Νέος οικονομικός διευθυντής στην Ducati ο Henning Jens
Νέος CFO και μέλος διοικητικού συμβουλίου
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
8/4/2021
Μετακίνηση που μπορεί κανείς να την αποκαλέσει και εσωτερική, καθώς ο Oliver Stein αποχαιρετά την Ducati και μετακινείται στην Audi στις Βρυξέλες σε αντίστοιχη θέση. Την θέση του αναλαμβάνει πλέον ο Henning Jens και πέρα από την οικονομική διαχείριση θα έχει και την επίβλεψη των υπηρεσιών πληροφορικής που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εταιρείας.
Ο κ.Jens έχει σπουδάσει μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο Kiel με μεταπτυχιακό σε εφαρμογές της βιομηχανίας συνεχίζοντας τις σπουδές του στα οικονομικά. Το 2002 απέκτησε MBA από το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Purdue.
Παράλληλα με τις σπουδές του στην Γερμανία ο κ.Jens εργάστηκε και ως σύμβουλος στην βιομηχανία.
Το 1991 εργάστηκε στην Airbus περνώντας από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης στο οικονομική διαχείριση της κατασκευής του Airbus A380. To 2002 ταυτόχρονα με την απόκτηση του MBA μετακινήθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία και το 2010 μπήκε στην οικογένεια της Volkswagen.
Πέρα από την εργασία του στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο κ.Jens παρέδιδε και σεμινάρια στην βελτίωση του τομέα έρευνας και την εξέλιξης επί 13 συναπτά έτη.
Πρόκειται για ένα πολύ έμπειρο στέλεχος που θα ανανεώσει την δυναμική της Ducati…
Vespa: Γιορτάζει από σήμερα τα 80 της χρόνια στη Ρώμη
Πρόκειται μάλιστα για μια τετραήμερη εκδήλωση
Από τον
Παύλο Καρατζά
25/6/2026
Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, το αθλητικό συγκρότημα της Ρώμης, το Foro Italico, γνωστό για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1960 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, θα φιλοξενήσει Vespa Clubs από περίπου 60 χώρες.
Ο Ιταλός Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει ένα αναμνηστικό νόμισμα με θέμα τη Vespa για την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται μια έκθεση φωτογραφίας που επιμελήθηκε ο διάσημος φωτογράφος Giacomo Bretzel.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Piaggio, Matteo Colaninno, δήλωσε: “Η Vespa δημιουργήθηκε το 1946, την ίδια χρονιά με την Ιταλική Δημοκρατία: σε 80 χρόνια έχει γίνει μάρτυρας μεταβαλλόμενων εποχών, τρόπων ζωής και γενεών.
Η πορεία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ιταλίας: τις δυσκολίες και τις ελπίδες της μεταπολεμικής περιόδου, την ανάκαμψη των δεκαετιών του 1950 και του 1960, την οικονομική άνθηση και την κινητικότητα”.
Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally Vespa και θα δοκιμάσει τους πιο έμπειρους αναβάτες με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Vespa Gymkhana, πριν από μια μεγάλη παρέλαση στην οποία χιλιάδες Vespa όλων των μοντέλων και ηλικιών θα βγουν στους δρόμους της Ρώμης και θα περιηγηθούν στα ιστορικά μνημεία της πόλης.
Το μεγάλο φινάλε θα είναι ο Διαγωνισμός Κομψότητας, στο πλαίσιο του οποίου τα πιο σπάνια και ενδιαφέροντα μοντέλα από όλες τις δεκαετίες θα παρελάσουν σε όλο το συγκρότημα. Μεταξύ αυτών των μοντέλων συγκαταλέγεται και η Vespa 150 Troupes Aero Portees, η οποία κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας του γαλλικού στρατού για τη μεταφορά αντιαρματικών όπλων.
Το πρώτο σκούτερ Vespa, κυβισμού 98cc και ισχύος 3,2bhp, κυκλοφόρησε το 1946. Όπως πολλές εταιρείες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Piaggio, η οποία προηγουμένως κατασκεύαζε αεροπλάνα, χρειάστηκε να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου μεταπολεμικού κόσμου.
Μέσα στα χρόνια έχουν κατασκευαστεί πάνω από 150 διαφορετικά μοντέλα και εκδόσεις Vespa, από τα κλασικά δίχρονα, ημιαυτόματα μοντέλα τριών και τεσσάρων ταχυτήτων του 20ού αιώνα έως τα πιο στρογγυλεμένα, σύγχρονα τετράχρονα μοντέλα CVT της σημερινής εποχής.
Χάρη στην κοινή προσπάθεια των εργοστασίων στην Ιταλία, καθώς και στο Βιετνάμ και την Ινδία, η εταιρεία πλησιάζει το ορόσημο των είκοσι εκατομμυρίων σκούτερ που έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και η είσοδος είναι δωρεάν· ωστόσο, οι εγγραφές πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων εδώ.