MOTO test ride event: rider’s manual UPDATE!

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

28/5/2015

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το καλύτερο μοτοσυκλετιστικό διήμερο!

 

MOTO test ride event: rider’s manual

Συγχαρητήρια για την επιλογή του ΜΟΤΟ test ride event!

Συνήθως όταν σου δίνουν manual είναι γιατί αγόρασες μία (1) μοτοσυκλέτα. Με το ΜΟΤΟ δεν είναι έτσι. Πρώτα σου δίνει το rider’s manual και μετά, το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου, θα σου έχει 50 μοτοσυκλέτες και 20 scooter για να οδηγήσεις στα Μέγαρα. Κι ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι ή να πληρώσεις.

 

 

Συνοπτική έκδοση riders manual: Έρχεσαι Μέγαρα. Δηλώνεις συμμετοχή. Οδηγείς με την ψυχή σου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για φιλομαθείς:

Γιατί να έρθεις;

Γιατί γουστάρεις μοτοσυκλέτα, και είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχεις για να βρεις τόσα νέα μοντέλα 2015 μαζεμένα, έτοιμα να τα οδηγήσεις στις ασφαλείς συνθήκες της πίστας. Εξάλλου, όλοι θα είναι εκεί: Σύσσωμο το ΜΟΤΟ, όλες οι αντιπροσωπείες και οι άνθρωποί τους για να λύσεις κάθε σου απορία, όλοι οι φίλοι κι οι γνωστοί.

 

Στόχος του MOTO test ride event

Απλά πράγματα: Να οδηγήσεις όσες περισσότερες μοτοσυκλέτες γίνεται. Όρεξη νά’χεις.

 

Προπόνηση για το event

Καλό θα ήταν να μην ξενυχτήσεις το προηγούμενο βράδυ. Καλύτερα να βρεις μια-δυό ωρίτσες να κοιμηθείς, γιατί τα μηχανάκια είναι πολλά κι η μέρα μεγάλη.

 

Εξοπλισμός, εννοείται

Ετοίμασε από την προηγούμενη τον εξοπλισμό σου: Full face κράνος, μπουφάν με προστατευτικά, γάντια, παντελόνι με προστατευτικά (αν δεν έχεις, μέχρι τζην θα κάνουμε τα στραβά μάτια...) και μπότες ή μποτάκια. Μην ξεχάσεις το δίπλωμά σου.

 

On the road

Αν δεν μένεις στα Μέγαρα, τότε αναγκαστικά από Εθνική οδό, έξοδος Πάχη – Μέγαρα. Η πίστα είναι προς παραλία, όχι προς Μέγαρα, και μετά το πρώτο αριστερά. Έχει ταμπέλα, και μετά μια διασταύρωση χωρίς ταμπέλα, που πάμε δεξιά. Αν δεν έχεις μηχανή για να έρθεις, κι οι παλιάνθρωποι οι φίλοι σου δεν σε παίρνουν μαζί, μη μασάς. Υπάρχει και προαστιακός εκεί κοντά. Υπάρχει και ωτοστόπ, αν σε δουν με κράνος όλο και κάποιος θα σε μαζέψει. Θα κάνεις και γνωριμίες.

 

Πότε θα έρθεις;

Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9 το πρωί, Κυριακή 14 Ιουνίου το ίδιο. Το Σάββατο τα test ride θα τελειώσουν στις 19:30, την Κυριακή στις 19:00.

 

Κι εκεί;

Παρκάρεις έξω από τα πιτς. Μπαίνεις και πας στην αίθουσα της γραμματείας (tip: Απ’ έξω γράφει "γραμματεία".) Συμπληρώνεις πλήρως το έντυπο συμμετοχής, έχοντας μαζί και το δίπλωμά σου. Η ευγενεστάτη γραμματεία παίρνει το έντυπο, σου φοράει το βραχιολάκι, κι είσαι έτοιμος να οδηγήσεις.

 

Τώρα στην πίστα!

Οι μοτοσυκλέτες θα είναι χωρισμένες σε group των 10.

Κάθε group θα κάνει τρεις γύρους στην πίστα (δηλαδή 6,3 χιλιόμετρα).

Κάθε 7 περίπου λεπτά θα μπαίνουν δύο group στην πίστα, με διαφορά μισή πίστα μεταξύ τους.

Για κάθε group θα υπάρχει πλοηγός.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός: Μπορείς να οδηγήσεις όσες φορές θέλεις. Κατεβαίνεις από τη μία, περιμένεις για το επόμενο διαθέσιμο group.

 

Πλοηγός θα υπάρχει και στην πίστα kart, όπου θα γίνονται τα test rides των scooter.

 

Κανόνες ασφαλείας:

Ακολουθούμε τον πλοηγό και τις υποδείξεις του.

Κρατάμε αποστάσεις.

Οι προσπεράσεις δεν επιτρέπονται.

Δεν σταματάμε στην πίστα.

