MOTOTREND SA - Νέες συνεργασίες

Τρεις νέοι συνεργάτες σε Αθήνα, Κω και Θεσσαλονίκη
Νέες συνεργασίες MOTOTREND
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Η Mototrend SA, αντιπρόσωπος των εταιρειών Kymco, Voge και Yadea στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τρεις νέες συνεργασίες της σε Αθήνα, Κω και Θεσσαλονίκη.

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών της σε όλη την Ελλάδα, η Mototrend καλωσορίζει τους νέους της συνεργάτες, η επιλογή των οποίων έγινε κάτω από τα πλέον αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για τις εξής εταιρείες:

ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΩΣ

BRANDS ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: KYMCO, VOGE, YADEA

Η εταιρεία "Σταμόγλου Εμμ. & Υιοί Ο.Ε" εδρεύει στην οδό Ασκληπιού 14 στην Κω. Προέρχεται από πάππου προς πάππου από το 1950 που ξεκίνησε σε ένα κατάστημα στην οδό Περικ. Ιωαννίδη πουλώντας και επισκευάζοντας ποδήλατα Bianchi και Leniano. Στη συνέχεια και αρκετά χρόνια μετά, με σταθερά βήματα μεταφέρθηκε σε δικές της κτιριακές εγκαταστάσεις έκτασης 1.400τμ, όπου στεγάζει τις εταιρείες μοτοσυκλέτας Piaggio - Vespa - Gillera - Derbi – Moto Guzzi – Aprilia και τις αντίστοιχες ποδηλάτων Giant - Focus - Kalkhoff - Univega - Orient - Force.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ "MOTO NOMIKOS"

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΘΗΝΑ

BRANDS ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: KYMCO, VOGE, YADEA

Το κατάστημα MOTO NOMIKOS με 53 χρόνια εμπειρία στην αγορά και ως πρώτη αντιπροσωπεία της Simson στον Κορυδαλλό, έχει εδραιωθεί στην αγορά του δικύκλου προσφέροντας λύσεις για τον κάθε αναβάτη και τις ανάγκες του.

ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ – ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΟΕ "MOTOEXPERTS"

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

BRANDS ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: KYMCO, VOGE, YADEA

Μία νέα εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2024 από δύο έμπειρα στελέχη με πάθος για το αντικείμενο. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Χατζηεμμανουηλιδη, 23 χρόνια επαγγελματία στο χώρο της μοτοσυκλέτας και τον Χρήστο Σαπουντζή, πτυχιούχο μηχανικό με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο. Η κάθετη μονάδα τους αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Kymco, Voge, Yadea και στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς: πωλήσεις, ανταλλακτικά και service.

Η MOTOTREND ΑΕ και η εταιρεία ΜΑΤΑΚΟΣ Α. & ΣΙΑ ΟΕ συμφώνησαν στη διακοπή της συνεργασίας τους με ισχύ από 1 Αυγούστου 2024. Η Mototrend SA ευχαριστεί θερμά τη Ματάκος Α. & ΣΙΑ ΟΕ για τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή της στην επιτυχημένη πορεία των brands που αντιπροσωπεύει. Παράλληλα, τέθηκε σε ισχύ νέα συνεργασία μεταξύ της Mototrend και της εταιρείας Χατζηεμμανουηλίδης – Σαπουντζής Ο.Ε. “MotoExperts”, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στις νέες της εγκαταστάσεις επί της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου 44 στη Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες