MOTO test ride event: rider’s manual UPDATE!

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

28/5/2015

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το καλύτερο μοτοσυκλετιστικό διήμερο!

 

MOTO test ride event: rider’s manual

Συγχαρητήρια για την επιλογή του ΜΟΤΟ test ride event!

Συνήθως όταν σου δίνουν manual είναι γιατί αγόρασες μία (1) μοτοσυκλέτα. Με το ΜΟΤΟ δεν είναι έτσι. Πρώτα σου δίνει το rider’s manual και μετά, το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου, θα σου έχει 50 μοτοσυκλέτες και 20 scooter για να οδηγήσεις στα Μέγαρα. Κι ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι ή να πληρώσεις.

 

 

Συνοπτική έκδοση riders manual: Έρχεσαι Μέγαρα. Δηλώνεις συμμετοχή. Οδηγείς με την ψυχή σου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για φιλομαθείς:

Γιατί να έρθεις;

Γιατί γουστάρεις μοτοσυκλέτα, και είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχεις για να βρεις τόσα νέα μοντέλα 2015 μαζεμένα, έτοιμα να τα οδηγήσεις στις ασφαλείς συνθήκες της πίστας. Εξάλλου, όλοι θα είναι εκεί: Σύσσωμο το ΜΟΤΟ, όλες οι αντιπροσωπείες και οι άνθρωποί τους για να λύσεις κάθε σου απορία, όλοι οι φίλοι κι οι γνωστοί.

 

Στόχος του MOTO test ride event

Απλά πράγματα: Να οδηγήσεις όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες γίνεται. Όρεξη νά’χεις.

 

Προπόνηση για το event

Καλό θα ήταν να μην ξενυχτήσεις το προηγούμενο βράδυ. Καλύτερα να βρεις μια-δυό ωρίτσες να κοιμηθείς, γιατί τα μηχανάκια είναι πολλά κι η μέρα μεγάλη.

 

Εξοπλισμός, εννοείται

Ετοίμασε από την προηγούμενη τον εξοπλισμό σου: Full face κράνος, μπουφάν με προστατευτικά, γάντια, παντελόνι με προστατευτικά (αν δεν έχεις, μέχρι τζην θα κάνουμε τα στραβά μάτια...) και μπότες ή μποτάκια. Μην ξεχάσεις το δίπλωμά σου.

 

On the road

Αν δεν μένεις στα Μέγαρα, τότε αναγκαστικά από Εθνική οδό, έξοδος Πάχη – Μέγαρα. Η πίστα είναι προς παραλία, όχι προς Μέγαρα, και μετά το πρώτο αριστερά. Έχει ταμπέλα, και μετά μια διασταύρωση χωρίς ταμπέλα, που πάμε δεξιά. Αν δεν έχεις μηχανή για να έρθεις, κι οι παλιάνθρωποι οι φίλοι σου δεν σε παίρνουν μαζί, μη μασάς. Υπάρχει και προαστιακός εκεί κοντά. Υπάρχει και ωτοστόπ, αν σε δουν με κράνος όλο και κάποιος θα σε μαζέψει. Θα κάνεις και γνωριμίες.

 

Πότε θα έρθεις;

Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9 το πρωί, Κυριακή 14 Ιουνίου το ίδιο. Το Σάββατο τα test ride θα τελειώσουν στις 19:30, την Κυριακή στις 19:00.

 

Κι εκεί;

Παρκάρεις έξω από τα πιτς. Μπαίνεις και πας στην αίθουσα της γραμματείας (tip: Απ’ έξω γράφει "γραμματεία".) Συμπληρώνεις πλήρως το έντυπο συμμετοχής, έχοντας μαζί και το δίπλωμά σου. Η ευγενεστάτη γραμματεία παίρνει το έντυπο, σου φοράει το βραχιολάκι, κι είσαι έτοιμος να οδηγήσεις.

 

Τώρα στην πίστα!

Οι μοτοσυκλέτες θα είναι χωρισμένες σε group των 10.

