Νέα Dunlop D213 GP PRO

Ήρθαν στην Ελλάδα από την Peristeras Racing
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/7/2017

Έφτασαν στην χώρα μας τα ολοκαίνουρια ελαστικά της Dunlop που έχουν λατρέψει οι αναβάτες που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα ταχύτητας και αντοχής, αλλά και όσοι κάνουν track day. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Peristera Racing που είναι ο επίσημος και πιστοποιημένος διανομέας όλης της αγωνιστικής σειράς των ελαστικών της Dunlop στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ελαστικό υπάρχει πλέον και σε ειδική γόμμα για αγώνες endurance. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε τα δελτία τύπου που ακολουθούν:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Peristeras Racing)

 

Nέο Dunlop D213 GP PRO

Ένας γεννημένος νικητής αγώνων

 

 

Η Peristeras Racing, ο μόνος πιστοποιημένος αντιπρόσωπος του Αγωνιστικού Τμήματος Ελαστικών της Dunlop στην Ελλάδα, φέρνει στη χώρα μας το ολοκαίνουργιο D213 GP PRO. Ένα ελαστικό σχεδιασμένο για επαγγελματίες αναβάτες, που ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως η τελευταίας γενιάς κατασκευή jointless belt (JLB) τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω ελαστικό. Επιπλέον, στη γκάμα D213 GP PRO διατίθεται - επί παραγγελία - κι ένα ειδικό πίσω ελαστικό αντοχής με την αποκλειστική τεχνολογία Heat Control της Dunlop, που ενσωμάτωσε σ’ αυτό όλη της εμπειρία από την επιτυχημένη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Γνωρίστε από κοντά το νέο ελαστικό της Dunlop στα καταστήματα Peristeras Racing, ένα ελαστικό για το οποίο ο θρύλος του Isle of Man TT, John McGuiness, είπε ότι «...κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους αγωνιζομένους και στους Πρωταθλητές».

Δελτίο Τύπου (Dunlop)

 

 

Η Dunlop παρουσίασε σε διάστημα, μόλις 6 μηνών το τρίτο νέο «hypersport» ελαστικό της. Το ολοκαίνουργιο D213 GP PRO σχεδιάστηκε για επαγγελματίες αναβάτες και αποτελεί το διάδοχο του θρυλικού νικητή του Isle of Man TT, το D212 GP PRO. Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο των βασικών διαστάσεων και στοιχείων του, σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μοτοσυκλετών, η Dunlop επέσπευσε την παρουσίαση της πλήρους γκάμας τον Ιούλιο του 2017.

Σχεδιασμένο για τον αναβάτη που διαθέτει ομάδα τεχνικής υποστήριξης και έχει αγωνιστική διαμόρφωση στη μοτοσυκλέτα του, η Dunlop ενέταξε μια γκάμα νέων τεχνολογιών στο νέο ελαστικό  D213 GP PRO.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δοκιμών σε αγωνιστικό περιβάλλον η Dunlop παρουσίασε την τελευταίας γενιάς κατασκευή jointless belt (JLB) στο εμπρόσθιο ελαστικό.

Ο πιο πρόσφατος σχεδιασμός JLB διαθέτει 3 στρώματα που έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει την παραμόρφωση του ελαστικού όταν δέχεται ισχυρές φυγόκεντρες δυνάμεις, κατά την πλαγιολίσθηση στις στροφές με μεγάλες ταχύτητες. Η νέα τεχνική κατασκευής JLB είναι σχεδιασμένη να παρέχει πρόσθετη ακρίβεια και σταθερότητα σε απότομα φρεναρίσματα.

Η νέα αυτή τεχνική JLB παρουσιάστηκε παράλληλα με το νέο εμπρόσθιο σχήμα προφίλ ελαστικού. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών αυτών προσφέρει καλύτερη πέδηση στις στροφές, μειωμένη προσπάθεια για διεύθυνση του οχήματος και υψηλή ανταπόκριση στην επάνοδο σε κανονική θέση.

