Nέο ρεκόρ ταχύτητας Guinness για σούζα με τα πόδια πάνω από το τιμόνι [Video]

Από τον Magnus Carlsson - Ο πρώτος που ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα
Ταχύτερη σούζα με τα πόδια πάνω από το τιμόνι 2025 ρεκόρ Guinness
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/3/2025

Ο Σουηδός επαγγελματίας κασκαντέρ Magnus Carlsson όχι μόνο διατηρεί τα σκήπτρα της ταχύτερης σούζας στον κόσμο, καθισμένος στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας, αλλά με την τελευταία του προσπάθεια έβαλε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο -τουλάχιστον επίσημα- κατάφερε να σουζάρει ο Magnus Carlsson καθισμένος στο ρεζερβουάρ ενός KTM 1290 Super Duke καθώς έφτασε έως και τα 202,67 χλμ./ώρα για να πετύχει νέο ρεκόρ σούζας Guinness με τα πόδια πάνω από το τιμόνι. 

Ο Σουηδός ξεκίνησε ως επαγγελματίας κασκαντέρ στα 19 του χρόνια τέτοιου είδους σούζες πριν από 33 χρόνια έκανε την πρώτη του "handlebar wheelie", ενώ τον Ιούνιο του 2023, στο αεροδρόμιο Skovde της Σουηδίας κατάφερε να διαλύσει στην κυριολεξία το προηγούμενο ρεκόρ των 175,785 χλμ./ώρα που είχε κάνει ο ίδιος το 2020.

Ταχύτερη σούζα με τα πόδια πάνω από το τιμόνι 2025 ρεκόρ Guinness

Ο Carlsson αναφέρει ότι αυτό είναι το αγαπημένο του ακροβατικό, το οποίο βλέπει και σαν πρόκληση λόγω των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι σε αυτά τα χιλιόμετρα είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει κανείς την ισορροπία του καθισμένος στο ρεζερβουάρ με τον εμπρός τροχό στον αέρα όσο η ταχύτητα αυξάνεται, ενώ η τεράστια αεροδυναμική αντίσταση κάνει πολύ δύσκολη την επίτευξη μιας ταχύτητας πάνω από τα 200 χλμ./ώρα.

Αυτό δεν είναι το μόνο ρεκόρ Guinness που έχει στο όνομά του ο Carlsson. Τον Σεπτέμβριο του 2023 στο αεροδρόμιο Ballefors της Σουηδίας πέτυχε ένα ακόμη καθώς κατάφερε να διανύσει απόσταση 306 χιλιομέτρων με ένα Duke 390 καθισμένος ανάποδα (!), 104 χιλιόμετρα περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο των 202 χλμ. που είχε γίνει το 2014. Δείτε την απόπειρα και για τα δύο ρεκόρ στο video που ακολουθεί, το οποίο δημοσιεύτηκε σχετικά πρόσφατα στην ιστοσελίδα και το κανάλι της Guinness World Records παρά το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος από τότε.

 

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.