Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ο Domenicalli Πρόεδρος της Motor Valley Association

Με στόχο την αύξηση του τουρισμού

Μέσα από μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ακροατηρίου στο εργοστάσιο της Ducati, ανακοινώθηκε η εκλογή του CEO της εταιρείας απ’ τη Bologna, Claudio Domenicali, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Motor Valley. Στη συνέντευξη ήταν παρόντες φυσικά και οι εκπρόσωποι διάφορων εταιρειών και διαχειριστές πιστών που είναι μέλη του Συνδέσμου, καθώς και ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini.

Το Motor Valley είναι ένας σύνδεσμος που ενώνει πολλές ιταλικές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, συλλέκτες οχημάτων και ιδιοκτήτες πιστών, με τα γραφεία να βρίσκονται στην Emilia-Romagna. Σε συνεργασία με την Διοίκηση της Περιφέρειας στοχεύουν στην ανάδειξη της πλούσιας αυτοκινητοβιομηχανικής ιστορίας που έχει η περιοχή και να την μετατρέψουν στη “Μέκκα” για όσους έχουν πάθος με τα ιταλικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Ο Domenicalli άρχισε το λόγο του αναφέροντας: “Η Motor Valley ενώνει τις δυνάμεις περίφημων ονομάτων της βιομηχανίας που χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης σε παγκόσμιο επίπεδο για την σχεδίαση, τις τεχνολογίες και τις επιδόσεις των δημιουργιών τους, ενώ  βρίσκονται πολύ κοντά η μια στην άλλη, εντός ακτίνας 150 χιλιομέτρων. Όπως η Ducati, που είναι περήφανη να αποτελεί μέλος του Συνδέσμου, έτσι και εγώ αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να είμαι ο Πρόεδρός του. Για μένα, το να αποδεχτώ αυτό το ρόλο ήταν μια κίνηση που συνοδεύεται από μεγάλες ευθύνες μαζί με την αναγνώριση από την περιοχή που μου έχει προσφέρει τόσα πολλά.” Συνέχισε λέγοντας: “Η Emilia-Romagna χαίρει ενός άνευ προηγουμένου ακαδημαϊκού πολιτισμού με απαράμιλλες τεχνολογικές και οδηγικές ικανότητες. Παράλληλα, αποτελεί πόλο έλξης για νέα ταλέντα, εταιρείες και αξίζει όλη μας την υποστήριξη.”

Το Motor Valley αντανακλά την υπεροχή της ιταλικής βιομηχανίας στον τομέα των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής για τη δημιουργία μερικών από τα πιο μοναδικά και ποιοτικά οχήματα, καθώς μετρά πάνω 16.500 εταιρείες αυτού του τομέα. Στο επίκεντρο της προσοχής του Συνδέσμου βρίσκονται οι μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα, που είναι στη νούμερο ένα θέση της λίστας με τα "αγαθά" που παράγει η περιοχή. Ωστόσο, πέρα απ’ τις Dallara, Ducati, Ferrari, Lamborghini, Maserati και Pagani ο Σύνδεσμος περιλαμβάνει και 15 μουσεία αφιερωμένα σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες (όπως τα Enzo Ferrari Museum στη Modena, Ferrari Museum στο Maranello και Ducati Museum στο Borgo Panigale). Ακόμη, μέλη του Συνδέσμου είναι και 16 συλλέκτες οχημάτων και τέσσερις ιδιοκτήτες πιστών. Με τόσο πλούσιο περιεχόμενο που προσφέρουν τα μέλη του Συνδέσμου, ο στόχος της Motor Valley σε συνεργασία με την Διοίκηση της Περιφέρειας να αυξήσουν τον τουρισμό είναι σχεδόν δεδομένος. Σε συνδυασμό μάλιστα με το Food Valley, το UNESCO World Heritage Sites και την ομορφιά των Άλπεων, η περιοχή είναι ένας απ’ τους πιο hot τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, όπως δήλωσε ο Stefano Bonaccini.

Tags: