ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, αποτελέσματα 9μηνου 2024 - Αύξηση 14,2% στον κύκλο εργασιών

Ακόμα καλύτερα τα πήγε ο κλάδος δικύκλου και προϊόντων θαλάσσης με αύξηση 17,9%
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Αποτελέσματα 9μηνου 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/10/2024

Με αύξηση 14,2% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το ενιάμηνο του 2024 για τη Μοτοδυναμική με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 144,5 εκ. ευρώ.

Οι πωλήσεις δίκυκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) έφτασαν τα 70,2 εκ. Ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17,9%. Δυναμική ανάπτυξη και για την δραστηριότητα της Porsche, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 33,8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 29,6%. Πολύ θετική πορεία και για την δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt), με τα έσοδα από τις ενοικιάσεις να ανέρχονται στα  39,8 εκ. ευρώ και να παρουσιάζουν αύξηση 14,0%.

Στο ενιάμηνο του 2024, η αυξημένη προσφορά από τους κυριότερους παίκτες της αγοράς  οδήγησε σε έντονο ανταγωνισμό και πίεση στις τιμές των προϊόντων Yamaha και στις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων. Το μεικτό κέρδος ανήλθε στα 34,9 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 10,6%.  Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 16,9 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,8%.

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του στόλου αυτοκινήτων της Sixt και η επιστροφή των εμπορικών δραστηριοτήτων του ομίλου σε θετικό κεφάλαιο κίνησης, οδήγησαν σε αύξηση του μακροπρόθεσμου ενεργητικού (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) σε 84,6 εκ. ευρώ. Αυτό χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω δανεισμού, καθώς και μέσω των ταμειακών ροών της εταιρίας. Το χρηματοοικονομικό κόστος είναι αυξημένο κατά 836 χιλιάδες ευρώ. Ο Όμιλος κατάφερε να έχει χαμηλότερο επιτόκιο χρηματοδότησης κατά 40 μονάδες βάσης, παρόλο που το τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας ανέβηκαν 70 μονάδες βάσης για το αντίστοιχο 9μήνο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δανεισμός έφτασε στο μέγιστο στο εξάμηνο και ακολουθεί αποκλιμάκωσή του, ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο με τις προβλεπόμενες χρηματοροές από πωλήσεις αυτοκινήτων του στόλου της SIXT.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κος Πάρης Κυριακόπουλος, δήλωσε: "Για το εννιάμηνο του 2024, η Μοτοδυναμική σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες, επωφελούμενη από τη  δυναμική των αγορών και τα αυξημένα μερίδια. Παρά την πίεση στα περιθώρια λόγω ανταγωνισμού και αυξημένου κόστους, η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 5.8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα. Οι προτεραιότητες μας για το τελευταίο τρίμηνο είναι η αποτελεσματική  πώληση των αυτοκινήτων της SIXT και η προώθηση συγκεκριμένων μοντέλων Porsche, όπως το ηλεκτρικό Macan, και προϊόντων Yamaha ώστε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μερίδια στις επιμέρους αγορές μας."

Ετικέτες

Αστυνομία: Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη

Αναζητείται αυτοκίνητο που ενδεχομένως εμπλέκεται σε δυστύχημα τις πρωινές ώρες της 13/4/2026 στην περιοχή της Ηλιούπολης
αστυνομια
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ελληνικής Αστυνομίας, τη Δευτέρα 13 Απριλίου και περί ώρα 08:05 πρωί στη συμβολή των οδών Πύρρωνος και Κλεάνθους στην Ηλιούπολη Αττικής έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα με εμπλεκόμενη Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε κράσπεδο πεζοδρομίου και ακολούθως ανετράπη επί του οδοστρώματος.

Το αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν αρχικά ο σοβαρός τραυματισμός του αναβάτη, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης προέκυψε πιθανή εμπλοκή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου χρώματος πράσινου, εμφανώς ξεθωριασμένου, με πιθανό πρώτο έτος κυκλοφορίας το 1999.

Η Αστυνομία προσθέτει πως το εν λόγω όχημα φέρει ακτινωτά καλύμματα τροχών (τάσια) και στερείται τάπας του ντεπόζιτου βενζίνης.

Για τη μόρφωση πληρέστερης εικόνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ως άνω θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, παρακαλούνται τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με το Α΄Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής στα τηλέφωνα: 2144444585-573-577.