Η χρήση του περίφημου JLB της Dunlop συνεχίζεται και στην κατασκευή του οπίσθιου ελαστικού. Το υψηλής έντασης  Μonoply Aramid JLB παρέχει το πλεονέκτημα ενός ισχυρού, αλλά παράλληλα ελαφρού σκελετού που παρέχει υψηλά επίπεδα, προβλεψιμότητας, ανταπόκρισης και σταθερής απόδοσης.

Η Dunlop προσέθεσε στη γκάμα D213 GP PRO μια επιλογή ελαστικού αντοχής. Ως ο πιο επιτυχημένος και δοκιμασμένος κατασκευαστής ελαστικού στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Αντοχής  FIM, η Dunlop ενσωμάτωσε και εφάρμοσε όλη αυτήν την εμπειρία στο επί παραγγελία νέο πίσω ελαστικό αντοχής. Διαθέτει την τελευταία τεχνολογία Heat Control της εταιρείας που αυξάνει την αντίστασή του ελαστικού στη φθορά της επιφάνειάς του.

Η τεχνολογία Heat Control περιλαμβάνει υλικό σε δύο επιστρώσεις με μια σκληρότερη και μεγαλύτερης αντοχής στην εξωτερική στιβάδα, η οποία συμπληρώνεται με υλικό βάσης που μεγιστοποιεί την απόδοση σ θερμοκρασίες ταχύτητας και διαγνωστικές διαμορφώσεις σε όλες τις εποχές.

Το εξαιρετικά διακριτό σχέδιο πέλματος του ελαστικού έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσει τους χρόνους προθέρμανσης και να παρέχει τη μέγιστη επαφή με το δρόμο σε ξηρές συνθήκες.

Στον πρώτο γύρο του απαιτητικού πρωταθλήματος CIV National Trophy 600 στην Imola της Ιταλίας, ο Stefano Casalotti (Yamaha) κέρδισε την πρώτη νίκη για το D213 GP Pro στο ντεμπούτο του σε αγώνα  πρωταθλήματος.

Στον πρώτο γύρο του IDM Supersport στο Nurburgring, ο Kevin Wahr ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου  και στις δύο κούρσες με το Yamaha R6, ένα νικηφόρο ντεμπούτο για το D213 GP Pro, στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα Το ελαστικό θα κάνει το ντεμπούτο του στον πιο απαιτητικό ασφάλτινο  αγώνα , το Isle of Man TT τον Ιούνιο, αφού δοκιμάστηκε και επιλέχθηκε από πολλές κορυφαίες ομάδες.

Η Dunlop παρουσίασε τρία νέα ελαστικά Hypersport τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης της Dunlop για αυξανόμενη τμηματοποίηση των απιτήσεων και αναγκών ανάμεσα στους οδηγούς της αγοράς ελαστικών Hypersport.

Ο Andy Marfleet, διευθυντής Marketing Ευρώπης, εξήγησε τη στόχευση της Dunlop για την ολοκαίνουργια σειρά της: «Το D213 GP Pro είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς συνεπούς με τους κανονισμούς, που επιλέγεται από τις κορυφαίες ομάδες Superstock και Supersport και αναβάτες σε αγώνες πίστας και αγώνες δρόμου. Για τους τακτικούς αναβάτες, έχουμε το νέο GP Racer D212, το οποίο επίσης είχε νικηφόρο ντεμπούτο στο γαλλικό Superbike πέρυσι. Για τους περιστασιακούς αναβάτες που χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους  στους δρόμους, έχουμε επίσης εισάγει στην αγορά το SportSmart2 Max που συνδυάζει υψηλή απόδοση με εντυπωσιακές δυνατότητες διαδρομής. Με τρία πρόσφατα νέα ελαστικά έχουμε την πιο φρέσκια και πιο πρωτοποριακή σειρά για να καλύψουμε κάθε τύπο αναβάτη»

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

 

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες