Motoroil - Φέρεται να παρεμπόδισε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις της

Στα πλαίσια έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών
Motor Oil
Από το

motomag

30/3/2023

Στις 31 Μαίου του 2023 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει τη συμπεριφορά της εταιρείας ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, με τις κατηγορίες για παρεμπόδιση - δυσχέρανση έρευνας σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προαναγγείλει κανονιστική παρέμβαση στον κλάδο πετρελαιοειδών, με έναρξη έρευνας για το αν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

"Εισήγηση επί της διερεύνησης πιθανής παρεμπόδισης - δυσχέρανσης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής και «EA») θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου 2023 για να εξεταστεί η Έκθεση του Εισηγητή Π. Φώτη, η οποία αφορά, κατ’ άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, τη συμπεριφορά της εταιρίας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (εφεξής και «Εταιρία») και φυσικού προσώπου (εφεξής και «φ.π.»), κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας, ο οποίος διατάχθηκε στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (εφεξής και «ΓΔΑ») σε κάθε ένα από τα στάδια διύλισης, χονδρικής και λιανικής πώλησης στην αγορά της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, για τη διερεύνηση τυχόν παράβασης των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εφεξής «ΣΛΕΕ»).

Στην Έκθεση του Εισηγητή προτείνεται, κατά το σκεπτικό αυτής, να διαπιστωθεί ότι η ανωτέρω Εταιρία και το φ.π. παραβίασαν το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 και να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Η Έκθεση του Εισηγητή δεν αφορά στη διερεύνηση τυχόν παράβασης των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ, αλλά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 39  παρ. 5 του Ν. 3959/2011 περί δυσχέρανσης – παρεμπόδισης της έρευνας με βάση τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στην Εταιρία.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η Έκθεση του Εισηγητή δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών."

Ιταλία: Αναβάτης επιχείρησε σούζα και τραυμάτισε ένα ζευγάρι σε συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών [Video]

Η γυναίκα μάλιστα νοσηλεύεται με κατάγματα
wheelie
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/4/2026

Η πλατεία Piazza Fiera της πόλης Τρέντο στην Ιταλία, κατακλύστηκε από χιλιάδες μοτοσυκλετιστές που βρέθηκαν εκεί για την παραδοσιακή ευλογία των μοτοσυκλετών, που όμως στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία παράδοση και στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της μοτοσυκλετιστικής σεζόν. Ένας αναβάτης που συμμετείχε στην εκδήλωση είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει σούζα ανάμεσα στο πλήθος, όμως έχασε τον έλεγχο της φορτωμένης μοτοσυκλέτας του και στην συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα ζευγάρι, τραυματίζοντας σοβαρά μία γυναίκα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Στο MOTO έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψή μας για περιστατικά σαν αυτό και μάλιστα πρόσφατα είχαμε και άρθρο στην έντυπη έκδοση. Για όλα υπάρχει κατάλληλος χώρος και χρόνος, κάτι που προφανώς δεν απασχόλησε τον εν λόγω αναβάτη.

Για όσους δεν έχετε δει το video που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: