ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Mε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Αύξηση τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/8/2022
Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική, με μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά 32,4%, με το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται στα 57,8 εκ. ευρώ.
 
Δυνατές επιδόσεις όμως σημειώθηκαν και στα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda), τα οποία ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ -σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021-, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:
 
"Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.
Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.
 
Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκ. ευρώ στα 17,3 εκ. ευρώ."
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»"

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες