MotoGP – Ο ερχομός της Liberty Media φέρνει νέους επενδυτές και κατασκευαστές σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας

Αέρας ανανέωσης και επενδύσεων πνέει στο MotoGP από την ημέρα που η Liberty Media ανακοίνωσε την εξαγορά του
motomag MotoGP – Ο ερχομός της Liberty Media φέρνει νέους επενδυτές και κατασκευαστές σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/5/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πριν λίγο διάστημα πως η Liberty Media, κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 αγόρασε έναντι 4.2 δις ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του MotoGP και του WSBK με τη συμφωνία να ολοκληρώνεται αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του έτους.

Το νέο επικείμενο καθεστώς στο MotoGP σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Liberty Media, Greg Maffei έφερε πληθώρα νέων προτάσεων από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στους δύο αυτούς θεσμούς. Εκτός όμως από επενδυτές ο Maffei ανέφερε πως έγινε κρούση και από κατασκευαστή μοτοσυκλετών ο οποίος εξετάζει την είσοδο του στο MotoGP και δεν είναι άλλος από την BMW.

O CEO, της Liberty Media κατά τη διάρκεια μίας κλήσης προς τους επενδυτές της εταιρείας ανέφερε όλα αυτά ενώ μεταξύ άλλων ο Maffei δήλωσε: “Μετά την ανακοίνωση πως αποκτήσαμε το MotoGP και το WSBK το ενδιαφέρον από νέους συνεργάτες αυξήθηκε. Επίσης αυξήθηκε το ενδιαφέρον από χώρες οι οποίες θέλουν να διοργανώσουν αγώνα στο μέλλον. Λόγω της έκκρισης των ρυθμιστικών αρχών δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα σε κάτι τέτοιο ωστόσο μπορούμε να καταστρώσουμε τα σχέδια για το μέλλον.

https://www.motomag.gr/news/race-news/i-bmw-sto-motogp-oi-neoi-tehnikoi-kanonismoi-eynooyn-tin-eisodo-tis-ston-thesmo

Έχουμε κάποιες πολύ καλές ιδέες και ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια να τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα. Θέλω να επαναλάβω τις ελκυστικές ιδιότητες αυτού του νέου περιουσιακού στοιχείου της Liberty Media καθώς είναι ένα άθλημα με απίστευτους αγώνες. Για παράδειγμα, στους τέσσερις πρώτους αγώνες, είχαμε 10 αναβάτες από επτά ομάδες να ανεβαίνουν στο βάθρο και ο μέσος χρόνος για να κριθεί ο νικητής του αγώνα ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο. Πριν λίγες ημέρες επίσης ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι θα κάνουν το άθλημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Η προσέλευση στους αγώνες παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις επίσης. Για παράδειγμα, το πορτογαλικό GP στο Portimao είχε αύξηση 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το ισπανικό GP στη Jerez είχε την υψηλότερη προσέλευση από το 2015. Το άθλημα είναι φοβερό και η Liberty Media έχει την εμπειρία που θα βοηθήσει να αυξήσει την προβολή του σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το που βρισκόμαστε με τις αρχές, προχωράμε στις απαιτούμενες κανονιστικές καταθέσεις. Έχουμε κοινοπρακτικά αναλάβει τις δεσμεύσεις χρηματοδότησης, έχουμε αντισταθμίσει την έκθεσή μας σε συνάλλαγμα και αναμένουμε να κλείσει οριστικά η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους".

Ο νέος ιδιοκτήτης των MotoGP και WSBK έχει ήδη φέρει νέο αέρα όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι και μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει τους δύο αυτούς θεσμούς να βαδίσουν στα χνάρια της F1 από πλευράς δημοφιλίας τουλάχιστον.

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.