MTE – Το πρώτο “exclusive” track day του 2019

Με τον καλύτερο καιρό
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/2/2019

Όπως όλα δείχνουν, αύριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το πρώτο Track Day για το 2019 από την ομάδα της MTE θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο καιρό των ημερών.

Η MTE μένει πιστή στο όνομά της, που περιλαμβάνει το “EXCLUSIVE”, ακολουθώντας μια διαφορετική προσέγγιση από την στιγμή που κλειδώνει τις συμμετοχές και δημιουργεί ένα track day με ελάχιστα άτομα. Πέρα από το εορταστικό του Δεκεμβρίου, που ήταν ανοικτό σε συμμετοχές με διαφορετική όμως τιμή, για το 2019 η MTE ακολουθεί πιστά το μοντέλο των λίγων συνολικών συμμετοχών. Με ελάχιστους αναβάτες ανά κατηγορία, σκοπός της MTE είναι να προσφέρει ένα track day που πρακτικά ο καθένας οδηγεί μόνος του, με την έννοια πως δύσκολα συναντά τους υπόλοιπους αναβάτες μέσα στην πίστα.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το πρώτο Exclusive Track Day αναμένεται να βγάλει τους λίγους και πιστούς αναβάτες από την ηρεμία των ημερών, ξεκινώντας με αγωνιστικούς ρυθμούς να οδηγούν στην πίστα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Moto Track Exclusive

 

Millyard Viper V10 - Με κινητήρα 8.000 κ.εκ. η διάσημη custom άλλαξε χέρια για 152.000 ευρώ

Νέα πρότζεκτ θέλει να χρηματοδοτήσει ο δημιουργός της Allen Millyard
Millyard V10 Viper
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η μοναδική Millyard Viper V10 πωλήθηκε έναντι 152.000 ευρώ στη δημοπρασία της H&H Classics, επιβεβαιώνοντας τη αξία  που έχει μια από τις πιο διάσημες custom μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ ως συλλεκτική.

Η Millyard Viper V10, η μοναδική custom μοτοσυκλέτα που δημιούργησε ο Allen Millyard γύρω από τον V10 κινητήρα των 8.000 κυβικών του Dodge Viper, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία της H&H Classics στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας του Solihull, με τελική τιμή 130.000 λιρών Αγγλίας.

Η μοτοσυκλέτα αποδίδει περίπου 500 ίππους, ολοκληρώθηκε το 2009 και αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες του Millyard. Το 2023 κατέρριψε, με τους Allen Millyard και Henry Cole, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με συνεπιβάτη, σημειώνοντας επίσημη ταχύτητα 295 χλμ./ώρα.

Λίγο πριν από τη δημοπρασία, ο Millyard είχε χαρακτηρίσει την πώληση "μια πολύ δύσκολη απόφαση", εξηγώντας ότι θέλει να χρηματοδοτήσει νέα κατασκευαστικά project.

Η Viper V10 ήταν ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της φετινής δημοπρασίας της H&H Classics και η τελική τιμή της κινήθηκε μέσα στις αρχικές εκτιμήσεις των 100.000-150.000 λιρών.