MotoGP – Ο ερχομός της Liberty Media φέρνει νέους επενδυτές και κατασκευαστές σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας

Αέρας ανανέωσης και επενδύσεων πνέει στο MotoGP από την ημέρα που η Liberty Media ανακοίνωσε την εξαγορά του
motomag MotoGP – Ο ερχομός της Liberty Media φέρνει νέους επενδυτές και κατασκευαστές σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/5/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πριν λίγο διάστημα πως η Liberty Media, κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 αγόρασε έναντι 4.2 δις ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του MotoGP και του WSBK με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του έτους.

Το νέο επικείμενο καθεστώς στο MotoGP σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Liberty Media, Greg Maffei έφερε πληθώρα νέων προτάσεων από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στους δύο αυτούς θεσμούς. Εκτός όμως από επενδυτές ο Maffei ανέφερε πως έγινε κρούση και από κατασκευαστή μοτοσυκλετών ο οποίος εξετάζει την είσοδο του στο MotoGP και δεν είναι άλλος από την BMW.

O CEO, της Liberty Media κατά τη διάρκεια μίας κλήσης προς τους επενδυτές της εταιρείας ανέφερε όλα αυτά ενώ μεταξύ άλλων ο Maffei δήλωσε: “Μετά την ανακοίνωση πως αποκτήσαμε το MotoGP και το WSBK το ενδιαφέρον από νέους συνεργάτες αυξήθηκε. Επίσης αυξήθηκε το ενδιαφέρον από χώρες οι οποίες θέλουν να διοργανώσουν αγώνα στο μέλλον. Λόγω της έκκρισης των ρυθμιστικών αρχών δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα σε κάτι τέτοιο ωστόσο μπορούμε να καταστρώσουμε τα σχέδια για το μέλλον.

https://www.motomag.gr/news/race-news/i-bmw-sto-motogp-oi-neoi-tehnikoi-kanonismoi-eynooyn-tin-eisodo-tis-ston-thesmo

Έχουμε κάποιες πολύ καλές ιδέες και ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια να τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα. Θέλω να επαναλάβω τις ελκυστικές ιδιότητες αυτού του νέου περιουσιακού στοιχείου της Liberty Media καθώς είναι ένα άθλημα με απίστευτους αγώνες. Για παράδειγμα, στους τέσσερις πρώτους αγώνες, είχαμε 10 αναβάτες από επτά ομάδες να ανεβαίνουν στο βάθρο και ο μέσος χρόνος για να κριθεί ο νικητής του αγώνα ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο. Πριν λίγες ημέρες επίσης ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι θα κάνουν το άθλημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Η προσέλευση στους αγώνες παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις επίσης. Για παράδειγμα, το πορτογαλικό GP στο Portimao είχε αύξηση 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το ισπανικό GP στη Jerez είχε την υψηλότερη προσέλευση από το 2015. Το άθλημα είναι φοβερό και η Liberty Media έχει την εμπειρία που θα βοηθήσει να αυξήσει την προβολή του σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το που βρισκόμαστε με τις αρχές, προχωράμε στις απαιτούμενες κανονιστικές καταθέσεις. Έχουμε κοινοπρακτικά αναλάβει τις δεσμεύσεις χρηματοδότησης, έχουμε αντισταθμίσει την έκθεσή μας σε συνάλλαγμα και αναμένουμε να κλείσει οριστικά η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους".

Ο νέος ιδιοκτήτης των MotoGP και WSBK έχει ήδη φέρει νέο αέρα όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι και μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει τους δύο αυτούς θεσμούς να βαδίσουν στα χνάρια της F1 από πλευράς δημοφιλίας τουλάχιστον.

Ετικέτες

Μουσείο Agostini: Το μουσείο αφιερωμένο στον αναβάτη-θρύλο ανοίγει τις πόρτες του

Ένας χώρος για τους λάτρεις του πιο επιτυχημένου αναβάτη μοτοσυκλέτας
agostini
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Πρόκειται για ένα νέο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον θρύλο της μοτοσυκλέτας Giacomo Agostini, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου στο Bergamo της Ιταλίας.

Ο Ιταλός γεννήθηκε το 1942 στο Bergamo και στα 21 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με Moto Morini. Τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε τον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο με MV Agusta και από εκείνη την χρονιά και μετά στέφεται συνεχώς πρωταθλητής. Από το 1968 έως το 1972 κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε δύο κατηγορίες, ενώ θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής 15 φορές συνολικά, πετυχαίνοντας 123 νίκες σε GP.

agostini

Οι επιτυχίες του Ιταλού αναβάτη δεν σταματάνε μέσα στην πίστα, καθώς συμμετείχε και στον πολύ επικίνδυνο και ιστορικό αγώνα του Isle of Man TT, σημειώνοντας 10 νίκες! Το 1974 συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα δρόμου Daytona 200 και κερδίζει κι εκεί. Τρία χρόνια αργότερα εγκαταλείπει την ενεργό δράση, όντας ο πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών, κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα.

Όσον αφορά το μουσείο, αυτό βρίσκεται στην γενέτειρα του Ιταλού αναβάτη, το Bergamo και η γενική είσοδος κοστίζει 20 ευρώ. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αυθεντικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Ιταλού, δερμάτινες φόρμες, φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικές αναμνήσεις. Κάθε αίθουσα αποτελεί ένα κεφάλαιο της πορείας του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα υπάρχει και ειδική υπηρεσία, που προσφέρει το μουσείο και μπορείς να γευματίσεις με τον Ιταλό θρύλο!

Ιστοσελίδα Μουσείου Agostini: agomuseum.it