Μοτοσυκλετιστικό χωριό ετοιμάζουν οι Γάλλοι- Το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες και αξεσουάρ αναβάτη και δικύκλου
Mo-Town χωριό μοτοσυκλέτας 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/2/2025

Σε στιλ εκπτωτικού χωριού που υπάρχει και στην Ελλάδα είναι το project που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησής του στη Γαλλία και θα έχει ένα και αποκλειστικό θέμα: τη μοτοσυκλέτα.

Θυμίζοντας με το όνομά του τη θρυλική αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία, το μοτοσυκλετιστικό χωριό Mo-Town ,όπως θα ονομάζεται, έρχεται να πάρει τα πάρει τα σκήπτρα από το Moto Park, που βρίσκεται επίσης στη Γαλλία, ως το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Mo-Town χωριό μοτοσυκλέτας 2025

Επίσης με καταστήματα μόνο για μοτοσυκλετιστές το Moto Park, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Montpellier, αποτέλεσε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του Mo-Town που έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Soho Architecture με το όλο project να κοστίζει 17 εκατ. ευρώ.

Είναι σχεδιασμένο όντως σαν ένα μικρό χωριουδάκι με έναν κεντρικό "δρόμο", με δέντρα στη μέση και καταστήματα στις δύο πλευρές του που μοιάζουν με σπιτάκια, ενώ η συνολική έκταση των κτιρίων φτάνει τα 16.400 τ.μ., όταν ο μέσος όρος για τέτοιου είδους "χωριά" στη Γαλλία βρίσκεται περίπου στα μισά. 

Mo-Town χωριό μοτοσυκλέτας 2025

Εκτός από αντιπροσωπείες και εταιρείες με αξεσουάρ για το δίκυκλο και το αναβάτη το Mo-Town προσφέρει επίσης στέγη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ενώ έχει το δικό του εστιατόριο.

To Mo-Town βρίσκεται στην κοινότητα Venissieux της Lyon και τα εγκαίνιά του αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Mo-Town χωριό μοτοσυκλέτας 2025Mo-Town χωριό μοτοσυκλέτας 2025

 

QJMOTOR SQ 350: 1η εμφάνιση στην Ελλάδα, στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026

Με πλούσιο εξοπλισμό και 16ρηδες τροχούς εμπρός-πίσω
QJMOTOR SQ 350 Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/4/2026

Λόγω προσιτής τιμής για την κατηγορία κυβισμού, αλλά και βάσει των προδιαγραφών και του πλούσιο εξοπλισμού, το QJMOTOR SQ 350 αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Το SQ 350 βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας και είναι το μοναδικό σκούτερ της QJMOTOR, το οποίο έχει επίπεδη ποδιά και τροχούς 16 ιντσών και στα δύο άκρα, ως μοντέλο που θέλει να ανταγωνιστεί το Honda SH350i.

Μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση μερίδας των πωλήσεων στην κατηγορία για το SQ 350 είναι η τιμή του που έχει οριστεί στα 4.295 ευρώ, σε συνδυασμό βέβαια με όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει. 

Το SQ 350 έχει υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα 330 κ.εκ., οποίος αποδίδει 29 hp και 3,21 kg.m ροπής στις 7.500 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα και χρησιμοποιεί ψεκασμό της Bosch. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 10 λίτρα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 172 κιλά, πλήρες υγρών.

Το νέο σκούτερ της QJMOTOR έχει μεταξόνιο 1.495 χλστ. και ύψος σέλας στα 750 χλστ., με την πέδηση να αναλαμβάνει ένας δίσκος εμπρός διαμέτρου 265 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 240 χλστ. πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.  

Στον στάνταρ εξοπλισμό του SQ 350 περιλαμβάνεται ABS, Traction Control, keyless σύστημα ενεργοποίησης/εκκίνησης, διπλή θύρα φόρτισης, TFT οθόνη αφής με διαγώνιο στις πέντε ίντσες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, διάφανες χούφτες, ψηλή ζελατίνα, όπως και top box με χωρητικότητα 33 λίτρων.

Το σκούτερ της QJMOTOR δείχνει προσεγμένο και από κοντά αν και ο μόνος τρόπος φυσικά για να μάθουμε αν αξίζει πραγματικά τα χρήματα που καλείται να δώσει κανείς για να το κάνει δικό του είναι όταν θα έρθει η ώρα της αναλυτικής του δοκιμής.

 

Ετικέτες