Κάθε group θα κάνει τρεις γύρους στην πίστα (δηλαδή 6,3 χιλιόμετρα).

Κάθε 7 περίπου λεπτά θα μπαίνουν δύο group στην πίστα, με διαφορά μισή πίστα μεταξύ τους.

Για κάθε group θα υπάρχει πλοηγός.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός: Μπορείς να οδηγήσεις όσες φορές θέλεις. Κατεβαίνεις από τη μία, περιμένεις για το επόμενο διαθέσιμο group.

 

Πλοηγός θα υπάρχει και στην πίστα kart, όπου θα γίνονται τα test rides των scooter.

 

Κανόνες ασφαλείας:

Ακολουθούμε τον πλοηγό και τις υποδείξεις του.

Κρατάμε αποστάσεις.

Οι προσπεράσεις δεν επιτρέπονται.

Δεν σταματάμε στην πίστα.

 

 

Οι μοτοσυκλέτες του test ride:

 

SUZUKI GSX1300R HAYABUSA, GSX-S 1000, V-STROM 1000, V-STROM 1000, GSR 750, V-STROM 650, V-STROM 650XT, INAZUMA 250

KAWASAKI Z1000, VERSYS 1000, VERSYS 650, VULCAN 650S, Z300, Z250SL, NINJA 250 SL

KTM 1290 ADVENTURE, 1290 SUPER DUKE R, 1190 ADVENTURE, 1050 ADVENTURE, 690 DUKE, RC 390, 390 DUKE, 200 DUKE, RC 200

BMW S1000XR, R-NineT, R1200R, R1200RS, F800GS

TRIUMPH STREET TRIPLE R, TIGER 800 XRX, TIGER 1050 SPORT, BONNEVILLE T100, TIGER EXPLORER 1200

HONDA CROSSTOURER 1200, CROSSRUNNER 800, INTEGRA 750, NC 750, CB650F, CB500X, CBR500

YAMAHA MT-125, MT-07, MT-09, MT-09 TRACER, YZF-R3

ROYAL ENFIELD CLASSIC 500

 

και scooter:

SUZUKI ADRESS 110, BURGMAN 200, BURGMAN 650

KAWASAKI J300

HONDA PCX150, SH150

AEON URBAN 350i

RYIA JAZZ 150

KYMCO XCITING 400i ABS, DOWNTOWN 350i ABS, K-XCT 300i ABS, PEOPLE GTi 300 ABS, AGILITY 16+ 200i

YAMAHA XENTER 150, TRICITY 125, XMAX 400

QUADRO 4

SYM SYMPHONY ST200i

Ετικέτες

Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο

Ο επόμενος αντιπρόσωπος υπογράφει την σύμβασή του
Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2026

Και επίσημα πλέον μπορεί να ανακοινωθεί στο κοινό η πληροφόρηση που είχε ήδη το δίκτυο πωλήσεων της Triumph και τα συνεργαζόμενα καταστήματα και εταιρείες, καθώς και οι εργαζόμενοι της ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. πως η αγγλική εταιρεία διακόπτει την πολυετή συνεργασία της με τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ υπήρξε ο εισαγωγέας της Triumph για 33 χρόνια και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ένας από τους πετυχημένους στον κλάδο εισαγωγέων μοτοσυκλετών έχοντας ήδη κεφαλοποιήσει τα προηγούμενα βήματά του που εκτός των άλλων συμπεριέλαβαν τότε και την αντιπροσώπευση της Yamaha, προχώρησε στη συμφωνία με το Αγγλικό εργοστάσιο σε μία ταραχώδη περίοδο που η γκάμα της δεν βρισκόταν στο σημερινό επίπεδο.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ στήριξε για πολλά χρόνια την Αγγλική εταιρεία, ιδιαίτερα σε εκείνη την περίοδο πριν από τρεις δεκαετίες και ήλπιζε τουλάχιστον σε μία πιο ήπια μετάβαση, κι ακόμη καλύτερα, να συμπεριληφθεί στην συμφωνία της μετάβασης το στοκ της ή ακόμη και τα προσφάτως εγκαινιασμένα καταστήματα.

