ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Mε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Αύξηση τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/8/2022
Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική, με μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά 32,4%, με το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται στα 57,8 εκ. ευρώ.
 
Δυνατές επιδόσεις όμως σημειώθηκαν και στα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda), τα οποία ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ -σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021-, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:
 
"Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.
Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.
 
Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκ. ευρώ στα 17,3 εκ. ευρώ."
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»"

Τροχονόμος πέταξε κώνο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας στην Ονδούρα [VIDEO]

Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν σταμάτησε σε σήμα συναδέλφου
Τροχονόμος πέταξε κώνο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας στην Ονδούρα [VIDEO]
Από το

motomag

9/12/2025

Ταχύτατα κινήθηκαν οι διαδικασίες στην Ονδούρα για τον αστυνομικό που έριξε κώνο οδικής σήμανσης πάνω σε αναβάτη μοτοσυκλέτας που περνούσε από μπροστά του.

Παρόλο που φορούσε κράνος, το χτύπημα στον λαιμό ήταν αρκετό, όπως και το βάρος του κώνου σε συνδυασμό με την κίνηση της μοτοσυκλέτας και ο αναβάτης έχασε τις αισθήσεις του ενώ ακόμη βρισκόταν πάνω στην μοτοσυκλέτα.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο μοτοσυκλετιστής και να χτυπήσει ακόμη περισσότερο πέφτοντας καθότι διακρίνεται πως δεν έχει τον έλεγχο των κινήσεών του.

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως του έγινε σήμα και δεν σταμάτησε, δικαιολογία που εξακολουθεί να μην δίνει απάντηση για τις επιλογές του αστυνομικού. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν αργότερα πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ο αστυνομικός είχε δείξει εκνευρισμό για τις μοτοσυκλέτες στο σημείο, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο προς τον συγκεκριμένο αναβάτη.

Ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό με τον αναβάτη να εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

 

 

Posted by Moto Magazine Greece on Tuesday, December 9, 2025

 

Ετικέτες