ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Mε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Αύξηση τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/8/2022
Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική, με μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά 32,4%, με το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται στα 57,8 εκ. ευρώ.
 
Δυνατές επιδόσεις όμως σημειώθηκαν και στα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda), τα οποία ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ -σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021-, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:
 
"Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.
Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.
 
Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκ. ευρώ στα 17,3 εκ. ευρώ."
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»"

Colby Raha: Έκανε άλμα 84 μέτρων σε μήκος και 27 μέτρων σε ύψος [Video]

Σχεδόν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε μήκος και μία 10όροφη πολυκατοικία σε ύψος
Colby
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Ο Colby Raha κατάφερε ένα τεράστιο άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 μέτρα σε ύψος.

Ο Αμερικανός έκανε το τεράστιο αυτό άλμα πάνω από μια πισίνα σέρφινγκ στη διοργάνωση Record Breakers στη Mesa της Αριζόνα. Οι δύο προσπάθειες του μάλιστα καταγράφηκαν και σε video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Colby Raha έχει γίνει γνωστός μέσω των X-Games, όπου έχει αναδειχθεί και αρκετές φορές νικητής. Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται πως δεν άφησε πολύ ευχαριστημένο τον αναβάτη που ξαναδοκίμασε το άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 σε ύψος, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει.

Τόσο μεγάλα άλματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους αναβάτες και απαιτούν τεράστια σωματική και ψυχική προσήλωση.

Ετικέτες