Motoroil - Φέρεται να παρεμπόδισε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις της

Στα πλαίσια έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών
Motor Oil
Από το

motomag

30/3/2023

Στις 31 Μαίου του 2023 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει τη συμπεριφορά της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, με τις κατηγορίες για παρεμπόδιση - δυσχέρανση έρευνας σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προαναγγείλει κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο πετρελαιοειδών, με έναρξη έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

"Εισήγηση επί της διερεύνησης πιθανής παρεμπόδισης - δυσχέρανσης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής και «EA») θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου 2023 για να εξεταστεί η Έκθεση του Εισηγητή Π. Φώτη, η οποία αφορά, κατ’ άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, τη συμπεριφορά της εταιρίας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (εφεξής και «Εταιρία») και φυσικού προσώπου (εφεξής και «φ.π.»), κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας, ο οποίος διατάχθηκε στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (εφεξής και «ΓΔΑ») σε κάθε ένα από τα στάδια διύλισης, χονδρικής και λιανικής πώλησης στην αγορά της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, για τη διερεύνηση τυχόν παράβασης των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εφεξής «ΣΛΕΕ»).

Στην Έκθεση του Εισηγητή προτείνεται, κατά το σκεπτικό αυτής, να διαπιστωθεί ότι η ανωτέρω Εταιρία και το φ.π. παραβίασαν το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 και να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Η Έκθεση του Εισηγητή δεν αφορά στη διερεύνηση τυχόν παράβασης των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ, αλλά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 39  παρ. 5 του Ν. 3959/2011 περί δυσχέρανσης – παρεμπόδισης της έρευνας με βάση τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στην Εταιρία.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η Έκθεση του Εισηγητή δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών."

Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!

Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου διασχίζει ελληνικές πόλεις
Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2026

Σειρά του θρύλου Giacomo Agostini, 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο μεγάλο της ταξίδι στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina.

Πλήθος αθλητών των MotoGP και MOTUL WSBK έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στην λαμπαδηδρομία που θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία έγινε στις 26 Νοεμβρίου, φτάνοντας στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Δεκεμβρίου, περνώντας από Καρπενήσι, Μέτσοβο, Καστοριά, πριν αναχωρήσει με ιστιοφόρο για την Μασσαλία.

Στις αρχές Ιανουαρίου αρκετοί πρώην και εν ενεργεία αναβάτες πήραν μέρος, όπως ο Danilo Petrucci, αναβάτης MotoGP, νικητής σε WorldSB και MotoAmerica αλλά και νικητής σκέλους στο Dakar, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Biaggi, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross, Tony Cairoli.

Αμέσως μετά στην λαμπαδηδρομία πήρε μέρος ο Paolo Simoncelli πατέρας του αδικοχαμένου παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250, Marco Simoncelli και έπειτα ο Marco Bezzecchi.

Μία εβδομάδα μετά η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στα χέρια του Francesco Bagnaia και του Nicola Dutto και εχθές ήταν η σειρά του τεράστιου θρύλου, Giacomo Agostini.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να φτάσει στο Μιλάνο και τον τελικό προορισμό της στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις του San Siro για να ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 που θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου!