Motoroil - Φέρεται να παρεμπόδισε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις της

Στα πλαίσια έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών
Motor Oil
Από το

motomag

30/3/2023

Στις 31 Μαίου του 2023 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει τη συμπεριφορά της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, με τις κατηγορίες για παρεμπόδιση - δυσχέρανση έρευνας σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προαναγγείλει κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο πετρελαιοειδών, με έναρξη έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

"Εισήγηση επί της διερεύνησης πιθανής παρεμπόδισης - δυσχέρανσης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής και «EA») θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου 2023 για να εξεταστεί η Έκθεση του Εισηγητή Π. Φώτη, η οποία αφορά, κατ’ άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, τη συμπεριφορά της εταιρίας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (εφεξής και «Εταιρία») και φυσικού προσώπου (εφεξής και «φ.π.»), κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας, ο οποίος διατάχθηκε στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (εφεξής και «ΓΔΑ») σε κάθε ένα από τα στάδια διύλισης, χονδρικής και λιανικής πώλησης στην αγορά της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, για τη διερεύνηση τυχόν παράβασης των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εφεξής «ΣΛΕΕ»).

Στην Έκθεση του Εισηγητή προτείνεται, κατά το σκεπτικό αυτής, να διαπιστωθεί ότι η ανωτέρω Εταιρία και το φ.π. παραβίασαν το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 και να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Η Έκθεση του Εισηγητή δεν αφορά στη διερεύνηση τυχόν παράβασης των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ, αλλά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 39  παρ. 5 του Ν. 3959/2011 περί δυσχέρανσης – παρεμπόδισης της έρευνας με βάση τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στην Εταιρία.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η Έκθεση του Εισηγητή δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών."

Η Auto Motor House στη Νάξο - Εγκαίνια για το κατάστημα που δίνει λύση στις Κυκλάδες

Στις 25-26 Απριλίου - Με test rides και αποκάλυψη special μοντέλου
Auto Motor House Νάξος 2026 κατάστημα
Από το

motomag

24/4/2026

Τα σημαντικότερα εγκαίνια φέτος για τους δύο τροχούς στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Απριλίου στη Νάξο με τον Auto Motor House να έχει πλέον παρουσία και εκεί.

Από τις λίγες φορές που τα εγκαίνια ενός καταστήματος αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια γεωγραφική περιοχή σημαντικά μεγαλύτερη από την ίδια τη Νάξο, εκεί που η Auto Motor House θα εγκαινιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λέμε ότι αποτελεί είδηση γιατί το κατάστημα της Auto Motor House θα αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για εύρεση ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτα αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικύκλου όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τα γύρω νησιά, τα συνεργεία των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν την εξυπηρέτηση που απαιτείται. 

Μέσα από την παρουσία στο νησί, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει παράλληλα στο δίτροχο κοινό της Νάξου και των γύρω νησιών σύγχρονες λύσεις μετακίνησης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης και υποστήριξης ενώ έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση και διάθεση στη Νάξο των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.

Στο διήμερο που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε test rides με επιλεγμένα μοντέλα των CFMOTO και Royal Enfield, αλλά και να δουν από κοντά μοντέλα και των Moto Morini, Italjet, Malaguti, Polaris και Letbe, ενώ θα αποκαλυφθεί και ένα σπέσιαλ μοντέλο.

Η Auto Motor House συστεγάζεται με την I’M Inter Motors, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το κατάστημα της Auto Motor House στην Νάξο θα το βρείτε στην Οδό Χώρας Εγγαρών (Γρόττα, Τ.Κ. 84300). Τηλέφωνο: 211 775800 (εσωτερικό 355).