MotoGP Αυστραλιάς: Η επιλογή ελαστικών ο πιο καθοριστικός παράγοντας!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2014

Απογοήτευση και λάθος επιλογή ελαστικών, ήταν για πολλούς ο αγώνας στην Αυστραλία. Ο Marquez έφυγε μπροστά από την αρχή φτιάχνοντας μια διαφορά ασφαλείας από τον Lorenzo που σταδιακά έμενε πίσω και καθυστερούσε τον Rossi που ήταν ταχύτερος κατά 2 δέκατα. Με μερικά καθαρά και ευγενικά αλληλοπροσπεράσματα, οι τρεις πρώτες θέσεις ξεκαθάρισαν στη μέση του αγώνα, αντιπροσωπευτικές του ρυθμού που κρατούσαν, όμως όλα αυτά θα άλλαζαν σύντομα. Ο Lorenzo οδηγούσε πολύ συντηρητικά και αργότερα δήλωσε ότι τον πρόδωσε το εμπρός ελαστικό, όχι όμως όπως τον Marquez που έπεσε στα φρένα χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης! Αυτό έφερε τον Rossi στην πρώτη θέση με διαφορά από τον Lorenzo που τον έπιασε ο Crutchlow που έκανε το δικό του αγώνα, μόνος στην 4η θέση. Η Ducati με το Ν.35 πέρασε δεύτερη, μόνο και μόνο για να δώσει την πιο απογοητευτική στιγμή του αγώνα, ο Crutchlow έπεσε όπως ακριβώς και ο Marquez! Στο τέλος τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Bradley Smith, βάζοντας τα κλάματα αμέσως πριν! Στην μίνι συνέντευξη ξεκίνησε με χαμόγελο, και σταμάτησε να μιλά ξεσπώντας σε λυγμούς από την συγκίνηση. Δάκρυα γενικά είχαμε στις ομάδες, αλλά από θυμό, αφού όλες οι θέσεις άλλαξαν εξαιτίας πτώσεων! Ο Aleix Espargaro έσπαγε τη μοτοσυκλέτα του, όταν εγκατέλειψε αφού τον εμβόλισε ο Stefan Bradl, ενώ ο Pol μετά από αυτό, ετοιμαζόταν να κυνηγήσει τον Lorenzo, που στους τελευταίους γύρους γύριζε πολύ σιγά, μέχρι που έπεσε και ο ίδιος! Ο Iannone εμβόλισε αρκετά νωρίς τον Pedrosa, όπως αργότερα έκανε ο Bradl στον Espargaro, χωρίς να τον ρίξει. Αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει μετά από αυτό, όταν έτσι και αλλιώς δεν οδηγούσε στο ρυθμό του. Από τις καλύτερες παρουσίες, με εντυπωσιακή οδήγηση, έκανε ο Scott Redding που σκαρφάλωνε τις θέσεις τη μία μετά την άλλη.

Αποτελέσματα

1. Valentino Rossi (Italy) Yamaha 40:46.405
2. Jorge Lorenzo (Spain) Yamaha 40:57.241
3. Bradley Smith (Britain) Yamaha 40:58.699
4. Andrea Dovizioso (Italy) Ducati 41:01.298
5. Hector Barbera (Spain) Avintia 41:16.494
6. Alvaro Bautista (Spain) Honda 41:16.559
7. Scott Redding (Britain) Honda 41:16.563
8. Hiroshi Aoyama (Japan) Honda 41:19.571
9. Alex de Angelis (San Marino) Yamaha 41:19.982
10. Nicky Hayden (US) Honda 41:20.549
11. Yonny Hernandez (Colombia) Ducati 41:25.873
12. Danilo Petrucci (Italy) ART 41:43.089
13. Michael Laverty (Britain) PBM 41:59.218
14. Mike Di Meglio (France) Avintia 42:14.455

Ετικέτες

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi – 36ωρο Οδοιπορικό Μοτοσυκλέτας

Η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi διοργανώνει για 27η φορά έναν θεσμό-θεμέλιο της μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας στη χώρα μας
moto guzzi 36oro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Το 27ο Οδοιπορικό θα διεξαχθεί στις 24-26 Απριλίου 2026 όπου και φέτος οι διαδρομές θα τιμούν την παράδοση και τα Ελληνικά τοπία.

To 36ωρο Οδοιπορικό προορίζεται για μοτοσυκλετιστές που αγαπούν την περιήγηση στο εκτεταμένο οδικό δίκτυο της χώρας, σε μια διαδρομή μεγάλης απόστασης που έχει στόχο να προάγει το μοτοσυκλετισμό και την οδική ασφάλεια, προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής: http://www.motoguzziclub.gr

Επικοινωνία με την οργανωτική ομάδα: [email protected]

Εγγραφές δια ζώσης στην Λέσχη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-23:00 από 18/3 έως 08/04 (ή μέχρι εξαντλήσεως αριθμού συμμετοχών)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε :

κ. Μπάμπης Γκιουλμεϊντάνογλου: 6984415755

κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος: 6978555870

κ. Χρήστος Γερόπουλος: 6937051207