Δεν ήταν επίσης κάτι κρυφό στο δίκτυο πωλήσεων πως ο κος Νάσος Ηλιόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία με μεταβιβάσει την αντιπροσωπεία σε άλλη εισαγωγική εταιρεία, έχοντας πραγματοποιήσει ένα πρώτο κύκλο συναντήσεων πριν από αρκετά χρόνια. Το τελευταίο όμως διάστημα η ΗΛΙΟΦΙΛ είχε πραγματοποιήσει σοβαρές επενδύσεις στη λιανική πώληση και είχε ανοίξει και νέο κατάστημα, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ διέθετε και αρκετά σημεία service. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο κι απολύτως λογικό από πλευράς τους πως θα συνεκτιμηθεί η αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της αγοράς επένδυση από την μητρική εταιρεία. Δυστυχώς η TRIUMPH MOTORCYCLES LTD αποφάσισε να διακόψει άμεσα την συνεργασία.

Ο νέος αντιπρόσωπος είναι επίσης γνωστός, διαθέτει μία από τις κορυφαίες σε μερίδιο πωλήσεων εταιρείες της ελληνικής αγοράς και πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου όμως, σύμφωνα με πηγή από τη μεριά της Triumph, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την υπογραφή της σύμβασης με τους Άγγλους.

Δεν αναμένεται λοιπόν άμεσα μία επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της νέας αντιπροσωπείας.

Για τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες Triumph αυτή η μη ομαλή μετάβαση δημιουργεί κενό, αντίστοιχο με εκείνο που υπήρξε με την Kawasaki. Από αυτή τη στιγμή θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξυπηρετηθούν με ανταλλακτικά, πόσο μάλλον με νέα μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί και το site της Triumph στην Ελλάδα.

Για εκείνους που είχαν παραγγείλει μοτοσυκλέτες με βάση και την πρόσφατη καλοκαιρινή προσφορά που είχαν ανακοινώσει, είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνεργαζόμενα καταστήματα θα βρουν σύντομα μία νέα συμφωνία να τους περιμένει με τον νέο αντιπρόσωπο και τα ιδιόκτητα καταστήματα της ΗΛΙΟΦΙΛ να κάνουν τη μετάβαση με τον πλέον ανώδυνο τρόπο για το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πολλά έτη στο πόστο τους.

Ελπίζουμε για τους ιδιοκτήτες της Triumph να επιτευχθεί η ταχεία εξέλιξη και να έχουμε σύντομα την υπογραφή σύμβασης, ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος αντιπρόσωπος.

 

Η ανακοίνωση της ΗΛΙΟΦΙΛ:

 

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.                                                                                                                             Αθήνα 1/7/2026

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH MOTORCYCLES LTD - ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.

Με το παρόν ενημερώνουμε του πελάτες και συνεργάτες μας για την διακοπή συνεργασίας με το Βρετανικό εργοστάσιο στις 30/6/2026, μετά από 33 χρόνια συνεργασίας και μάλιστα χωρίς καμία υπαιτιότητά μας.

Η αρχικά προταθείσα παράταση από το εργοστάσιο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ομαλή μετάβαση στον νέο αντιπρόσωπο - εισαγωγέα, δεν υλοποιήθηκε καθόσον καμία από τις αυτονόητες προϋποθέσεις που ζήτησε η εταιρεία μας για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτή.

Η εταιρεία μας υπήρξε πάντοτε πελατοκεντρική με γνώμονα την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας, από την αγορά και σε όλη την διάρκεια της κατοχής της μοτοσυκλέτας και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα εταιρεία αντιπροσώπευσης που θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με το Βρετανικό εργοστάσιο επίσημα τους επόμενους μήνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας μας για την εξαιρετικά καλή σχέση που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον με την αγαπημένη μας μάρκα.