον μονόδρομο και με υποβοήθηση συμπλέκτη να είναι κατά 22% πιο εύκολος στην διαχείριση της μανέτας.

Νέο Yamaha Tracer 7 / GT 2025: Παρουσιάστηκε ανανεωμένο με την προσθήκη ηλεκτρονικού γκαζιού

Φυσικά περιμένουμε και μία έκδοση με αυτόματο κιβώτιο από την στιγμή που αυτό έχει βρει ήδη τον δρόμο του στο MT-07, πόσο μάλλον στο Tracer 9. Επειδή η Yamaha δεν θέλει να τραβήξει αυτές τις ημέρες τα βλέμματα μακριά από την αυτόματο έκδοση του Tracer9 δεν ανακοινώνει την αντίστοιχη έκδοση του Tracer7 που αναμένεται όμως σύντομα να έρθει και αυτή.

Ακολουθεί μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών του νέου Tracer 7 και Tracer7 GΤ: