MTE – Το πρώτο “exclusive” track day του 2019

Με τον καλύτερο καιρό
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/2/2019

Όπως όλα δείχνουν, αύριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το πρώτο Track Day για το 2019 από την ομάδα της MTE θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο καιρό των ημερών.

Η MTE μένει πιστή στο όνομά της, που περιλαμβάνει το “EXCLUSIVE”, ακολουθώντας μια διαφορετική προσέγγιση από την στιγμή που κλειδώνει τις συμμετοχές και δημιουργεί ένα track day με ελάχιστα άτομα. Πέρα από το εορταστικό του Δεκεμβρίου, που ήταν ανοικτό σε συμμετοχές με διαφορετική όμως τιμή, για το 2019 η MTE ακολουθεί πιστά το μοντέλο των λίγων συνολικών συμμετοχών. Με ελάχιστους αναβάτες ανά κατηγορία, σκοπός της MTE είναι να προσφέρει ένα track day που πρακτικά ο καθένας οδηγεί μόνος του, με την έννοια πως δύσκολα συναντά τους υπόλοιπους αναβάτες μέσα στην πίστα.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, το πρώτο Exclusive Track Day αναμένεται να βγάλει τους λίγους και πιστούς αναβάτες από την ηρεμία των ημερών, ξεκινώντας με αγωνιστικούς ρυθμούς να οδηγούν στην πίστα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Moto Track Exclusive

 

Η Honda Fireblade του Guy Martin από το Isle of Man TT βγαίνει στο σφυρί

CBR1000RR8 από το βάθρο του Isle of Man TT σε δημοπρασία στο NEC Classic Motor Show
Martin Fireblade
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Guy Martin, η Honda CBR1000RR8 Superstock της ομάδας Shaun Muir Racing, αναζητά νέο ιδιοκτήτη μέσω της Iconic Auctioneers.

Η Honda CBR1000RR Fireblade που οδήγησε ο Guy Martin στους αγώνες της κατηγορίας Superstock στο Isle of Man TT του 2008 και του 2009 θα δημοπρατηθεί στις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του NEC Classic Motor Show 2026, από τον οίκο Iconic Auctioneers.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα συμμετείχε με τα χρώματα της Shaun Muir Racing και συνδέθηκε με μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Βρετανού αναβάτη στους θρυλικούς αγώνες δρόμου.

Το κορυφαίο αποτέλεσμα ήρθε το 2009, όταν ο Martin τερμάτισε 2ος στον αγώνα Superstock του Isle of Man TT, πίσω από τον Ian Hutchinson. Την ίδια χρονιά κατέλαβε και την 4η θέση στο Ulster Grand Prix, ενώ το 2008 είχε ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο με τη συγκεκριμένη Fireblade, τερματίζοντας 3ος πίσω από τους Cameron Donald και John McGuinness.

Martin Fireblade

Η Fireblade είχε δημοπρατηθεί ξανά από την ίδια εταιρεία πριν από επτά χρόνια και από τότε παρέμεινε στην ίδια συλλογή, χρησιμοποιούμενη κυρίως ως έκθεμα.

Η μοτοσυκλέτα διατηρεί τον αυθεντικό χρωματισμό Hydrex / Red Torpedo / SMR και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας, υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής μηχανικό της ομάδας, Mick Shanley.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η Fireblade βρισκόταν σε λειτουργική κατάσταση πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο συνιστάται βασικός τεχνικός έλεγχος και ελαφριά επαναφορά πριν επιστρέψει στην πίστα ή τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για την δημοπρασία μπορείτε να βρείτε εδώ.