 

 

Οι μοτοσυκλέτες του test ride:

 

SUZUKI GSX1300R HAYABUSA, GSX-S 1000, V-STROM 1000, V-STROM 1000, GSR 750, V-STROM 650, V-STROM 650XT, INAZUMA 250

KAWASAKI Z1000, VERSYS 1000, VERSYS 650, VULCAN 650S, Z300, Z250SL, NINJA 250 SL

KTM 1290 ADVENTURE, 1290 SUPER DUKE R, 1190 ADVENTURE, 1050 ADVENTURE, 690 DUKE, RC 390, 390 DUKE, 200 DUKE, RC 200

BMW S1000XR, R-NineT, R1200R, R1200RS, F800GS

TRIUMPH STREET TRIPLE R, TIGER 800 XRX, TIGER 1050 SPORT, BONNEVILLE T100, TIGER EXPLORER 1200

HONDA CROSSTOURER 1200, CROSSRUNNER 800, INTEGRA 750, NC 750, CB650F, CB500X, CBR500

YAMAHA MT-125, MT-07, MT-09, MT-09 TRACER, YZF-R3

ROYAL ENFIELD CLASSIC 500

 

και scooter:

SUZUKI ADRESS 110, BURGMAN 200, BURGMAN 650

KAWASAKI J300

HONDA PCX150, SH150

AEON URBAN 350i

RYIA JAZZ 150

KYMCO XCITING 400i ABS, DOWNTOWN 350i ABS, K-XCT 300i ABS, PEOPLE GTi 300 ABS, AGILITY 16+ 200i

YAMAHA XENTER 150, TRICITY 125, XMAX 400

QUADRO 4

SYM SYMPHONY ST200i

Ετικέτες

Νέα Triumph 350 έρχονται στην Ινδία

Ο πρόεδρος της Bajaj επιβεβαίωσε μια νέα γενιά μονοκύλινδρων 350 που θα αποκαλυφθεί σύντομα
Triumph TR 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η Ινδία εισήγαγε ένα νέο φορολογικό σύστημα GST 2.0 (Goods & Services Tax) που θα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην εγχώρια βιομηχανία δικύκλων της χώρας.

Τέθηκε σε εφαρμογή στις 22 Σεπτεμβρίου 2025 και βάσει αυτού όλα τα δίκυκλα άνω των 350cc θα επιβαρυνθούν με σημαντικά αυξημένους φόρους πολυτελείας, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την ινδική παραγωγή, μεταβάλλοντας τη στρατηγική σκέψη αρκετών κατασκευαστών.

Ένας από αυτούς είναι η Bajaj Auto, της οποίας ο πρόεδρος, Rajiv Bajaj, έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η εταιρεία του θα πρέπει να εναρμονιστεί στο νέο φορολογικό καθεστώς προσαρμόζοντας τα μοντέλα που παράγει. Και αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj, αλλά και σε αυτές της Triumph που κατασκευάζει η ινδική εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC, ο κύριος Bajaj έκανε μιαν ακόμη αποκάλυψη: μια νέα γενιά Triumph 350 θα παρουσιαστεί στην Ινδία τον ερχόμενο Απρίλιο.

Αυτή θα αφορά όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας με τον μονοκύλινδρο TR 400, δηλαδή τα Speed 400, Scrambler 400Χ και XC, Thruxton 400 και το αποκλειστικό της ινδικής αγοράς  Speed T4 που ουσιαστικά είναι μια φτηνότερη και απλούστερη εκδοχή του Speed 400.

Αποφεύγοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, ο ισχυρός άνδρας της Bajaj άφησε να εννοηθεί πως ο μονοκύλινδρος των 399 cc που φορούν σήμερα όλα τα παραπάνω μοντέλα θα μικρύνει σε χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 350 cc.

Αυτό που δεν εξήγησε είναι το κατά πόσο αυτό θα αφορά μόνο τα ινδικά μοντέλα ή αν θα συμπεριλάβει και την τρέχουσα εξαγώγιμη γκάμα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, δηλαδή όλα τα προαναφερθέντα 400άρια πλην του Speed T4.

Ό,τι και να πούμε προς το παρόν δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από εικασία, όπως ακριβώς κάνει και ο ινδικός Τύπος που τείνει προς την άποψη ότι τα 400άρια μοντέλα θα συνεχίσουν ως είχαν στις διεθνείς αγορές, περιορίζοντας τα 350 στην αγορά της Ινδίας.

Αυτό θα σημαίνει πιθανότατα πως η νέα αυτή γενιά των μικρών Triumph 350 cc δεν θα έχει σημαντικές διαφορές με τα τρέχοντα μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού και σχεδίασης, απλά θα φορούν έναν λίγο μικρότερο και - λογικά - λίγο ηπιότερο κινητήρα, ώστε να μην προκύψει μεγάλη επιβάρυνση τόσο σε επίπεδο εξέλιξης, όσο και στη γραμμή παραγωγής τους.

Οριστικές απαντήσεις για τα νέα Triumph 350 και το μέλλον των ανάλογων ευρωπαϊκών μοντέλων με τον κινητήρα TR400 θα έχουμε σε περίπου δύο μήνες, όταν με το καλό εμφανιστεί επίσημα η νέα γκάμα στην Ινδία.

Στο μεταξύ ένα νέο ερώτημα προκύπτει. Αν αυτό πρόκειται να εφαρμοστεί στα μοντέλα της Triumph, να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τα μοντέλα 390 της ΚΤΜ; Η πρόσφατη επικαιρότητα αυτό μας δείχνει, καθώς η Bajaj φέρεται να ετοιμάζει μια νέα γκάμα με δικύλινδρο κινητήρα έως 500 cc, γεγονός που θα της επιτρέψει να μικρύνει τα μονοκύλινδρα 390 κάτω από τα 350 cc, γεμίζοντας την Α2 γκάμα της ΚΤΜ με δύο σειρές μοντέλων. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας των 350 cc θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κοινού και στα μοντέλα της Bajaj, όπως λ.χ. το Dominar 400, που μοιραία θα προσαρμοστούν στο νέο φορολογικό καθεστώς της Ινδίας.

Ετικέτες