Ο Andrea Iannone επιτίθεται: “Ο Rossi είναι ο κανίβαλος των MotoGP”!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/8/2015

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ισπανικό περιοδικό Solomoto, ο Andrea Iannone ήταν ο γνωστός εαυτός του, δεν έδινε στον δημοσιογράφο αποκαλύψεις ή κάτι διαφορετικό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου, και αντίθετα με το παράδειγμα του Stefan Bradl, που ήταν κάποτε χαμογελαστός και ομιλητικός, ο Iannone ήταν έτσι πάντα, ακόμα και πριν από τα MotoGP. Στην συνέντευξη που μας είχε δώσει στην Ελλάδα, όταν είχε έρθει με αφορμή την αλλαγή της αντιπροσώπευσης της Ducati, μας είχε δώσει ένα στοιχείο για το πώς θα είναι οι μελλοντικές του συνεντεύξεις. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για το στιλ του. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά χρειάζεται εσύ που κάνεις τις ερωτήσεις, να οδηγείς τον άλλο να σε εμπιστευτεί, για να έχεις την ευκαιρία μιας αποκάλυψης. Δεν έχουν όλοι την ίδια υπομονή. Ο Ισπανός δημοσιογράφος που κάθισε απέναντι από τον Iannone, σίγουρα δεν την είχε. Λαμβάνοντας τετριμμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έκανε, και λίγο με τον εκνευρισμό που φέρνει το φράγμα της γλώσσας, καθώς για κανέναν δεν ήταν εύκολο να ακούει τα αγγλικά του άλλου με την έντονη προφορά, ο Ισπανός δημοσιογράφος άρχισε να κάνει ερωτήσεις που δεν έχουν κανένα νόημα, πέρα από το να ιντριγκάρουν τον συνεντευξιαζόμενο. Και δυστυχώς ο Iannone τσίμπησε το δόλωμα.

 

Πρώτη ερώτηση: «Νιώθεις μειονεκτικά που δεν έχεις κερδίσει πρωτάθλημα;». Αυτή είναι ερώτηση ίντριγκας και τίποτα περισσότερο, και πέτυχε τον σκοπό της: Ο Iannone εκνευρίστηκε και ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του είπε: «Έχω κερδίσει αγώνες στο παρελθόν, αγωνίζομαι με τους καλύτερους του κόσμου, μπορεί να μην έχω κερδίσει πρωτάθλημα όπως κι εκείνοι, αλλά έχω πάντα πιθανότητες για μια νίκη»

Ο Ισπανός δημοσιογράφος είχε πάρει κάτι περισσότερο από ένα ξερό «όχι» και βλέποντας τον εκνευρισμό, συνέχισε κτυπώντας απ’ ότι φαίνεται ένα αδύνατο σημείο: «Είναι δύσκολο να είσαι πιλότος των MotoGP στην Ιταλία;»

Και χωρίς να μπερδέψει τα λόγια του ο Iannone απάντησε:

«Ο Rossi έχει κανιβαλίσει τον ιταλικό μοτοσυκλετισμό (εννοεί τον επαγγελματικό αυτού του επιπέδου) σαν το ζιζάνιο που δεν αφήνει το γρασίδι να μεγαλώσει γύρω του»!

 

Ο κύβος ερρίφθη! Ο δημοσιογράφος είχε εξοργίσει τον άνθρωπο απέναντί του, και τον οδήγησε να πει πράγματα που δεν θα έπρεπε… Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να κατηγορήσει κανείς τον Rossi, πως έφτασε εκεί που είναι εξαιτίας γνωριμιών, ή προτίμησης ή ευκαιριών. Είναι μακράν ο καλύτερος αναβάτης, κερδίζοντας με την αξία του. Μπορεί να έχει προτιμήσεις, με ποιους από τους Ιταλούς συμπαίκτες του θα κάνει παρέα, όπως με τον αδικοχαμένο Marco Simoncelli. Μπορεί να έχει καθοδηγήσει την κοινή γνώμη στο παρελθόν κάνοντας σχόλια για άλλον αναβάτη, όπως έγινε με τον Lorenzo, (έχοντας ζητήσει συγνώμη αργότερα), αλλά για κανιβαλισμό δεν γίνεται να κατηγορηθεί. Ούτε ότι έχει εκμεταλλευτεί τον κόσμο.

Αυτό που μάλλον έχει ενοχλήσει τον Iannone, είναι η δημοφιλία του Rossi, που πάντα κλέβει την παράσταση. Όμως αυτό ο Valentino το έχει κερδίσει με τα έργα του και την προσωπικότητά του, δεν το έκλεψε από κανέναν! Το MotoGP είναι το πρωτάθλημα για τους καλύτερος, κι αυτό ισχύει για όλους τους τομείς…

 

Φαίνεται τελικά, ότι πριν μία εβδομάδα ακριβώς, οι ολιγοήμερες διακοπές του Iannone, με την κοπέλα του και τους στενούς φίλους, δεν τον βοήθησαν να ηρεμίσει τελείως!

Ετικέτες

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες