Νέο κάθετο κατάστημα KTM – HUSQVARNA – GASGAS: Στις εγκαταστάσεις της νέας αντιπροσωπείας

Ενισχύεται το δίκτυο της KTM!
Νέο κάθετο κατάστημα KTM – HUSQVARNA – GASGAS: Στις εγκαταστάσεις της νέας αντιπροσωπείας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/12/2023

Εγκαινιάστηκε το νέο κεντρικό κατάστημα της KTM της Husqvarna και της GASGAS στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ιερά Οδό 104, Αθήνα 104 47, όπου βρίσκονται και οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος που έχει αναλάβει την αντιπροσώπευσή της εδώ και λίγους μήνες.

Θυμίζουμε πως η ανάληψη της αντιπροσωπείας έγινε μόλις ένα μήνα πριν από την προηγούμενη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην οποία πρόλαβε μάλιστα η νέα ομάδα να συμμετάσχει, έχοντας πλήρη γκάμα και μαζί αγωνιστικές MotoGP και Rally μοτοσυκλέτες, ένα σπάνιο θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα.

Αυτό έδειξε από την πρώτη στιγμή πως οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα από τον τεράστιο Όμιλο που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις στον ελληνικό χώρο. Πράγματι πριν τελειώσει ο χρόνος το νέο flagstore άνοιξε τις πόρτες του που με την σειρά του σημαίνει πως έχουν ήδη γίνει εκ νέου όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και υπάρχουν ήδη συνεργασίες και δίκτυο καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Από την εισαγωγή ανταλλακτικών, την έλευση των νέων μοντέλων και την διάθεσή τους σε υπάρχον και νέο δίκτυο συνεργατών, τα πράγματα για την KTM έχουν οδηγηθεί αρκετά γρήγορα για όποιον γνωρίζει τους χρόνους απόκρισης των υπηρεσιών και των νομικών διαδικασιών που απαιτούνται ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή, την νέα αντιπροσωπεία. Η σύνθεση της ομάδας με στελέχη από την προηγούμενη αντιπροσωπεία και με έμπειρους ανθρώπους μέσα από τον Όμιλο, βοήθησε να ξεκινήσουν άμεσα οι παραδόσεις των νέων μοτοσυκλετών σε μία δύσκολη περίοδο με γενικότερες ελλείψεις.

Στο κέντρο του νέου καταστήματος δέσποζε το 1390 Super Duke R που μόλις παρουσιάστηκε, γεγονός που δείχνει πως δεν χάθηκε χρόνος για το νέο κατάστημα που διέθετε το σύνολο της γκάμας και από τις τρεις μάρκες και μαζί και τον μακρύ κατάλογο των Power Parts.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο κος Μιχάλης Η. Οικονομάκης, εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ καθώς και ο κος Θεόδωρος Β. Αναγνωστόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αμφότεροι απευθυνόμενοι με σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, γεγονός που δείχνει πως παρότι ο τομέας της μοτοσυκλέτας είναι ένας από τους μικρότερους που απασχολείται ο Όμιλος, εντούτοις η προσοχή με την οποία τον αγκαλιάζουν φανερώνει πως ξεκίνησαν με ενθουσιασμό για την είσοδο στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος έχει εμπλακεί σε συζητήσεις για την ανάληψη κάποιας αντιπροσωπείας μοτοσυκλέτας και η δυναμική εκκίνηση της KTM δείχνει πως ήταν έτοιμος για το βήμα, στον ιδιαίτερο αυτό χώρο.

Το νέο κατάστημα στήθηκε εκεί που έως τώρα βρισκόντουσαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Isuzu, που είναι μόλις μία από τις μάρκες αυτοκινήτων που εισάγουν και δίπλα στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας, ώστε η επαφή με το κοινό να είναι άμεση. Η απευθείας λιανική πώληση όχι απλά οχημάτων αλλά και εξοπλισμού, δεν ήταν έως και σήμερα, κάτι που επιδίωκε ο Όμιλος να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό με την μοτοσυκλέτα να σηματοδοτεί και μία νέα περίοδο εξωστρέφειας που στην μακρά του ιστορία δεν είχε αντίστοιχη ευκαιρία.

Στημένο με βάση τις τελευταίες προδιαγραφές των Αυστριακών και με όλο τον μακρύ κατάλογο της γκάμας κάθε μάρκας σε περίοπτη θέση, το νέο FLAGSTORE των KTM, Husqvarna και GASGAS, αποτελεί σημείο αναφοράς και είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.