Norton Motorcycles - Εντυπωσιακή περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull - [VIDEO]

Ετοιμαστείτε για μία τρελή βόλτα μέσα από τον φακό ενός FPV drone στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Norton
Norton Motorcycles FPV Drone
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/11/2023

Η Norton μας ανοίγει τις πύλες των κεντρικών εγκαταστάσεών της έκτασης 6.782 τ.μ., με την κατασκευή τους να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020, μόλις 18 μήνες μετά την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας από την TVS.

Το βίντεο ξεκινάει έξω από την είσοδο, όπου με το μπαίνει το drone ακούμε μία φωνή να μας καλωσορίζει. Ξεκινώντας από το λόμπι της εισόδου, το FPV (First Person View) drone μας ξεναγεί στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου, ακολουθώντας την πορεία κατασκευής μίας μοτοσυκλέτας της βρετανικής εταιρείας.

Από το σημείο της τελικής συναρμολόγησης πριν την αποστολή της μοτοσυκλέτας στον dealer περνάμε στις τεράστιες αποθήκες της Norton, όπου το drone περνά μέσα από τα ράφια, σε μία επίδειξη των ικανοτήτων του χειριστή του. Στην συνέχεια βρισκόμαστε μπροστά από την πόρτα του R&D, όπου ένας εργαζόμενος της Norton απαγορεύει στο drone να συνεχίσει. Αυτό, περνώντας πάνω από τα διαχωριστικά τοιχία καταφέρνει να παρακάμψει τις εντολές και περνάει στον χώρο όπου… “κρύβονται” τα νέα μοντέλα. Εκεί βλέπουμε τις δύο εκδόσεις του νέου Commando 961, SP (Sport) και CR (Café-Racer) και το superbike V4SV. Ταυτόχρονα η Norton μας δίνει και έναν υπαινιγμό για νέα μοντέλα, καθώς βλέπουμε πέντε συνολικά μοτοσυκλέτες καλυμμένες με κουκούλα. Οι δύο που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο κέντρο μοιάζει να είναι σπορ με clip-on και φαίρινγκ…

Norton Motorcycles – Περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull – [VIDEO]

Στη συνέχεια, περνάμε από το τμήμα παραγωγής πλαισίων και κινητήρα, μέχρι τη γραμμή συναρμολόγησης, όπου βλέπουμε να συναρμολογείται ένα Commando 961 SP. Συνεχίζουμε στη γραμμή ποιοτικού ελέγχου, πριν ανεβούμε στον πάνω όροφο όπου βρίσκουμε τα γραφεία και το meeting room.

Κλείνοντας περνάμε ξανά από την αίθουσα υποδοχής, όπου βλέπουμε φωτογραφίες και μοντέλα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της Norton, ενώ σε κοινή θέα είναι και το κορυφαίο superbike της, V4CR. Βγαίνοντας, το drone μας χαρίζει μία ακουστική εμπειρία του αεροελαιόψυκτου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα με ωστήρια του Commando 961 καθώς ακολουθεί τις δύο εκδόσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις της Norton, με την δοκιμή του να έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό MOTO.

Ετικέτες

Liberty Media-MotoGP: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με επίσημη ανακοίνωση της Dorna και της Liberty Media
motoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Η Liberty Media και η Dorna, η αποκλειστική κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της Dorna.

Μετά την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Formula One Group της Liberty Media αποτελείται πλέον από τις θυγατρικές της Formula 1, MotoGP, και Quint (εταιρεία διοργανώσεων αθλητικών και ψυχαγωγικών δρώμενων) και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.

Παρουσίαση με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του MotoGP έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Liberty Media.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και κατέχει συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Οι επιχειρήσεις της αποδίδονται σε δύο κατηγορίες μετοχών παρακολούθησης: Formula One Group και Liberty Live Group.

Οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδονται στο Formula One Group και περιλαμβάνουν τις θυγατρικές Formula 1, MotoGP, Quint και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις, ενώ οι επιχειρήσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του Liberty Live Group περιλαμβάνουν το μερίδιο της Liberty Media στη Live Nation και άλλες μειοψηφικές επενδύσεις.