Norton Motorcycles - Εντυπωσιακή περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull - [VIDEO]

Ετοιμαστείτε για μία τρελή βόλτα μέσα από τον φακό ενός FPV drone στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Norton
Norton Motorcycles FPV Drone
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/11/2023

Η Norton μας ανοίγει τις πύλες των κεντρικών εγκαταστάσεών της έκτασης 6.782 τ.μ., με την κατασκευή τους να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020, μόλις 18 μήνες μετά την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας από την TVS.

Το βίντεο ξεκινάει έξω από την είσοδο, όπου με το μπαίνει το drone ακούμε μία φωνή να μας καλωσορίζει. Ξεκινώντας από το λόμπι της εισόδου, το FPV (First Person View) drone μας ξεναγεί στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου, ακολουθώντας την πορεία κατασκευής μίας μοτοσυκλέτας της βρετανικής εταιρείας.

Από το σημείο της τελικής συναρμολόγησης πριν την αποστολή της μοτοσυκλέτας στον dealer περνάμε στις τεράστιες αποθήκες της Norton, όπου το drone περνά μέσα από τα ράφια, σε μία επίδειξη των ικανοτήτων του χειριστή του. Στην συνέχεια βρισκόμαστε μπροστά από την πόρτα του R&D, όπου ένας εργαζόμενος της Norton απαγορεύει στο drone να συνεχίσει. Αυτό, περνώντας πάνω από τα διαχωριστικά τοιχία καταφέρνει να παρακάμψει τις εντολές και περνάει στον χώρο όπου… “κρύβονται” τα νέα μοντέλα. Εκεί βλέπουμε τις δύο εκδόσεις του νέου Commando 961, SP (Sport) και CR (Café-Racer) και το superbike V4SV. Ταυτόχρονα η Norton μας δίνει και έναν υπαινιγμό για νέα μοντέλα, καθώς βλέπουμε πέντε συνολικά μοτοσυκλέτες καλυμμένες με κουκούλα. Οι δύο που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο κέντρο μοιάζει να είναι σπορ με clip-on και φαίρινγκ…

Norton Motorcycles – Περιήγηση με drone στις εγκαταστάσεις στο Solihull – [VIDEO]

Στη συνέχεια, περνάμε από το τμήμα παραγωγής πλαισίων και κινητήρα, μέχρι τη γραμμή συναρμολόγησης, όπου βλέπουμε να συναρμολογείται ένα Commando 961 SP. Συνεχίζουμε στη γραμμή ποιοτικού ελέγχου, πριν ανεβούμε στον πάνω όροφο όπου βρίσκουμε τα γραφεία και το meeting room.

Κλείνοντας περνάμε ξανά από την αίθουσα υποδοχής, όπου βλέπουμε φωτογραφίες και μοντέλα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της Norton, ενώ σε κοινή θέα είναι και το κορυφαίο superbike της, V4CR. Βγαίνοντας, το drone μας χαρίζει μία ακουστική εμπειρία του αεροελαιόψυκτου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα με ωστήρια του Commando 961 καθώς ακολουθεί τις δύο εκδόσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις της Norton, με την δοκιμή του να έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό MOTO.

Ετικέτες

Moto Morini Allthrike: Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα το νέο 450 – Πόσο θα κοστίζει!

Τιμή 5.990€ - Έχει 21-18 και γνώριμο κινητήρα
Moto Morini Allthrike: Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα το νέο 450 – Πόσο θα κοστίζει!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/7/2025

Το Allthrike της Moto Morini που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στην EICMA θα είναι στην Ελλάδα τέλος Αυγούστου με πρώτο μισό Σεπτεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή από το μεγάλο X-Cape 1200 που μόλις ανακοινώθηκε η τιμή του.

Το Allthrike παίζει στο όνομα με το αγγλικό Hike, θέλοντας να δηλώσει πως είναι έτοιμο για βόλτες στα βουνά και για αυτό έρχεται με ποδιά, χούφτες και πλούσιο εξοπλισμό καθώς και με έναν γνώριμο πλέον κινητήρα.

Όπως είναι ήδη γνωστό από την πρώτη στιγμή, έχει τον κινητήρα του CFMOTO 450MT με το βάρος του χωρίς βενζίνη να είναι στα 170 κιλά.

Η τελική τιμή του έχει οριστεί ήδη στα 5.990€ ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και μία λίγο πιο πλούσια έκδοση με θερμαινόμενα γκριπ και σέλα με μικρή διαφορά τιμής περίπου +200 Ευρώ.

Παρότι αναμένονταν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, η άφιξή του έχει πλέον οριστικοποιηθεί και φτάνει απευθείας στην Ελλάδα στο τέλος Αυγούστου.

Με τροχούς 21-18 και μεταξόνιο 1.511mm, απόσταση από το έδαφος στα 220mm και την σέλα στα 847mm το Allthrike θα έχει την εργονομία που είδαμε από κοντά στην EICMA, δηλαδή διαστάσεις απόλυτα Ευρωπαϊκές στο άνω άκρο της μικρής κατηγορίας με άνετους χώρους για δύο άτομα και δυνατότητες φόρτωσης.

Φορά πλήρως ρυθμιζόμενες Kayaba αναρτήσεις με διαδρομή 210-190 εμπρός και πίσω αντίστοιχα και δικάναλο ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης.

Οι επιδόσεις της αναμένονται αντίστοιχες του 450MT καθώς ανακοινώνει ίδια απόδοση και τελική αρά και αντίστοιχη κατανάλωση με το ρεζερβουάρ των 18 λίτρων να χαρίζει ικανοποιητική αυτονομία.

Οι προτάσεις στην μεσαία κατηγορία έχουν πληθύνει αρκετά πλέον!