Norton Motorcycles - Εντυπωσιακή περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull - [VIDEO]

Ετοιμαστείτε για μία τρελή βόλτα μέσα από τον φακό ενός FPV drone στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Norton
Norton Motorcycles FPV Drone
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/11/2023

Η Norton μας ανοίγει τις πύλες των κεντρικών εγκαταστάσεών της έκτασης 6.782 τ.μ., με την κατασκευή τους να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020, μόλις 18 μήνες μετά την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας από την TVS.

Το βίντεο ξεκινάει έξω από την είσοδο, όπου με το μπαίνει το drone ακούμε μία φωνή να μας καλωσορίζει. Ξεκινώντας από το λόμπι της εισόδου, το FPV (First Person View) drone μας ξεναγεί στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου, ακολουθώντας την πορεία κατασκευής μίας μοτοσυκλέτας της βρετανικής εταιρείας.

Από το σημείο της τελικής συναρμολόγησης πριν την αποστολή της μοτοσυκλέτας στον dealer περνάμε στις τεράστιες αποθήκες της Norton, όπου το drone περνά μέσα από τα ράφια, σε μία επίδειξη των ικανοτήτων του χειριστή του. Στην συνέχεια βρισκόμαστε μπροστά από την πόρτα του R&D, όπου ένας εργαζόμενος της Norton απαγορεύει στο drone να συνεχίσει. Αυτό, περνώντας πάνω από τα διαχωριστικά τοιχία καταφέρνει να παρακάμψει τις εντολές και περνάει στον χώρο όπου… “κρύβονται” τα νέα μοντέλα. Εκεί βλέπουμε τις δύο εκδόσεις του νέου Commando 961, SP (Sport) και CR (Café-Racer) και το superbike V4SV. Ταυτόχρονα η Norton μας δίνει και έναν υπαινιγμό για νέα μοντέλα, καθώς βλέπουμε πέντε συνολικά μοτοσυκλέτες καλυμμένες με κουκούλα. Οι δύο που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο κέντρο μοιάζει να είναι σπορ με clip-on και φαίρινγκ…

Norton Motorcycles – Περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull – [VIDEO]

Στη συνέχεια, περνάμε από το τμήμα παραγωγής πλαισίων και κινητήρα, μέχρι τη γραμμή συναρμολόγησης, όπου βλέπουμε να συναρμολογείται ένα Commando 961 SP. Συνεχίζουμε στη γραμμή ποιοτικού ελέγχου, πριν ανεβούμε στον πάνω όροφο όπου βρίσκουμε τα γραφεία και το meeting room.

Κλείνοντας περνάμε ξανά από την αίθουσα υποδοχής, όπου βλέπουμε φωτογραφίες και μοντέλα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της Norton, ενώ σε κοινή θέα είναι και το κορυφαίο superbike της, V4CR. Βγαίνοντας, το drone μας χαρίζει μία ακουστική εμπειρία του αεροελαιόψυκτου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα με ωστήρια του Commando 961 καθώς ακολουθεί τις δύο εκδόσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις της Norton, με την δοκιμή του να έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό MOTO.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025