Νέο κάθετο κατάστημα KTM – HUSQVARNA – GASGAS: Στις εγκαταστάσεις της νέας αντιπροσωπείας

Ενισχύεται το δίκτυο της KTM!
Νέο κάθετο κατάστημα KTM – HUSQVARNA – GASGAS: Στις εγκαταστάσεις της νέας αντιπροσωπείας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/12/2023

Εγκαινιάστηκε το νέο κεντρικό κατάστημα της KTM της Husqvarna και της GASGAS στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ιερά Οδό 104, Αθήνα 104 47, όπου βρίσκονται και οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος που έχει αναλάβει την αντιπροσώπευσή της εδώ και λίγους μήνες.

Θυμίζουμε πως η ανάληψη της αντιπροσωπείας έγινε μόλις ένα μήνα πριν από την προηγούμενη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην οποία πρόλαβε μάλιστα η νέα ομάδα να συμμετάσχει, έχοντας πλήρη γκάμα και μαζί αγωνιστικές MotoGP και Rally μοτοσυκλέτες, ένα σπάνιο θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα.

Αυτό έδειξε από την πρώτη στιγμή πως οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα από τον τεράστιο Όμιλο που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις στον ελληνικό χώρο. Πράγματι πριν τελειώσει ο χρόνος το νέο flagstore άνοιξε τις πόρτες του που με την σειρά του σημαίνει πως έχουν ήδη γίνει εκ νέου όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και υπάρχουν ήδη συνεργασίες και δίκτυο καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Από την εισαγωγή ανταλλακτικών, την έλευση των νέων μοντέλων και την διάθεσή τους σε υπάρχον και νέο δίκτυο συνεργατών, τα πράγματα για την KTM έχουν οδηγηθεί αρκετά γρήγορα για όποιον γνωρίζει τους χρόνους απόκρισης των υπηρεσιών και των νομικών διαδικασιών που απαιτούνται ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή, την νέα αντιπροσωπεία. Η σύνθεση της ομάδας με στελέχη από την προηγούμενη αντιπροσωπεία και με έμπειρους ανθρώπους μέσα από τον Όμιλο, βοήθησε να ξεκινήσουν άμεσα οι παραδόσεις των νέων μοτοσυκλετών σε μία δύσκολη περίοδο με γενικότερες ελλείψεις.

Στο κέντρο του νέου καταστήματος δέσποζε το 1390 Super Duke R που μόλις παρουσιάστηκε, γεγονός που δείχνει πως δεν χάθηκε χρόνος για το νέο κατάστημα που διέθετε το σύνολο της γκάμας και από τις τρεις μάρκες και μαζί και τον μακρύ κατάλογο των Power Parts.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο κος Μιχάλης Η. Οικονομάκης, εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ καθώς και ο κος Θεόδωρος Β. Αναγνωστόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αμφότεροι απευθυνόμενοι με σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, γεγονός που δείχνει πως παρότι ο τομέας της μοτοσυκλέτας είναι ένας από τους μικρότερους που απασχολείται ο Όμιλος, εντούτοις η προσοχή με την οποία τον αγκαλιάζουν φανερώνει πως ξεκίνησαν με ενθουσιασμό για την είσοδο στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος έχει εμπλακεί σε συζητήσεις για την ανάληψη κάποιας αντιπροσωπείας μοτοσυκλέτας και η δυναμική εκκίνηση της KTM δείχνει πως ήταν έτοιμος για το βήμα, στον ιδιαίτερο αυτό χώρο.

Το νέο κατάστημα στήθηκε εκεί που έως τώρα βρισκόντουσαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Isuzu, που είναι μόλις μία από τις μάρκες αυτοκινήτων που εισάγουν και δίπλα στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας, ώστε η επαφή με το κοινό να είναι άμεση. Η απευθείας λιανική πώληση όχι απλά οχημάτων αλλά και εξοπλισμού, δεν ήταν έως και σήμερα, κάτι που επιδίωκε ο Όμιλος να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό με την μοτοσυκλέτα να σηματοδοτεί και μία νέα περίοδο εξωστρέφειας που στην μακρά του ιστορία δεν είχε αντίστοιχη ευκαιρία.

Στημένο με βάση τις τελευταίες προδιαγραφές των Αυστριακών και με όλο τον μακρύ κατάλογο της γκάμας κάθε μάρκας σε περίοπτη θέση, το νέο FLAGSTORE των KTM, Husqvarna και GASGAS, αποτελεί σημείο αναφοράς και είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες